Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Csípõs uborkaleves paprikával
Hozzávalók 4 személyre: 200 g salátauborka, 1 db sárga húsú paprika, 3 ek. csíraolaj, 1 l zöldséges tyúkhúsleves, 3 ek. szójamártás, 1 limet leve, 2 ek. szezámolaj, 1 tk. õrölt pirospaprika, só, bors, 1 ek. csípõs chilimártás, metélõhagyma a díszítéshez.
Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és szeletekre vágjuk. A paprikát megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A csíraolajat wokban, vagy fazékban felhevítjük és a paprikát állandó keverés mellett 3 percig pirítjuk benne. Hozzáadjuk az uborkát, pár percig együtt pirítjuk, felöntjük a levessel, a szójamártással és a limet lével, a szezámolajjal és az õrölt pirospaprikával együtt az egészet alaposan összekeverjük. A levest felforraljuk és fedõ alatt kb. 3 percig fõzzük. Sóval, borssal és chilimártással fûszerezzük. Az uborkalevest mély tálkába merjük és az aprított, ill. szálas metélõhagymával díszítve tálaljuk. Külön csészében csípõs chilimártást kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!