rss
  • Finommetélt

  • Share on Tumblr

    Egy egész tojásból és kb. 80-100 g lisztbõl (a tojás nagyságától függõen) egy kevés sóval (friss fogyasztáshoz készítve só nélkül csináljuk!) kemény tésztát gyúrunk.

    A tészta kemény, és rugalmas legyen, majd vékonyra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát rövid ideig szikkadni hagyjuk, majd felvágjuk 7-8 cm (tenyérnyi) csíkokra, majd egymásra téve pedig finommetéltre.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brokkolikrém

    Hozzávalók: 750 gramm fagyasztott brokkoli, 1 csomag tejszínes tubusos krémsajt, fél pohár tejföl, 1 csipet só, 1 csipet bors.

  • Zöldfûszer mártás

    Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem, néhány bazsalikom levél, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál kapribogyó, 2 ajókafilé, 2 evõkanál nagyon finom borecet, 1 dl olíva olaj, õrölt fekete bors, csipet só;

  • Párolt káposzta

    Hozzávalók: 1 kis fej lila káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 1 kanál libazsír, só, cukor, kömény, kevés vörösbor, esetleg néhány szem gesztenye.

  • Pacalgombócleves

    Hozzávalók: 40 dkg pacal, 10 dkg füstölt szalonna, 1 hagyma, 1 szikkadt zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt hús, 1 leveskocka, 1 ek ételizesítõ, majoranna, õrölt bors, só.

  • Tojásos sajttekercs

    Hozzávalók:

    25-30 dkg sajt (trappista, edami vagy chedar), 3 db fõtt tojás, vékony szelet bacon/füstölt sonka, pici mustár, só, bors, 2 szál zöldhagyma, zöldpetrezselyem, 2 kanál majonéz, 1-2 kanál tubusos sajtkrém

  • Töltött sült alma

    Hozzávalók: 4 kisebb, savanykás alma, 4 dkg mazsola, 4 dkg mandulacsík, 1,5 ek méz, késhegynyi gyömbérpor, 5 dkg puha vaj.

  • Gyors túrógombóc

    Hozzávalók: 5 dl víz, 3 evõkanál kukoricadara, 25 dkg túró, cukor, 1 csomag vaníliás cukor, pici só, 1 dl olaj, 4 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Sütőtökös spagetti

    Sütőtökös spagettiForró sós vízben roppanósan puhára főzzük a tésztát. A sütőtökdarabot meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, és gőz fölött 10 percig pároljuk. Felszeleteljük a hagymát, langyos vízbe áztatjuk a mazsolát, és felaprítjuk a majoránnát. Forró olajban megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett és leszárított mazsolát meg a cukrot. Meglocsoljuk az ecettel, és közepes lángon, állandóan kevergetve körülbelül 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, megsózzuk, és további 5 percig pároljuk. Kis serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot (vagy a darabolt mandulát).

  • Macaróni leves

    Egy pár szál macarónit sós vízben puhára fõzünk, leszûrjük s apró egyforma darabkákra vágjuk.

  • Tésztaleves

    Hozzávalók:

    10 dkg vékony tészta, 10 dkg (1 kis fej) vöröshagyma, 5 dkg káposzta, 5 dkg garnéla, 3 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál halszósz, 2 evõkanál szójaszósz,
    1 kisujjnyi dundi gyömbér, 1 kávéskanál thai citromfû, chili

  • Sült pulykamell gyümölcsmártással

    Hozzávalók: kb.1 kg pulykamell (nagyobb pulykának a fél melle), só, 1 kanál olaj, esetleg 5 dkg füstölt, szeletelt marhaszegy.

  • Fahéjas banánkenyér

    Hozzávalók: Hozzávalók egy 22 cm hosszú formához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg cukor, 18 dkg olvasztott vaj, 2 nagy érett banán, 1 teáskanál õrölt fahéj, 1,5 teáskanál sütõpor, csipetnyi só.

  • Túrós Zöldgaluska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 40 dkg liszt, 5 db tojás, 2,5 dl tejföl, 2 dkg só, 10 dkg parajpüré, 25 dkg parmezán sajt.

  • Ananásszal borított pulykamell

    Ananásszal borított pulykamellA megtisztított pulykahúst felszeleteljük. Enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk. Az ananász levét leöntjük. A sajtot lereszeljük. A serpenyőben felforrósított olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen szép pirosra megsütjük. Egy tűzálló tálban egymás mellé rakjuk. A maradék olajat aláöntjük. A hússzeletekre terítjük a gépsonkát, majd betakarjuk az ananászkarikákkal. Rászórjuk a reszelt sajtot, megöntözzük a tejszínnel. Alufóliával lefedve 180 fokon kb. 35 percig sütjük, majd az alufóliát levéve a tetejét megpirítjuk.

  • Kakaós linzer

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 6 dkg kakaó, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2,5 dl tej, 1 tojás, 1 cs. sütõpor, 2 cs. vaníliáscukor, 1 citrom reszelt héja.

  • Tepsis finomság

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 40 dkg darált hús (én a pulykát szeretem), 2 nagyobb vöröshagyma, kb 10-12 vékony szelet füstölt szalonna, 1 dl tej, 2 dl tejföl, fûszerek: só, bors, szerecsendió, curry, fokhagyma.

  • Tejszínes krumpli

    A krumplit meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük, és forrásban lévõ vízben kb. 4 percig elõfõzzük, majd leszûrjük és papírtörlõvel felitatjuk a nedvességet. 3 dl fõzõtejszínt 0,5 dl tejjel összekeverünk.

  • Burgonyalepény

    Hozzávalók: 4 nagyobb, nyers burgonya, 3 púpozott evokanál liszt, 1 dl tej, 2 tojás, 1 teáskanál só, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 evokanál olaj, plusz kevés olaj a sütéshez, 1 mokkáskanál orölt szerecsendió-virág;

  • Csopaki pincepörkölt

    Apró kockákra vágott 1,5 kiló marhalábszárat zsíron pirított , szeletelt vöröshagymával összepárolok, sózom, paprikázom, borsozom, adok hozzá köményt, zúzott fokhagymát.

  • Gyümölcstorta

    GyümölcstortaA tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjébe bele tesszük a cukor felét és kemény habbá verjük. A tojássárgájába bele tesszük a megmaradt cukrot valamint a sütőport, majd folyamatosan adagolva hozzáadjuk a lisztet. Ha beleraktuk az össze lisztet akkor belekeverjük a tojások felvert habját, elkeverjük, majd felolvasztjuk a margarint és azt is hozzáöntjük. Ezután kivajazott kilisztezett tortaformába öntjük és 180 fokon, kb 15 perc alatt megsütjük. A pudingot megfőzzük hozzá, a tetejére öntjük, majd gyümölccsel díszítjük. Ha kihűlt a puding a tetejére zselatint készítünk.