rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Tárkonyos malacleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg malachús, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 csomag tárkony, 1 dl tárkonyecet, 2 dl tejföl, 5 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 5 dkg kiskocka tészta, só, bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A malachúst megmossuk, és kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A vöröshagymát felhevített olajban megdinszteljük, hozzátesszük a kockákra vágott húst, és együtt pirítjuk tovább, megvárva, míg a hús kifehéredik, majd felöntjük 1 liter vízzel. A sárgarépát a fehérrépával együtt megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tûzön puhára fõzzük. A lisztet a tejföllel csomómentesen kikeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, majd belekeverjük a tárkonyecetet. Ezt a habarást a levesbe öntjük, beletesszük a kiskocka tésztát, és jól kiforraljuk, míg a tészta meg nem fõ. Forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Alma mézkéregben

    Hozzávalók: 1/2 dl apróra vágott datolya, 1/2 dl méz, 2 evõkanál durvára darált (pekán/hikori) dió, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 1 dl Graham kenyérmorzsa (vagy zsemlemorzsa), 1 teáskanál fahéj, 6 db közepes, savanykás alma, 1 dl olvasztott vaj, 2 dl méz.

  • Csirkesaláta ananásszal

    Hozzávalók: 50 dkg (bõrös) csirkemell, csont nélkül, 1 ek olaj, 1 narancs, 1 alma, ½ ananász, 15 dkg joghurt, 5 dkg majonéz, 1 ek tejföl, 1 tk currypor, 1 tk friss (reszelt vagy aprított) gyömbér, só, bors, tabasco, citromlé, tálaláshoz ananász, menta.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 40 dkg borjúcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg erdei gomba, 20 dkg leveszöldség, 15 dkg hagyma, 3 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csomó kapor, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csapott ek paprika, 1 csapott ek só, késhegynyi bors.

  • Kókuszgolyó

    KókuszgolyóA kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt levét rumaromával ízesítjük, majd ebből annyit öntünk a tésztához, hogy az formázható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik. A kókuszgolyót többféleképpen is készítik, lehet tenni a közepébe meggyet is, illetve van aki a tésztájába még főzött kávét is önt a kakaó mellé.

  • Barnaleves baromfiból

    Hozzávalók: 1 tyúk vagy kappan, 3 db sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 vöröshagyma, 2 evõkanál cukor, 2 tojásos metélt tészta, kevés (liba- vagy tyúk-) zsír, pár szem bors, só.

  • Palacsintaforgács

    Hozzávalók: 1 db egész tojás, 3 dl tej, 15-20 dkg finomliszt, 1 dl szódavíz, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csapott teáskanál só, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, késhegynyi sütõpor;

  • Kapros kelbimbó

    Hozzávalók: 1/2 kg kelbimbó, 3 dkg margarin vagy 3 ek olaj, 1 csomag kapor, 1 csipet õrölt köménymag.

  • Gombás tarja tepsiben

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 15 dkg margarin, 1 kg sertéstarja, õrölt bors, só, 30 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 4 dl tejföl, 1 kis fej hagyma.

  • Lasagne

    Hozzávalók: 1 csomag lasagne tészta, 1/2 kg darált hús, vagy 1 nagyobb doboz lunch-meat, 1 szem paprika, 2-3 szem paradicsom, vagy egy paradicsompüré konzerv, 2-3 db hagyma, evõkanál olaj (egészségtelen, de finom, ha sült szalonna zsírját használjuk), 1 evõkanál só, bors, 1 csipet majoránna, evõkanál gulyáskrém, 15 dkg reszelt sajt.

  • Nyuszis tojásos szendvics

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 1 keménytojás, szendvicsvaj, vagy margarin, egy szem ribizli.

  • Tejszínes epertorta

    Tejszínes epertortaA piskóta elkészítése: A sütőt előmelegítjük 165 fokra. A tortakarika alját kibéleltjük szilikonos sütőpapírral. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd átszitáljuk. Kimérjük a porcukrot, két külön tálkába: az egyikbe 12, a másikba 6 dkg-ot. A tojásokat alaposan megmossuk, majd kettéválasztjuk őket egy-egy mély tálba. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a 12 dkg porcukrot, majd gépi habverővel habosra kavarjuk. (Kb. 5 perc.) A tojásfehérjét gépi habverővel elkezdjük habbá verni, majd mikor már majdnem kész lett, hozzáadjuk a 6 dkg porcukrot, és kemény habbá verjük.

  • Adventre: marcipánszívek

    Hozzávalók: 20 dkg marcipánmassza, 10 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 3 teáskanál sárgabarack lekvár, 4 ostyalap (12 x 20 cm-es), a díszítéshez 4 kis kép, hurkapálcika.

  • Pekingi leves

    Hozzávalók: 1 csomag leveszöldség, 10 dkg üvegtészta, 30 dkg kacsamell, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, ½ üveg bébikukorica, ½ póréhagyma, 2-3 ek (édes-savanyú) chiliszósz, 2-3 ek szójaszósz, 4 ek olaj, só, bors.

  • Bazin

    Hozzávalók: 20 dkg dara, 5 dkg élesztõ, 2 evõkanál olívaolaj, 3 dl víz, só.

  • Ördögpirula

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 5 dl tej
    - 5 dkg vaj
    - 1 tk. cukor
    - 6 egész tojás
    - 1 tk sütõpor

    Hempergetni:

    - cukros kakópor
    - fahéjas porcukor

  • Sztrapacska

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt szalonna, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, só.

  • Sajttal, gombával töltött rántott szelet

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkemellfilé
    - 20 dkg gomba
    - 20 dkg trappista sajt
    - 1 fej vöröshagyma
    - 4 szelet bacon
    - 5 dkg vaj
    - 1 fej lilahagyma
    - só
    - õrölt fehérbors

    A panírozáshoz:

    - finomliszt
    - tojás
    - zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    - olaj

  • Barna tárkonyos mártás

    Hozzávalók: 3 dl barna borjú alaplé, 1,5 dl fehérbor, 5 dkg vaj, só, bors, tárkony.

  • Gombás, tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1,5, 2 kg-os ponty, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl fehérbor, vaj, só, bors.

  • Sült õszibarack

    Hozzávalók: 8 szép õszibarack, 5 dkg vaj, reszelt szerecsendió.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...