rss
  • Florida Cocktail

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 5 cl grapefruitié 2,5 cl narancslé 2,5 cl citromlé, 2 kávéskanál porcukor.

    Elkészítés: Az összetevõket shakerben összerázzuk, long drinkes pohárban szervírozzuk. Szódával feltöltjük. Citrom karikával és koktélcseresznyével díszítjük. Az italhoz szívószálat adunk.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkecomb cukkinivel

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg cukkini, 4 csirkecomb, 1,5 dl sovány tejföl, õrölt pirospaprika, 2 ek. finomra vágott kapor, só, bors.

  • Köleskásás hurka

    Hozzávalók: 60 dkg köleskása, 80 dkg véres, zsíros hús, 1 liter disznóvér, 2 dkg törött bors, késhegynyi köménymag õrlemény, 1 dkg szegfûbors õrlemény, kevés majoránna, só;

  • Szilvás-õszibarackos lepény

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 40 dkg liszt
    - 1,5 csomag sütõpor
    - 8 dkg õrölt mandula
    - 1 citrom reszelt héja
    - 5 tojás
    - 20+5 dkg porcukor
    - 20 dkg puha margarin
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 dl tej
    - 0,5 dl rum
    - csípet só

    Töltelékhez:

    - 1 kg szilva
    - 0,5 kg õszibarack

    Szórni:

    - fahéjas porcukor

  • Íjászhús

    Elkészítés: A húst kiklopfolom, de nem túl vékonyra (én a csirkemellet kettévágom, és még így is klopfolom egy kicsit), és a baconnel együtt kb. 1,5 X 1,5 cm-es négyzetekre vágom. (Elõszeletelt baconbõl is jó, csak méretre kell vágni!) A hagymát kb. 3 mm vastag karikára vágom (legjobb hozzá a sonkahagyma.)

  • Tejszínes kukoricás hús

    Hozzávalók:

    - 0,5 kg sertés hús (lapocka)
    - 2 fej lila hagyma
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 kis darab fokhagyma
    - 2,5 dl tejszín
    - 2 ek. liszt
    - só, bors, majoranna
    - 1 dobozos kukorica
    - tészta a körethez

  • Tormás krumpli saláta

    Hozzávalók: 75 dkg krumpli, 10 dkg tejföl, 1 citrom leve + reszelt héja, 4 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál friss, reszelt torma, petrezselyem zöld, snidling, újhagyma, só, bors.

  • Citromos csirke

    Hozzávalók:

    2 csirkemellfilé, néhány ek. olívaolaj a sütéshez, 1 vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma (ízléstõl függõen lehet több is), 2 citrom, kis csokor petrezselyemzöld, frissen õrölt bors, só

  • Tejszínes-boros hagymaleves

    Hozzávalók: 4 adaghoz: 2 db Csirkehúsleves kocka, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 dl tejszín, 2 dl fehérbor, 5 dkg margarin, szerecsendió, fehérbors, 5 dkg füstölt sajt, 2 szelet rozskenyér, 1 kis csokor metélõhagyma.

  • Lúdláb

    Hozzávalók:

    A tésztához: 6 tojásból kakaós piskótát sütünk
    A krémhez: 7 csapott evõkanál liszt, 7 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál kakaópor, 4 dl tej, 25 dkg margarin, ízlés szerint rum, 10 dkg tortabevonó csokoládé

  • Hagymás rostélyos

    Hozzávalók:

    4 szép szelet marhafelsál, 4-5 nagyobb fej vöröshagyma, 50 dkg burgonya, zsír, olaj, bors, mustár, flekken fûszerkeverék, só

  • Töltött káposzta (római tálban)

    Hozzávalók: 12-14 savanyú káposztalevél, 60 dkg apró savanyú káposzta, 70 dkg darált sertéshús (lapocka, dagadó), 15 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg liszt, 5 dkg zsír vagy olaj, 15 dkg füstölt hús, 1 húsleveskocka, ízlés szerint só, õrölt bors, pirospaprika, ételízesítõ, tejföl.

  • Bikini uborka

    Hozzávalók: Uborka, só, kapor, fokhagyma, kenyér.

  • Hagymás cipó kakukkfûvel

    Hámozzunk meg és aprítsunk fel 250 g hagymát és 5 ekanál napraforgóolajban
    pároljuk üvegesre. A napraforgómaggal és 2 kkanál apróra vágott kakukkfûvel
    együtt gyúrjuk a kenyértésztába. Kb. 40 percig kelesszük.

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, S dkg vaj, kevés pirospaprika.

  • Céklasaláta majonézzel

    Hozzávalók: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3 evõkanál ecetes torma, 2 dl joghurt, só, õrölt bors, 4 tojás a díszítéshez.

  • Császár morzsóka

    7 deka vajat habosra keverünk s egyenkint adunk hozzá öt tojássárgáját, azután 5 kanál cukrot, 3 deci tejet és öt kanál lisztet.

  • Vincellér fejessaláta

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 1 savanykás alma, 10 dkg paradicsom, 15 dkg szõlõszem, egy citrom leve, 2 dkg dióbél, 3 ek olivaolaj, 1 ek méz, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 ek szardellapaszta, 2 szál tárkonylevél.

  • Tiszta borsos-leves

    Két kis csirkét szépen megtisztitva vagdaljunk fel részeire; a combját, szárnyát, mellét, hátát, külön csinos darabkákba.

  • Csirkecombok mogyoróval

    Hozzávalók

    1-2 csirkecomb vagy mell személyenként, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál szójaszósz, 2 evõkanál méz, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi kömény, csipetnyi õrölt erõs paprika, 1 evõkanál ecet, petrezselyem, 8 dkg pirított mogyoró, 1 pohár száraz fehérbor, só, bors, kevés olaj

  • Mazsolás krumplipüré

    Pucoljon meg 20 dkg héjában fõtt krumplit, s törje össze 2 teáskanál vajjal.