2024.04.19. - Emma

Csípõs uborkaleves paprikával

Hozzávalók 4 személyre: 200 g salátauborka, 1 db sárga húsú paprika, 3 ek. csíraolaj, 1 l zöldséges tyúkhúsleves, 3 ek. szójamártás, 1 limet leve, 2 ek. szezámolaj, 1 tk. õrölt pirospaprika, só, bors, 1 ek. csípõs chilimártás, metélõhagyma a díszítéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és szeletekre vágjuk. A paprikát megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A csíraolajat wokban, vagy fazékban felhevítjük és a paprikát állandó keverés mellett 3 percig pirítjuk benne. Hozzáadjuk az uborkát, pár percig együtt pirítjuk, felöntjük a levessel, a szójamártással és a limet lével, a szezámolajjal és az õrölt pirospaprikával együtt az egészet alaposan összekeverjük. A levest felforraljuk és fedõ alatt kb. 3 percig fõzzük. Sóval, borssal és chilimártással fûszerezzük. Az uborkalevest mély tálkába merjük és az aprított, ill. szálas metélõhagymával díszítve tálaljuk. Külön csészében csípõs chilimártást kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!