2024.04.20. - Tivadar

Paradicsomos húsgombócok

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, só, bors, õrölt kömény, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, pici pirospaprika, 1 szál zellerlevél, sûrített paradicsom, olaj, liszt, kis cukor, ételízesítõ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõször elkészítjük a mártást. Vékony rántást készítünk, felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a sûrített paradicsomot, és még annyi vizet, hogy kellemesen sûrû mártást kapjunk. Gyorsan beletesszük a zellerlevelet, a pici sót, az õrölt köményt, a cukrot, a vöröshagymát, és állandó keverés mellett 3 percig fõzzük. A mártás ezennel kész, félretesszük.

A húst összedolgozzuk a megfõtt, de nem szétfõtt rizzsel, a tojással, pici sóval, pirospaprikával, borssal, gombócokat formálunk belõle, és ételízesítõs vízben kifõzzük. Akkor kész, ha feljön a víz felszínére. Kiemeljük a vízbõl, beletesszük a mártásos lábasba, jól befedjük a mártással. Azonnal fogyasztható.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!