2025.12.21. - Tamás

Babsterc (Bohnensterz)

Hozzávalók: 200 g szárazbab, 400 g liszt, só, 200 g zsír.
A babot elõzõ napon beáztatjuk. Majd másfél liter sós vízben puhára fõzzük. Vastag falú edényben a lisztet egy kevés sóval együtt szárazon, lassú tûzön, állandó kavargatás közben aranysárgára pirítjuk. Óvatosan hozzáadunk a liszthez 1 liter forró bablevet, majd jól elkeverjük, meglocsoljuk a felforrósított zsiradékkal és belékeverjük a fõtt babot. Egy kevés ideig pihenni hagyjuk, aztán villával szétnyomkodjuk a babszemeket. Fogyasztás elõtt sütõbe tesszük és felforrósítjuk, meg is piríthatjuk, hogy szép színt kapjon.

Salátákkal, aludttejjel, tejföllel, fogyasztható, vagy mártásos húsok mellé körítésnek adhatjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!