rss
  • Görög húscipó

  • Share on Tumblr

    A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. A darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a tojással, a párolt hagymával és gombával. Zúzott fokhagymával, sóval, pirospaprikával, reszelt citromhéjjal fûszerezzük. A masszát jól összegyúrjuk, felét kiolajozott tepsibe simítjuk. Ráhalmozzuk a kockára vágott feta sajtot, majd beborítjuk a maradék húsmasszával. Vizes kézzel cipóvá formáljuk, olajjal meglocsoljuk és forró sütõben pirosra sütjük. Hasábburgonyával és salátával kínáljuk.

    Hozzávalók

    60 dkg darált hús (marha és birka vegyesen),
    1 tojás,
    1 zsemle,
    10 dkg feta sajt,
    10 dkg csiperkegomba,
    1 fej hagyma,
    2 gerezd fokhagyma,
    só,
    pirospaprika,
    reszelt citromhéj,
    olaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almapuding

    25 dkg finomlisztet, 25 dkg borjú- vagy marhafaggyút, egy púpozott kávéskanál gyömbért, kevés sót összekeverünk, és hideg vízzel olyan sûrû tésztát készítünk belõle, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.

  • Cukkinis paprikakrém leves

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 3 piros paprika (Kaliforniai), 1 közepes cukkini, 1 L zöldségleves, só, bors ízlés szerint.

  • Hagymás rostélyos

    Hozzávalók:

    4 szép szelet marhafelsál, 4-5 nagyobb fej vöröshagyma, 50 dkg burgonya, zsír, olaj, bors, mustár, flekken fûszerkeverék, só

  • Rákkal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 10 sós palacsinta, 30 rákolló, és/vagy farok, 1,5 zsemle, fál dl tejszín, 25 dkg gomba, 4 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg zsír, zsemlemorzsa, só, bors, paprika, petrezselyemzöld.

  • Boszorkánypogácsa

    Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 45 dkg finomliszt, 1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár.

  • Gyömbéres rúd

    Elkészítés:

    1. A mézet, a cukrot, a vajat/margarint, a tejet összekeverjük egy lábosban, felmelegítjük, amíg a zsiradék elolvad, és hagyjuk kihûlni.

  • Becsinált pacal citrommal

    Hozzávalók: 1 kg elõfõzött pacal, 5 dkg füstölt szalonna, 1 citrom, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, só, 3 g bors, 10 dkg liszt, 10 dkg zsír.

  • Diétás narancsos sárgarépaleves

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 3 dkg vaj, 1 dl narancslé, 1, 2 liter zöldségalaplé, 1 kis vöröshagyma, 1 teáskanál szárított kakukkfû, só, bors, tejföl, reszelt szerecsendió.

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • TopLista Gasztronómia 2011 magazin

    A magyar sajtópiac legátfogóbb gasztronómiai kiadványa immár második alkalommal gyûjti össze és rangsorolja például a legjobb éttermeket, koktélbárokat, egzotikus kifõzdéket, reggelizõhelyeket, cukrászatokat, éttermi ételeket.

    A magazin egyfajta évkönyv, amely számos érdekes cikkel és közel harminc toplistával, 144 oldalon térképezi fel a pezsgõ hazai gasztronómiai életet. A United Publishers kiadó által jegyzett magazin a TopLista periodika sorozat ötödik része, mely a gasztronómia iránt érdeklõdõk, a profik és lelkes amatõrök kötelezõ „kézikönyve”.

  • Ananászos sonkás karaj

    Hozzávalók: 70 dkg sertéskaraj, 10 dkg sonka, 1 karika konzerv ananász, só, bors, oregano
    70 dkg burgonya, olaj.

  • Babgulyás

    Hozzávalók: 1 kg fehérbab, 60 dkg sertéslapocka, 2 nagy fej hagyma apróra vágva, 5 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi zsír, 2 kanál paprika, só.

  • Meggyes baklava

    Hozzávalók: 50 dkg réteslap, 1 üveg meggybefõtt, 2 dl cukor, 2 dl joghurt, 5 tojás, 2 dl olaj, 1 kávéskanál fahéj. A sziruphoz: 4 dl víz, 4 dl cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom leve.

  • Szalonnás káposztasaláta

    Nagyon vékonyra felvágunk egy 80 dekás fehérkáposztafejet, és sós vízzel 1eforrázva, másnapig állni hagyjuk.

  • Bélszínszeletek örmény módra

    Hozzávalók: 8 szelet bélszín, 8 szelet pirított zsemle, 20 dkg gomba, 3 paradicsom 6 dkg vaj, 1 kanál reszelt hagyma, só, bors, 1 dl olaj, 1 kanál vaj.

  • Fõtt húsos krumpli-saláta

    Hozzávalók: 25 dkg levesben fõtt marhahús, 50 dkg héjában fõtt burgonya, 25 dkg fõtt, vegyes leveszöldség, fél dl húsleves, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, ízlés szerint só, késhegynyi õrölt gyömbér.

  • Tejszínes-mustáros pulykamáj recept

    Hozzávalók:
    50 dkg pulykamáj, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin), 2 evõkanál mustár, 1 fej vöröshagyma,
    1 mokkáskanál majoránna, ugyanannyi törött bors, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só;

  • Narancspuding

    Az elõírásnak megfelelõen elkészítünk egy csomag citromízû pudingport, de
    10 deka cukor helyett csak öt dekát teszünk bele, meg egy fél deci Jaffaszörpöt, és belereszeljük három narancs sárga héját.

  • Gombaszószos csirkemell

    Gombaszószos csirkemellA csirkemelleket szeleteljük, kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, és lisztbe forgatjuk. Kevés olajon hirtelen megsütjük mindkét oldalát, és lerakjuk egy tűzálló cserépedénybe. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a gombát és összeforgatjuk. Együtt pároljuk. Rátesszük a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Ha elfövi a levét, a lisztet elkeverjük kevés tejjel (kb. 1,5 dl-rel), és a gombára öntjük. Elkeverjük és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik.

  • Ropogós burgonyaszirom

    Hozzávalók: 4 közepes burgonya, 3 tojás, 3 ek. finomliszt, só, õrölt bors, 1 csomag metélõhagyma, olaj a sütéshez.