Hozzávalók: 80 dkg tonhalfilé, 2 evõkanál frissen reszelt gyömbér, vagy 1 csapott evõkanál gyömbérpor, 4 szál zöldhagyma, 12 fej gomba, 2 evõkanál olaj, 4 evõkanál fehérbor, só.
A tonhalszeleteket folyó csapvíz alatt leöblítjük, papírtörlõ segítségével felitatjuk róla a nedvességet. A gombakalapok héját lehúzzuk, megmossuk, a hagymát megtisztítjuk, szárát levágjuk és karikákra vágjuk. A halszeleteket megsózzuk, és akkora duplán hajtott alufóliára fektetjük, hogy a halakat külön-külön jól be tudjuk csomagolni.
A halat megszórjuk frissen reszelt gyömbérrel, rálocsolunk 1-1 kanál fehérbort, beborítjuk 3-3 fej gombával, karikára vágott zöldhagymával, és becsomagoljuk az alufóliába, hogy ne tudjon kifolyni belõle a szaft. A csomagokat elõhevített olajban vagy sütõben pár perc alatt megsütjük. Ha elkészült, a batyukat óvatosan kinyitjuk, vigyázva, hogy ne csapjon ránk a gõz. Tányérra tesszük, és friss salátákkal, jázminrizs körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!