rss
  • Felemás lepény

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Az egyik félhez: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 ek. cukor, 1 tojássárgája, pici só, fél citrom leve, 40 dkg kimagvalt gyümölcs, 15 dkg darált dió. A másik félhez: 3 tojás, 3 evõkanál cukor, 2 ekanál liszt.

    loading...

    A tésztát összegyúrjuk, tepsibe téve kézzel vékonyra szétnyomkodjuk, mérsékelt tûznél félig megsütjük. Megszórjuk darált dióval, a kimagozott gyümölcccsel, és bõven cukorral. A három tojást, cukrot, lisztet piskótatésztának összedolgozzuk, majd ráöntjük a félig megsült, gyümölccsel borított tésztára. Készre sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Boronkai marhahúspástétom

    Hozzávalók 12 személyre: 60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín), 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 tojás keményre fõz­ve, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 tojás, só, õrölt bors, 5 dkg liszt, 1 kiskanál curry, 20 dkg húsos, füstölt szalonna.

  • Amaretto Sour

    Shakerben összerázzuk, koktélospohárba, jégre szûrjük, cseresznyével és narancsszelettel díszítjük.

  • Borsós krumplisaláta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg krumpli
    - 1 db lilahagyma
    - 10 dkg zöldborsó
    - 1-2 evőkanál tárkonyecet
    - só
    - 1 teáskanál ételízesítő
    - cukor

    Az öntethez:

    - 2 dl tejföl
    - 1 teáskanál csípős mustár
    - 1 mokkáskanál currypor
    - só
    - őrölt fehérbors
    - cukor

    Tetejére:

    - 10 dkg sajt

  • Tojáshabos fasírt

    Hozzávalók : 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál olaj, 50 dkg darált sertéshús (lehet a fele marha vagy szárnyas is), 1 tojás, 2 dl tej, 1 zsemle, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, õrölt bors, a töltelékhez: 10 dkg mélyhûtött zöldborsó, 10 dkg gépsonka, 4 tojás, 1 evõkanál olaj, a tetejére: 1 tojásfehérje, 1 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Kenyértésztában sült csülök

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3,5 dkg élesztõ, só, 3 dl langyos víz, 2 kis sertéscsülök, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 db paradicsompaprika, 6 dkg zsír.

  • Kebap

    Hozzávalók: 30 dkg darált birkahús, 15 dkg darált marhahús, 2 fej hagyma, 2 ek vaj, 1 ek paprika (édes), 1 ek paprika (erõs), só, bors, olivaolaj, chili, 4 fémnyárs, Isot paprika.

  • Epres piskóta omlett

    Hozzávalók a piskótához :

    6 tojás, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, fél cs. sütõpor, 2 ek. víz

    Hozzávalók a krémhez :

    30 dkg túró, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 1 citrom héja, 1 cs. vaníliás cukor 20 dkg eper

  • Málnatorta

    Hozzávalók:

    8 fehér zselatinlap
    4 pohár málnás és almás joghurt
    3 dl sima joghurt
    5 dkg cukor
    2 kanál citromlé
    3 dl tejszín
    10 dkg málna
    10 dkg tejcsokoládés keksz

  • Extra fasírt zabpehellyel

    Hozzávalók: 15 dkg zabpehely, maradék fõtt burgonya, kevés reszelt sárgarépa, szeletelt hagyma, reszelt fok­hagyma, 1 szelet száraz kenyér, zöldséglevél, só.

  • Mákos torta

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 1 bögre cukor
    - 1 bögre liszt
    - 1 bögre tej
    - 1 egész tojás
    - 1 bögre darált mák
    - 1 csomag sütõpor

    Krém:

    - 1 liter tej
    - 2 csomag pudingpor
    - 1 kis kocka margarin
    - cukor

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Citromos mártás

    Hozzávalók: 1/2 citrom lereszelt héja és kifacsart leve, 1/2 csokor finomra vágott citromfû levél, 150 g sima joghurt csipetnyi cukor, 1 piros húsú aprított chilipaprika, só, bors.

  • Kacsamáj torony Karácsonyra

    Hozzávalók: 35 dkg hízott kacsamáj, 4 közepes, savanykás alma, 2 ek. citromlé, 4 szelet barna toastkenyér, 20+20+10 g vaj, só, bors, 3-4 endívialevél, 2 szál petrezselyem.

  • Lottó-tészta

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, citrom reszelt héja és leve, tej, kakaópor, meggy, 20 dkg porcukor, 16 dkg darált dió.

  • Karaj fokhagymamártással

    Hozzávalók: 4 szelet csontos karaj, 1 fej fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 5 dl tejszín, 2 teáskanál citromlé, 3 evõkanál apróra vágott petrezselyem, só, bors.

  • Citromos muffin

    Hozzávalók:

    2 citrom reszelt héja, 5 dkg sótlan pisztácia vagy darabolt mandula, 25 dkg liszt, 2 tk sütõpor, csipetnyi só, 2 tojás, 15 dkg barna cukor, 1/8 l tej, 1,5 dl joghurt, a forma kikenéséhez vaj

  • Burgonyafánk

    Hozzávalók: 10 deka héjában fõtt krumplit, 70 dkg liszt, 1 tojás, 1 evõkanál olaj, 1-2 csapott teáskanál só, 2 dl tej, cukor.

  • Karácsonyi burgonya (fenyõchips)

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, olaj a kisütéshez, só.

  • Tejfölös rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 tojás, 3 dl tejföl, egy kanál libazsír, 1 kk só.

  • Zöldséges sáfrányos haltál

    Hozzávalók: 2 evõkanál vaj, 1 közepes hagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 közepes póréhagyma, 5 szál zeller, 1 kiskanál sáfrány, 2 dl száraz fehérbor, 7 dl hal-alaplé, só, õrölt fehérbors, fél citrom leve, 60 dkg tengeri halfilé, 15 dkg garnéla.

loading...