Hozzávalók: 40 dkg malachús, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 csomag tárkony, 1 dl tárkonyecet, 2 dl tejföl, 5 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 5 dkg kiskocka tészta, só, bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A malachúst megmossuk, és kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A vöröshagymát felhevített olajban megdinszteljük, hozzátesszük a kockákra vágott húst, és együtt pirítjuk tovább, megvárva, míg a hús kifehéredik, majd felöntjük 1 liter vízzel. A sárgarépát a fehérrépával együtt megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tûzön puhára fõzzük. A lisztet a tejföllel csomómentesen kikeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, majd belekeverjük a tárkonyecetet. Ezt a habarást a levesbe öntjük, beletesszük a kiskocka tésztát, és jól kiforraljuk, míg a tészta meg nem fõ. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!