2025.12.12. - Gabriella

Saláta paradicsommal, fetával, újhagymás kefirrel

Hozzávalók: 1 kis fejes saláta, 2 marék zöldsaláta vagy rucola saláta, 4 kemény paradicsom, 20 dkg feta sajt, 0,8 dl olívaolaj.
Az öntethez: 3 dl kefir, 0,8 dl olívaolaj, 1 evõkanál dijoni mustár, 4 szál újhagyma, õrölt bors, só.

A fejes salátát szedjük leveleire, majd a többi salátával együtt mossuk meg, és csepegtessük le. Ezután tépkedjük keverõtálba, adjuk hozzá a félkarikákra szeletelt paradicsomokat, és a kisebb kockákra vágott feta sajtot. Az öntethez a kefirt keverjük simára az olívaolajjal, a sóval, borssal, a mustárral, és a vékonyra szelt újhagymával. Tálaláskor a vegyes salátát forgassuk össze az olívaolajjal, halmozzuk salátástányérokba, és külön edénykékben kínáljuk mellé a jól lehûtött újhagymás-kefires öntetet.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!