rss
  • Florida Cocktail

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 5 cl grapefruitié 2,5 cl narancslé 2,5 cl citromlé, 2 kávéskanál porcukor.

    Elkészítés: Az összetevõket shakerben összerázzuk, long drinkes pohárban szervírozzuk. Szódával feltöltjük. Citrom karikával és koktélcseresznyével díszítjük. Az italhoz szívószálat adunk.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Virsli sült burgonyában

    Hozzávalók: 8 db hosszúkás, közepes nagyságú burgonya, 2 pár virsli ízlés szerint só;

  • Kukoricakrémleves

    Hozzávalók: 1 konzerv csemegekukorica, 1 ek. vaj, 3 dl húsleves (húsleveskockából), 2 dl tej, só, bors, õrölt szerecsendió, 5 dkg füstölt sajt, petrezselyemzöld, pirított zsemlekocka.

  • Citromkrém kókuszos csókokkal

    Hozzávalók: A kókuszos csókhoz: 2 tojásfehérje, édesítõszer, 2 ek kókuszreszelék.

  • Gombafasírt

    Hozzávalók: 1 kg csiperkegomba, Szegfûgomba (csibegomba), vagy más gomba, 1 fej hagyma, 3 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, egy csokor petrezselyemzöld, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 kk ételizesítõ, 1 mk õrölt bors, só.

  • Diós-almás kocka

    Diós-almás kockaA lisztet és a sütőport egy nagy tálba szitálom. A tojásokat a porcukorral habosra keverem, majd hozzáöntöm az étolajat, a diót, mazsolát, reszelt almát, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Jó alaposan eldolgozom a masszát, végül a lisztes keveréket is beleforgatom, és alaposan elkeverem. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e a tészta. A tetejét csokimázzal vonom be. A hozzávalókat simára keverem, és egyenletesen rácsorgatom a süti tetejére.

  • Gombás tojás

    Vágjon össze 1 fej új fõzõhagymát, és párolja meg 2 teáskanálnyi olajon.

  • Ukrán saláta

    Hozzávalók: 30 dkg kígyóuborka, 0,5 kg kukorica, 1 csomag újhagyma, 20 dkg paradicsom, 1 fej saláta, só, 1 mokkáskanál mustár, 1 teáskanál ecet, kis lilahagyma, 1 csomag piros retek, 3 evõkanál olaj, 1 pohár kefir.

  • Juhsajt szezámos panírban

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.

  • Párolt ördöghal

    Hozzávalók: 30 dkg ördöghal filé, 8 nagy cikórialevél, õrölt sáfrány, chili, olaj, tengeri só, õrölt bors, frissen tartó fólia.

  • Töltött borda lecsóval

    Hozzávalók: 40-50 dkg sertésborda 10 dkg darált sertéshús só, bors, kökény kiskanál fûszerpaprika 3 gerezd fokhagyma 1 db közepes padlizsán 1 fej lilahagyma 2-2 db paprika és paradicsom 2 db fõtt burgonya 5 dkg füstölt szalonna 1,5dl fehér bor.

  • Sonkás pudding palacsintával

    Hozzávalók: 5 tojás, 40 dkg liszt, 40 dkg sonka tejföl, só, vaj.

  • Escoffier-öntet

    Hozzávalók: 7 evõkanál majonéz, 2 evõkanál áfonyalekvár, 1 evõkanál Pinot noar mustár, néhány csepp Tabasco-mártás, 1-1 narancs és citrom leve, 1 csipetnyi édes pirospaprika, só.

  • Édes pogácsa

    30 deka lisztet 25 deka vajjal, 2 tojás sárgájával, 1/2 csomag Váncza-sütõporral, 10 deka porcukorral, kis késhegynyi sóval késsel jól eldolgozunk, és 5-6-szor vékonyra nyújtjuk s minden alkalommal egész gyenge lisztezéssel többszörösen hajtogatjuk.

  • Ételkészítési ismeretek

    Vendéglátós generációk nõttek fel Petõ Gyula Ételkészítési ismeretek címû könyvén.

  • Pisztráng saláta

    Hozzávalók: 2 alma, kevés citromlé, 40 dkg fõtt cékla, 2 füstölt pisztráng, az öntethez: 2 evõkanál balzsamecet, 1 kávéskanál mustár, ízlés szerint reszelt torma, 1 evõkanál ribizli dzsem, 2 evõkanál napraforgó olaj, 2 evõkanál dióolaj (helyettesíthetõ olívaolajjal is).

  • Teák

    Fedezze fel a teázás õsi gyökereit. szertartásait és hagyományait, amelyek lágyan körülvesznek minket. Csodálkozzon rá, hány meg hány fajtáját és variációját termesztik szerte a világban.

  • Karfiolpörkölt

    Hozzávalók: három ek. olaj, 80 dkg karfiol, egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.

  • Burgonyás lángos másképpen

    Hozzávalók: 4 evõkanál burgonyapehely, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, 1 csapott teáskanál sütõpor, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi szerecsendió-reszelék;

  • Brokkoli-krémleves

    Hozzávalók: 50 dkg mirelit (vagy friss) brokkoli, 2 dl tejföl, 1 tyúkhúsleves-kocka, 1 evõkanál krumplipürépor, 1-1 teáskanál só és citromlé, csipetnyi cukor.

  • Hagymás káposzta

    Hozzávalók: 1/2 kg káposzta vagy kelkáposzta, 3 fej vöröshagyma, 1 póréhagyma, felszeletelve, 8 dkg barna rizs nyersen, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál frissen vágott kapor, 1/4 kávéskanál köménymag, jódozott tengeri só, õrölt bors, 3 evõkanál zöldségleves, reszelt sajt.