2024.04.20. - Tivadar

Meggyes zöldbabfõzelék

Hozzávalók: 50 dkg zsenge zöldbab, 30 dkg érett kimagozott meggy, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 4 dkg vaj, 1 tojássárgája, só, kiskanál cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított zöldbabot apró darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben 15 percig fõzzük. Hozzáadjuk a meggyet, és még 5 percig fõzzük. Simára keverjük a tejfölt a tojássárgájával, a liszttel, az olvasztott vajjal, a cukorral, és a babos meggyhez öntjük, még egyszer felforraljuk. Melegen és hidegen is nagyon finom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!