2025.07.16. - Valter

Szárazbableves csípõs paprikával

Hozzávalók: 30 dkg sertéslapocka, 15 dkg tarkabab, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 2 szárított csípõs paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, 3 evõkanál olaj, pirospaprika, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A babot elõzõ este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap másfél liter vízben feltesszük fõni. Vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát megtisztítunk, és anélkül, hogy felvágnánk, egyben tesszük a levesbe. Sóval ízesítjük, és forrástól számítva háromnegyed órán keresztül fõzzük. Amíg a bab fõ, megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk a zöldségeket.

A húst hártyáitól és a zsíros részektõl megszabadítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk. Elõhevített olajon megforgatjuk, beletesszük a zöldségeket, hogy azok is kicsit megpiruljanak, majd a hõfokot csökkentve meghintjük pirospaprikával, ügyelve arra, nehogy a paprika megégjen, mert akkor keserû lesz az íze. Jól összekeverjük, hozzátesszük a félig megfõtt babhoz, és további 20 percig fõzzük. Amikor a bab megfõtt, a tejfölt simára keverjük a liszttel és behabarjuk vele a levest. Egyet forralunk rajta, és tányérra szedve, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!