rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Áfonyás õzmedalionok

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 80 dkg õzhús, 2 dl tejszín, 10 dkg áfonyadzsem, 4 fürt ribizli, 4 szelet kenyér, fél dl portói bor, 4 dkg vaj, 4 szem borókabogyó, õrölt bors, só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Futassuk meg a vajban az összezúzott borókát, majd pirítsuk benne a hússzeleteket, oldalanként 4-5 percig. Sózzuk, borsozzuk, és öntsük rá a bort. Amikor a bor elpárolgott, és a hús is puha, vegyük ki, és hagyjuk hûlni. A hús levéhez keverjük hozzá a dzsemet meg a tejszínt, és fõzzük sûrûre. Tálaláskor tegyünk a kenyerekre 2-2 szelet húst, öntsük rá a szószt, és tegyünk mellé ribizlit.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Olasz tésztás leves

    Hozzávalók: 1,2 l csirkehúsleves, 1 paradicsom, 15 dkg "Capelli d`angello" - azaz cérnametélt, só, 2,5 dkg reszelt parmezán, 2 ek vágott snidling.

  • Káposztás galuska

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 2 tojás, 2 evõkanál búzadara, 3-4 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál só, 1 teáskanál kristálycukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál csombor.

  • Sárga, vagy görögdinnye cukorban

    Vastag héjú hámozott dinnyékbõl egyforma darabokat vágva azt gyenge ecetes vízben 1/4 órán át állni hagyjuk. Kiszedve onnan, egy-kétszer felforraljuk s szitára rakjuk.

  • Meggy-tej shake

    Hozzávalók: 40 g aprított, friss meggyhús, 100 g vaníliafagylalt (2 adagolókanálnyi), 1 dash citromoldat, 1/8 liter tej.

  • Gyümölcskenyér aszalt szilvával és dióval

    Hozzávalók: 18 dkg magozott aszalt szilva, 5 dkg dióbél, 5 dkg mazsola, 12,5 dkg margarin, 17 dkg barnacukor, 2 tojás, vaníliaaroma, 3 dl tej, 37 dkg liszt, 1 tasak élesztõ, csipetnyi só.

  • Non plus ultra

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg porcukor, 1 teáskanál ecet.

  • Nyuszi alakú aprókenyerek

    Hozzávalók:

    - 45 dkg fehér kenyérliszt
    - 2 dkg friss élesztõ
    - 320 ml langyos víz
    - 1 tk só
    - fél tk cukor
    - 2 ek olaj a tésztába
    - 1 tojás a tetejét megkenni
    - fekete bors szemnek, orrnak
    - 1 ek tejföl sütés után megkenni
    - 1 db 8 cm-es tojásformájú tészta-kiszúró forma

  • Mézes-mandulás golyó

    Hozzávalók:

    - 20 dkg mandula
    - 2 evőkanál méz
    - 6 dkg cukor
    - 2 dkg őrölt fahéj
    - 2 evőkanál víz
    - 2 evőkanál édes mandula olaj
    - kevés porcukor

  • Káposztás krumplileves

    Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 25 dkg savanyú káposzta, 15 dkg puha, füstölt kolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csapott evõkanál finomliszt, 1 evõkanál vegeta, ízlés szerint kevés kristálycukor, 1 mokkáskanál csombor (borsikafû), 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 dl tejföl, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, csipetnyi csípõspaprika (vagy paprikakrém, esetleg néhány csípõs hegyespaprika-karika).

  • Fűszeres mártásos tészta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg széles metélt
    - 5 gerezd fokhagyma
    - 5 dkg mogyoróvaj
    - 10 dkg friss bazsalikomlevél
    - 5 dkg fűszeres sajt
    - 10 dkg parmezán sajt
    - őrölt bors
    - olaj ízlés szerint

  • Sült libamáj

    Hozzávalók: 80 dkg libamáj, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, 3 g õrölt bors, 1 dkg paprika, 2 g majoranna, 2 dkg só, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Csõben sült gombás paradicsom

    Hozzávalók: l kg paradicsom, l-2 vöröshagyma, 25 dkg gomba, l5 dkg bacon szalonna, l5 dkg ementáli sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, l dl tejszín, só, bors, zsályalevél, szerecsendió, fokhagymás vaj.

  • Tarhonyaleves

    Egy deci tarhonyát kevés zsírban világos barnára pirítunk s aztán hozzáteszünk kis fél fej finomra vágott hagymát s azzal együtt még egy kicsit pirítjuk. Azután hozzáteszünk még egy kevés finomra vágott zöldpetrezselymet, egy fél kávéskanál jó rózsapaprikát.

  • Brokkolis omlett

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g brokkoli, 6 db tojás, 200 ml tej, 50 g liszt, 30 ml olívaolaj, só, õrölt bors.

  • Villámkonyha

    Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelõtt az elfoglalt embereknek szól.

  • Fokhagymás sült kagyló

    Hozzávalók: 1 db natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 csapott tk só.

  • Korhely halászlé

    Hozzávalók: 1 db kb. 1,5 kg-os ponty, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél citrom, 1 dl tejföl, só, õrölt tárkony, pirospaprika, fehér bors, babérlevél, 1 halászlé kocka, 1 dl száraz fehér bor.

  • Bajor burgonya

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g burgonya, 200 g fõtt házisonka, 1,5 dl tejföl, 2 db tojássárgája, 60 g vaj vagy margarin, 0,5 dl tejszín, só, õrölt bors.

  • Sörös csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 2 dl világos sör, 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál burgonyapehely, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, õrölt fekete bors ízlés szerint, só ízlés szerint, kevés liszt;

  • Olasz zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy 2 csomag mélyhûtött zöldbab, 3 szép nagy paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, só, õrölt bors.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...