rss
  • Kefires málnaturmix banánnal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 2 banán, 200 g málna, 500 ml kefir, 100 ml tej, 3-4 ek. méz, 2 tk. vaníliás cukor, 1 tk. limettlé.

    A banánt meghámozzuk, a málnát kiválogatjuk. A gyümölcsöt a kefirrel és a tejjel turmixgépben pürévé törjük. Belekeverjük a mézet, a vaníliás cukrot és a limettlét. Az italt hosszú poharakba töltjük. Ízlés szerint karamellizálunk néhány szelet banánt, majd hurkapálcára tûzve a pohár tetejére tesszük. A turmixolt ital lehûtött kefirbõl és jéghideg tejbõl a legfinomabb.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tonhal saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna (tonhal) konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka, 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Pulykaleves bőséges zöldséggel

    Pulykaleves bőséges zöldséggelA húst megmossuk, leszárítjuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Ráöntjük a vizet, megsózzuk és felforraljuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet és a zellert megmossuk, és a leveshez adjuk. A húst egy órán keresztül főzzük, az első 30 percben a habját folyamatosan leszedjük. A fazekat úgy fedjük le, hogy egy kis résen át a gőz folyamatosan eltávozhasson. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A karalábét megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A húst, a hagymát és a petrezselyemzöldet kivesszük a levesből, majd a levet átszűrjük.

  • Töltött csirke

    Töltött csirkeA zsemlét beáztatjuk a tejbe. Két főtt tojást, a májat, a gombát és a szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát üvegesre pároljuk, és beletesszük a többi, kockára vágott hozzávalót. Megdinszteljük a hozzávalókat, majd hozzáadjuk a két nyers tojást, összekeverjük, s ha elkészült, hűlni hagyjuk. A csirkét kívül-belül besózzuk, és a belsejét majoránnával bedörzsöljük. Ezután a kihűlt töltelékkel az egész csirkét megtöltjük. (Ha marad ki töltelék, azt bele lehet rakni a tepsibe a csirke mellé.) Sütőben közepes fokozaton sütjük. Ízlés szerint burgonya, rizs vagy zöldségkörettel tálaljuk.

  • Diós hal

    Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott tonhal, 1 nagy fej hagyma, 15 dkg darált dió, 8-10 szem mazsola, 3 evõkanál olaj, só, cukor, kevés fahéj.

  • Sajtos rúd

    Hozzávalók: 40 dk liszt, 10 dk reszelt sajt, 2 kk. só 1 mk szódabikarbóna, 25 dk Liga,
    1 ek tejföl, 2 sárgája.

  • Burgonyás gofri

    Hozzávalók: 1 személynek: 25 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 tojás, 1 evõkanál liszt, 1/2 teáskanál szárított majoránna, só, fehérbors.

  • Burgonyafánk

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt burgonya, 30 dkg liszt, diónagyságú vaj, 4 tojás, só, 2 dkg élesztõ, tejfel, 10 dkg darált sonka, sajt.

  • Citromkrém-szeletek

    6 deka vajat (5 deka zsírt) 7 deka cukorral és 1 tojással negyedóráig keverünk, majd egy citrom reszelt héját és 15 deka liszttel kevert fél csomag sütõport lassan, keverés közben hozzáadunk.

  • Padlizsánkrém pirítóssal

    Egy közepes padlizsánhoz végy két nagy vöröshagymát, három közepes paradicsomot, három gerezd fokhagymát és 0,5 dl olajat.

  • Vadleves

    Hozzávalók: 1400 g vadhús (csontos), 200 g sárgarépa, fehérgyökér, zeller, 200 g vaj, 80 g vöröshagyma, só, szemes bors, kakukkfû, 5 dl vörösbor, 800 g burgonya;

  • Rákkal töltött sült alligátorteknõs

    Hozzávalók: 4 evõkanál vaj, 1 kisméretû, apróra vágott hagyma, 1 kiskanál bazsalikom, 1 evõkanál bazsalikom zöldje, 1 pohár tejföl, 225 g rákhús, 2 pohár zsemlekocka, 3 evõkanál citromlé, 2,2 kg vörös alligátorteknõs;

  • Rácz ponty

    Hozzávalók:

    800 g pontyfilé, 100 g burgonya, 200 g füstölt szalonna, 300 g zöldpaprika, 150 g paradicsom, 150 g vöröshagyma, 80 g zsír, 20 g liszt, 12 g füszerpaprika, 2 dl tejföl, só, petrezselyemzöld

  • Májgombóc leves

    Májgombóc levesA zsemlét beáztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kockára vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Ezután egy liter vízzel felöntjük, és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és megfőzzük. A végén a májgombócokat főzzük bele kb 10-15 perccel,mielőtt készre főtt.

  • Cukkinifõzelék

    1,2 kg cukkínit hosszában szeljünk ketté, a magját kiskanállal kaparjuk ki, hámozzuk meg, és tökgyalun vagy nagyobb lyukú káposztareszelõn gyaluljuk le. Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 1 evõkanál étolajon dinszteljük üvegesre, majd tegyük rá a legyalult cukkínit, és dinszteljük még pár percig. Közben adjunk hozzá 1 evõkanál apróra metélt kaporlevelet, és 1 púpozott mokkáskanál sót.

  • Sonkás töltött croissant

    Hozzávalók: 55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztõ, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg fõtt sonka, tojássárgája a kenéshez.

  • Sült zöldség

    Hozzávalók: 45 dkg paradicsom (lebörözve, kimagozva), 2 közepes cukkini, 1 kis padlizsán, 1-1 piros és sárga parika, kimagozva és felkockázva, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes hagyma kb. 2,5 cm-es darabokra vágva (lehet talán 2,7 cm is...), 3 evökanál oliva olaj, 1 marék friss bazsalikom levél, só és frissen örölt bors.

  • Francia rakott krumpli recept

    Hozzávalók: 1 kg krumpli megfõzve, felkarikázva, 3 tojás, 3 fõtt tojás, 3 dl tejföl, só, bors, szerecsendió, vaj, zsemlemorzsa.

  • Sárgarépás káposztasaláta

    Hozzávalók:

    - fél fej káposzta
    - 3 közepes nagyságú sárgarépa
    - 1 hagyma

    Öntet:

    - 4 ek majonéz
    - 1 mokkás kanál mustár
    - kevés cukor
    - kevés só
    - 1 kávés kanál citromlé
    - 2 kávés kanál szójaszosz

  • 500 saláta

    Az 500 saláta azoknak szól akik szeretik a gyorsan elkészíthetõ, egészséges és friss ételeket.

    Azoknak, akik pillanatok alatt köretet vagy a fõételt, tartalmas ebédet vagy gyümölcsös snaeket szeretnének az asztalra tenni, mert a saláták minden alkalomra megfelelnek.

    A könyvben található receptek alapján elkészített meleg és hideg saláták minden évszakban tökéletesek akár könnyû ebédnek, akár a fõétel ínycsiklandó kíséreteként kínáljuk.

  • Hókenyér

    Hozzávalók: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál kókuszreszelék, 1 tojás, 20 dkg háztartási keksz. A tálaláshoz: kókuszreszelék.