2021.01.19. - Sára, Márió

Zöldmetélt fetával, kaporral

Hozzávalók: 35 dkg zöld és fehér metélt tészta, 1 citrom, 20 dkg feta sajt, 1,5 dl zöldségleves (kockából), só, frissen õrölt bors, 2 evõkanál finomra vágott kapor, csipetnyi cukor.
bohócdoktor vizit szja 1%

A citromot egy éles késsel vékonyan meghámozzuk, és a sárga héját nagyon vékony csíkokra vágjuk. A citrom levét kifacsarjuk. A feta sajtot durvára daraboljuk. A citromlevet és az elõre elkészített zöldséglevest összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés cukorral ízesítjük, és beleszórjuk a kaprot. A tésztát sós, forrásban lévõ vízben puhára fõzzük, majd leszûrjük, lecsöpögtetjük, és összeforgatjuk a mártással. Hozzáadjuk a feta sajtot, és rászórjuk a citromhéj darabkákat.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!