rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Görög húscipó

  • Share on Tumblr

    A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. A darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a tojással, a párolt hagymával és gombával. Zúzott fokhagymával, sóval, pirospaprikával, reszelt citromhéjjal fûszerezzük. A masszát jól összegyúrjuk, felét kiolajozott tepsibe simítjuk. Ráhalmozzuk a kockára vágott feta sajtot, majd beborítjuk a maradék húsmasszával. Vizes kézzel cipóvá formáljuk, olajjal meglocsoljuk és forró sütõben pirosra sütjük. Hasábburgonyával és salátával kínáljuk.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók

    60 dkg darált hús (marha és birka vegyesen),
    1 tojás,
    1 zsemle,
    10 dkg feta sajt,
    10 dkg csiperkegomba,
    1 fej hagyma,
    2 gerezd fokhagyma,
    só,
    pirospaprika,
    reszelt citromhéj,
    olaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás csacsifüle

    Hozzávalók: 1200 ml liszt, 2 tojás, 2 ekanál cukor, 1 van.cukor, csipet só, 2 diónyi margarin ,250 ml tej, ebben feloldva 4 dkg élesztõ, citromhéj, narancshéj.

  • Kókuszos habcsók

    Hozzávalók (kb. 40 darabhoz): 4 tojásfehérje, 1 ek citromlé, 14 dkg kristálycukor, 14 dkg kókuszreszelék, 3 dkg étkezési keményítõ, 5 dkg ét-tortabevonó.

  • Házi hamburger

    Hozzávalók (kb. 6 húspogácsához): fél kg darált marhahús, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 1 evõkanál majonéz, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint fûszerek: gyömbér, paprika, szegfûszeg, chili…;

  • Barhesz

    Hozzávalók: Másfél kg liszt, 2 közepes fõtt burgonya, reszelve, 2 dkg élesztõ, 1 kanál só, kevés cukor, 3 kanál olaj, langyos víz szükség szerint;

  • Ördögpirula

    Hozzávalók:

    20 dkg liszt
    10 dkg zsír
    5 tojás
    2 dl forró víz
    1 csipet só

  • Karfiolleves

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, petrezselyemzöld, 4 ek tejföl, só.

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint.

  • Rántott hagymakarika

    Hozzávalók: 1000 g szép nagy fej vöröshagyma, só, 150 g liszt, 2-3 db tojás, 300 g zsemlemorzsa, 400 ml étolaj a sütéshez.

  • Aszpikos avokádós rák

    Hozzávalók: 2 uborka, 6 zselatinlap, 2 citrom (leve), 3 avokádó (érett), 25 dkg gomolya sajt, 35 dkg (konzerv) rákhús, 3 dl tejszín, 2 evõkanál reszelt torma, õrölt bors, só.

  • Juhsajtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt, 12 EK olivaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, õrölt feketebors.

  • Mustáros apróhús

    Hozzávalók: 1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont), 1 fej vöröshagyma, 1 csomag leveszöldség, 1 db erõleveskocka, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 15 dkg rizs, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Omega-3 szakácskönyv

    Azt már egyre többen tudják, hogy az emberi szervezetnek szüksége van omega-3 zsírsavra.

  • Sörös gombóc

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertés- vagy marhahús, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 3 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, késhegynyi cukor, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Zellerkrém leves

    Zellerkrém levesA zöldségeket alaposan megtisztítjuk és kockára vágjuk, majd felhevített olajon megpirítjuk őket. A megpirított zöldségeket felöntjük az alaplével, majd addig főzzük míg meg nem puhulnak a zöldségek. Ha a zeller megpuhult, botmixerrel pépesítjük. Ezután beleöntjük a tejszínt és 2 percig forraljuk. Zsemlekockákat pirítunk hozzá, és ízlés szerint petrezselyemzölddel díszítjük. Hozzávalók: 0.5 dl olaj, 3 db zellergumó, 1 fej hagyma, 1 db fehérrépa, 1 db sárgarépa, 1.5 l húsleves alaplé, 2 dl tejszín, fehérbors, só.

  • Cézár saláta

    Sokféle saláta fut Cézár néven. Ez az a recept, ami szerint 1924-ben a mexikói Tijuana-ban Cesare Cardini étteremében elkészítették a salátát, miután egy nyári hétvégén kifogytak egyes alapanyagok.

  • Ayran - török joghurtital

    Hozzávalók: 5 dl joghurt, 2,5 dl víz, 1 mk só.

  • Töltött paprika máshogyan

    Hozzávalók:

    1 zöld erõs paprika, 1 v.hagyma, 4 ek.olaj, só, õrölt bors, 8 dkg túró, 8 közepes paprika, 12 dkg száraztészta (pld.farfalle nevû masnitészta), 2 ek.reszelt sajt

  • Kapros-joghurtos mártás

    Hozzávalók: fél liter joghurt, só, bors, egy citrom leve, 2 ek finomra vágott kapor.

  • Avokádólegyezõ füstölt lazaccal

    Hozzávalók: Másfél dl tejföl, 3 evõkanál tejszín, 1 teáskanál csípõs mustár, fél citrom leve, só és frissen õrölt fehér bors, fél csokor kapor, 10 dkg füstölt lazac, 4 avokádó.

  • Kiwis almalekvár mézzel

    A kiwit meghámozzuk, megmossuk, és apróra vágjuk. Az almát megmossuk, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felmelegítjük a vizet, a mézet és a cukrot.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...