rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Stefánia rizs

  • Share on Tumblr

    A répákat vágd apró kockákra és a finomra metélt petrezselyemmel párold meg vajon. A zöldborsót fõzd puhára, a tojást pedig keményre.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A rizst párold puhára és add hozzá a répát, a borsót, az apróra kockázott tojást. Sózd, borsozd, keverj hozzá reszelt sajtot és tálalás elõtt sütõben melegítsd össze az egészet.

    Hozzávalók:
    rizs
    sárgarépa
    fehérrépa
    zöldborsó
    tojás
    petrezselyem
    vaj
    sajt
    bors


    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Amerikai palacsinta

    Amerikai palacsintaA vajat egy bögrében betesszük a mikróba egy percre. Közben jól összekeverjük a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral. A halom közepébe egy kisebb mélyedést csinálunk, abba öntjük a vajat, és szép lassan, keverés közben adjuk hozzá az előzőleg összekevert tojást és a tejet. Addig keverjük, amíg csomómentes lesz. Régi típusú palacsintasütőben sütjük, azt nem kell olajozni (mivel ez a tészta nagyon gyorsan magába szívja az olajat). Lassú tűzön kell sütni, mert centi vastagra feljön, és hagyni kell átsülni. Ízlés szerint bármilyen szószt vagy krémet készíthetünk hozzá.

  • Csirkesaláta fõtt csirkehúsból

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 25 dkg kicsi, kemény paradicsom (legjobb az úgynevezett lucullus paradicsom), 2 fej saláta, 4 tojás, 20 dkg juhtúró, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 2 dl tejföl, ízlés szerint 2-3 evõkanál olajos paprikalé, só, cukor. 1 mokkáskanál õrölt fehér bors.

  • Gombaleves

    Hozzávalók:

    1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál étolaj, 25 dkg szeletelt gomba, 2 db sárgarépa, 1 db zöldség, 1 db zellergumó, só, fehérbors, kakukkfû, tárkony, 1 kis marék eperlevél tészta, 3 dl tejszín

  • Sajtos roló

    Hozzávalók 12 darabhoz:

    - 50 dkg (1 csomag) leveles tészta
    - 10 dkg mascarpone
    - 15 dkg sajt
    - 7 dkg vaj
    - 1 tojássárgája
    - 1 evõkanál liszt
    - 1,5 dl tej
    - só
    - õrölt fehérbors

  • Húsos palacsinta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg csirkemell
    - 1 közepes hagyma
    - 1 zöldpaprika
    - 1 paradicsom
    - 2+2 evõkanál olaj
    - 1 kávéskanál pirospaprika
    - 15 dkg liszt
    - 3 tojás
    - 4 dl tej
    - 3+1 dl tejföl
    - 2 szál petrezselyem

  • Rakott karalábé

    Megpirítunk üvegesre egy evõkanál olajon egy kiskanál reszelt vöröshagymát (vagy hagymakrémet), és hozzáadunk egy csomó megtisztított, vékonyan felszelt karalábét. Ha friss hagymából készítettük, megsózzuk.

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Kapros cukkini

    Hozzávalók: fél kg cukkini, fél csomó kapor, 2 ek vaj, 1 ek cukor, só, õrölt feketebors.

  • Csirkemáj olasz módra

    Elkészítéséhez: 1 kanál liszt, 1 kávéskanál só, 1 késhegynyi bors, 1 kávéskanál szárított, porrá tört zsálya vagy majoránna, ½ kg csirkemáj, 3 szelet füstölt szalonna, ½ pohár száraz fehér bor, 4 szelet fehér kenyér és vaj szükséges;

  • Szilvás sütemény

    Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 5 tojás, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 csomag vaníliacukor, ½ csomag sütõpor, 1 ek rum (elhagyható), szilva.

  • Töltött csirkemelltekercsek

    Töltött csirkemelltekercsekA tojásokat megfőzzük, félbe vágjuk. A megmosott és szárazra törölt csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. A sajtot és a füstölt sonkát szeletekre vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1 szelet füstölt sonkát, két félbe vágott főtt tojást, 1 szelet sajtot és 1-2 levél medvehagymát, majd felgöngyöljük. A felgöngyölt csirkemelleket baconbe tekerjük, majd szorosan alufóliába csavarjuk. A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.

  • Ananászlekvár

    Hozzávalók: 1,10 kg tisztított ananász, 80 dkg narancs, 1,10 kg mandarin, 2 lime héja és leve, 20 dkg marcipán, 2 teáskanál fahéj, 3 evõkanál mézeskalács fûszerkeverék, 2 vaníliarúd, 10 dkg mogyoró, 10 dkg mandula, 1,50 kg zselésítõ cukor.

  • Baklava

    Elkészítése: A diót tálba rakjuk és hozzáadjuk a fahéjat. A réteslap mennyiséget elfelezzük. Az egyik felét lerakjuk egy tepsibe úgy, hogy a réteslapok közé olajat öntünk. Össze is ráncolhatjuk a lapokat.

  • Vegyes, vagy olasz saláta

    Megfõzünk puhára 12 deka száraz babot ugyanannyi lencsét, 3-4 burgonyát és leszûrve, megtisztítva kihûlni hagyjuk.

  • Tonhal saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna (tonhal) konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka, 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Barackos csirkemellsteak

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 20 dkg kajszibarack, 2 db sülthússzaft-kocka, 15 dkg
    sajt, 1 dl olaj, só, reszelt gyömbér.

  • Tejben sült kacsamáj

    Tejben sült kacsamájFedővel ellátott öblös sütőedény aljára tesszük a kacsahájat, ráhelyezzük a megtisztított, félbe vett májakat. Ne szeleteljük fel. Annyi sózott tejjel felöntjük, amennyi éppen ellepi. Hűtőbe tesszük, 2-3 órányi áztatás után addig pároljuk normál lángon, állandóan figyelve, amíg a tej el nem fő róla. Ekkor levesszük a fedőt, s a májat saját zsírján sütjük még néhány percig. Rakhatunk mellé tisztított, félbe vágott fokhagymát, amit pirulás előtt kiveszünk. Tálalásnál fűszerezzük, bár anélkül adja ki a sajátos ízét. Paprikával paradicsommal, hűs saláta- vagy kovászos uborkával tálaljuk.

  • Baszk csirke

    Hozzávalók: 2 kisebb mirelit bontott csirke, só, bors, fokhagyma, fél l. vörösbor, babérlevél, bazsalikom, ketchup, Worchestershiere.

  • Lengyeles libacomb

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Tatárbifsztek

    Hozzávalók:

    1 kg marha vesepecsenye, vagy gömbölyû felsál, 4 fej közepes nagyságú vöröshagyma, 1,1/2 dkg só, 1 dkg õrölt bors, 2 dkg szép pirospaprika (õrölt), pici erõs paprika ízlés szerint, 8 dkg vaj, egy kis tubus mustár, 3 evõkanál ketchup, 1 ek. worcestershire (ejtsd vuszter) szósz, 6-7 tojássárgája (elhagyható), 1,5-2 dl. étolaj

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...