2024.03.29. - Auguszta

Boros narancskocsonya vaníliamártással

Hozzávalók: 2 kg narancs, 1,5 dl fehérbor, 2,5 dkg zselatinpor, 5 ek. méz. A mártáshoz: 1 csomag fõzés nélkül elkészíthetõ vaníliás krémpor, 3 dl tej, 1 dl tejszín, a tálaláshoz mézes puszedli.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belsõ fehér bundája ne maradjon rajta. Kinyomkodjuk a levét, leszûrjük, hozzáöntjük a bort, a zselatinnal összekeverjük, és állandó keverés mellett felforraljuk. Ezután levesszük a tûzrõl, és hûlni hagyjuk, majd mézzel ízesítjük. Egy õzgerincformát megnedvesített celofánnnal kibélelünk, a narancsos masszával egyenletesen megtöltjük, és a hûtõszekrényben egy éjszakát dermesztjük. Tálalás elõtt a krémport az elõírásoknak megfelelõen a tejjel krémmé keverjük, majd a tejszínnel higítjuk. A kocsonyát tálra borítjuk a kocsonyát késsel felszeleteljük. Kistányérra teszünk egy szeletet, a mártással körülöntjük, mézes puszedlival kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!