rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Felemás lepény

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Az egyik félhez: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 ek. cukor, 1 tojássárgája, pici só, fél citrom leve, 40 dkg kimagvalt gyümölcs, 15 dkg darált dió. A másik félhez: 3 tojás, 3 evõkanál cukor, 2 ekanál liszt.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A tésztát összegyúrjuk, tepsibe téve kézzel vékonyra szétnyomkodjuk, mérsékelt tûznél félig megsütjük. Megszórjuk darált dióval, a kimagozott gyümölcccsel, és bõven cukorral. A három tojást, cukrot, lisztet piskótatésztának összedolgozzuk, majd ráöntjük a félig megsült, gyümölccsel borított tésztára. Készre sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Juhsajt tökmaggal

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg juhsajt, 20 dkg tökmag, tökmagolaj, 8 paradicsom, kerti zsázsa, só, bors.

  • Finom gyümölcssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg gyümölcs( lehet banán, narancs, mandarin, ananász, alma, meggy, körte, eper, bogyós gyümölcsök), 1 nagy doboz natúr joghurt, 1 citrom, 3 kanál méz.

  • Erõleves halgombócokkal

    Elkészítés: A tengeri halfilét apróra vágjuk, hozzáreszelünk egy kis fej hagymát, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd 1 kanál liszttel összegyúrjuk. Az erõlevest felforraljuk, a halas masszából gombócokat formázunk, majd a levesbe dobjuk. Tálaláskor petrezselyemmel vagy felaprított snidlinggel tálaljuk.

  • Latin banán

    Hozzávalók: Személyenként 1 banán, 1 dl tojáslikõr, 2 evõkanál olvasztott csokoládé, durvára vágott, pörkölt mandula, tejszínhab.

  • Töltött hideg tojás

    6 tojást keményre fõzünk, megtisztítva, kettévágjuk, a sárgáját szitán áttörjük, a fehérjét gyenge ecetes vízben áztatjuk.

  • Bazin

    Hozzávalók: 20 dkg dara, 5 dkg élesztõ, 2 evõkanál olívaolaj, 3 dl víz, só.

  • Rántott padlizsán

    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, só, bors, olaj a sütéshez. A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, kevés tej, száraz fehérbor (utóbbiakból csupán 1-1 evõkanálnyi).

  • Karalábé leves

    Karalábé levesA zsenge karalábét megpucoljuk, feldaraboljuk, és kevés olajon megpároljuk, meghintjük liszttel és tovább pirítjuk. Majd vízzel felöntjük, a húsleveskockát hozzáadjuk, az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet is, sózzuk, felfőzzük körülbelül 20 percig. Elkészítjük közben a csipetkét egy darab tojással, sóval, liszttel kemény tésztát gyúrunk, majd a fővő levesbe lisztes kézzel kicsi darabokat csipkedünk. Ezzel is főzzük még 10 percet, hogy a tészta jól átfőjön. De főzhetünk bele rizst vagy másfajta galuskát. Tejföllel ízesítve tálaljuk.

  • Pizza orgia

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 5 dkg téliszalámi, 5 dkg csípõs szalámi, 5 dkg füstölt kolbász, 10 dkg gépsonka, 2 merõkanálnyi paradicsommártás.

  • Mandarinlekvár

    Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2:1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.

  • Kaliforniai apró rák

    Hozzávalók: 25 dkg shrimp (apró rák, konzerv vagy mirelit), 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 citrom leve, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma , 2 evõkanál konyak.

  • Cumberland mártás

    Végy 70 dkg ribizlidzsemet, 2 dl vörösbort, 1/2 dl konyakot, 2 narancsot, 1 citromot, 2 dkg mustárt és kevés Cayenne borsot. A narancs és a citrom héját vékonyan vágd le, s szeleteld finom metéltre, majd a vörösborban fõzd puhára, szûrd le és hûtsd le.

  • Virsli sült burgonyában

    Hozzávalók: 8 db hosszúkás, közepes nagyságú burgonya, 2 pár virsli ízlés szerint só;

  • Juhsajtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt (juhtúró), 12 EK olivaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, õrölt feketebors.

  • Csirkecomb kókuszbundában

    A csirkecombot a só, bors és paprika keverékében megforgatjuk és azzal egyenletesen bedörzsöljük. A kókuszreszeléket és a tojást összekeverjük, a combokat ebben is átforgatjuk, a kókuszdarabokat enyhén rányomkodjuk. A vajat felolvasztjuk, a combokat belehelyezzük, és szorosan lefedve sütjük. 5 percenként megfordítjuk, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön.

  • Eper flip

    Elkészítés:

    Az epret hagyjuk kiengedni, és turmixban pépesítjük. Az eperturmixhoz keverjük a citrom- és narancslevet, valamint a joghurtot és a tejet. Az édesítõporral édesítjük, és poharakba töltjük. Egy-egy jégkockát teszünk az italba, és tálaljuk.

  • Zöld paradicsom savanyúság

    Hozzávalók: Hibátlan zöldparadicsom, cukor, só, kapor, szemes bors, tasakos savanyúságtartósító, ecet, tiszta üvegek, celofán, befõzõ gumi, üvegtetõ, nem használt körömkefe.

  • Tofus sajttorta

    Hozzávalók: 2 zacskó (2x300 g) natúr tofu, 3 evõkanál olíva olaj, 1 kávéskanál tengeri só, 1/2 citrom leve, 1 dl szójatej, 1 kis pohár szójajoghurt ( elhagyható, helyette növényi tejszín 200 ml is lehet), 1/2 kaliforniai paprika piros, 1/2 kaliforniai paprika zöld, 1/2 csomag magkoktél (napraforgó, tökmag), 1 szál újhagyma, 3 kávéskanál agar- agar (növényi zselésítõ anyag), 1 dl víz.

  • Mandulás-borjúmájas kocsonya

    Hozzávalók: 50 dkg borjúmájas, 2 dl tejszín, 4 evõkanál tisztított mandula, 4 evõkanál sherry, 1 csapott mokkáskanál pástétomfûszer, 1 evõkanál dijoni mustár, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 evõkanál zselatinpor, fél dl tej, só, a tálaláshoz salátalevelek, narancskarikák.

  • Tejfeles tormamártás

    Ezt úgy kell készíteni, hogy például nyolc személyre való mártáshoz fél liter vizet tegyünk forrni cserép vagy porcelán edényben, azután reszeljünk meg tisztított tormát annyit, hogy egy személyre egy kanálnyi jusson; tegyük ezt forrni diónyi cukorral és megfelelõ mennyiségû kevés sóval forró-vízbe.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...