rss
  • Babsterc (Bohnensterz)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 200 g szárazbab, 400 g liszt, só, 200 g zsír.

    A babot elõzõ napon beáztatjuk. Majd másfél liter sós vízben puhára fõzzük. Vastag falú edényben a lisztet egy kevés sóval együtt szárazon, lassú tûzön, állandó kavargatás közben aranysárgára pirítjuk. Óvatosan hozzáadunk a liszthez 1 liter forró bablevet, majd jól elkeverjük, meglocsoljuk a felforrósított zsiradékkal és belékeverjük a fõtt babot. Egy kevés ideig pihenni hagyjuk, aztán villával szétnyomkodjuk a babszemeket. Fogyasztás elõtt sütõbe tesszük és felforrósítjuk, meg is piríthatjuk, hogy szép színt kapjon.

    Salátákkal, aludttejjel, tejföllel, fogyasztható, vagy mártásos húsok mellé körítésnek adhatjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Párolt sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt, 1 kg paradicsom, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg füstölt szalonna, 1 kanál fehérbors, szerecsendió, 1 kanál ételízesítõ, só, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg margarin.

  • Gombócleves

    Hozzávalók:

    A leveshez:

    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 2,5 dkg zsír
    - 1 tk vegeta
    - 2 púpos tk õrölt paprika
    - 1 tk pirosarany
    - 1 tk só
    - 1 db kisebb paradicsom
    - 1 db zöldpaprika
    - a gombóchoz megfõzött krumpli leve (kb. 2 liter)

    A gombóchoz:

    - kb. 16 dkg liszt
    - 1 tojás
    - 1 tk só
    - 1 ek olaj
    - 40 dkg krumpli

  • Amerikai brownie

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csokoládé, 4 tojás, 35 dkg cukor, 1,75 dl olaj, 17,5 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, ½ rúd vanília, vaj a kikenéshez, 10 dkg mogyoró.

  • Kacsamáj torony Karácsonyra

    Hozzávalók: 35 dkg hízott kacsamáj, 4 közepes, savanykás alma, 2 ek. citromlé, 4 szelet barna toastkenyér, 20+20+10 g vaj, só, bors, 3-4 endívialevél, 2 szál petrezselyem.

  • Enyhe mustármártás

    Hozzávalók: 2,5 dl húsleves, 2 teáskanál mustár, 1 evõkanál magos mustár, 1 teáskanál vágott tárkonylevél, 1,5 dl tejföl, 3 evõkanál tejszín, 1 csipet cukor, só, frissen õrölt fekete bors;

  • Sült spagetti

    Hozzávalók: 200 g spagetti, 2 ek. margarin, 500 g darált hús, 2 tojás, 200 g túró, 4 ek. reszelt parmezán, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, konzerv paradicsom, 1 tk. cukor, 1 tk. só, szurokfû (oregano), olaj.

  • Hortobágyi tarhonya

    Hozzávalók: fél kg krumpli, 20 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 20 dkg füstölt szalonna, piros paprika, só.

  • Francia hagymaleves

    A szeletekre vágott hagymát megpirítjuk az olajon. Ráöntünk kb. másfél liter vizet és beletesszük az ízesítõket (vegetát bõven!). Puhára fõzzük, majd a tûzrõl levéve összeturmixoljuk és beleöntjük a tejszínt. Összefõzzük, majd hozzáadjuk a konyakot. Eközben megpirítjuk a kenyérszeleteket. A pirítósokat a tányérokba helyezzük és vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Így tesszük rá a forró hagymalevest. Azonnal fogyasztjuk.

  • Indiai fûszeres tea

    Hozzávalók 2 csésze teához: 2 filter feketetea, 2 dl víz, 4 dl tej, 5 szem szegfûszeg, 3 szem zöld kardamom mag, 1 evõkanál friss reszelt gyömbér, cukor ízlés szerint.

  • Tojásos rizs

    Hozzávalók: rizs, víz, tojás, olaj, só.

  • Húsvéti sonkás kenyér

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 csapott tk porcukor, 3 dkg vaj, 2 dkg élesztö, 1 mk só, 1,5 dl tej, 30-35 dkg fõtt füstölt sonka, vagy más füstölt hús.

  • Hagymás tojás

    Hozzávalók: 4 kemény tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, 1 csirkemáj, 1 kanál só, kevés törött bors.

  • Tejben párolt hal

    Hozzávalók: 1 kecsege, csuka, vagy fogas, 0,5 l tej 8 dkg vaj, 4 evõkanál liszt, só.

  • Tepsis káposzta 2.

    Belevalók: 2-3 sertésláb, 70-80 dkg savanyú káposzta, 50 dkg krumpli, 1 szál füstölt kolbász, 2 fej vöröshagyma, 3-4 dl tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma, olaj, pirospaprika, só.
    A krumplit és a sertéslábakat sós vízbe felteszem fõni. (Külön-külön!)

  • Sárgadinnye leves

    Hozzávalók:

    sárgadinnye, cukor, fahéj, vanília aroma, citromlé, tejszín, pici só

  • Libamájkocsonya

    Hozzávalók: 1 libamáj, nagy tenyérnyi libaháj, 3 dl tej, 1 nagy ecetes uborka, 1 púpozott teáskanál szardellapaszta, 1 evõkanál zselatinpor, késhegynyi pástétomfûszer, csipetnyi só. (A szardellapaszta nagyon sós!)

  • Csuka tormamártással

    Elkészítés: A halat egészben, a fejével együtt, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük fõni. A fõzõlébe beletesszük a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a szegfûborsot, és literenként 2 kávéskanálnyi sót adunk hozzá. A halat - forrástól számítva - lassú tûzön 5 percig fõzzük. Mikor megfõtt, kiemeljük (a fõzõlevet nem öntjük ki), megtisztítjuk a szálkáktól, apró darabokra vágjuk, és melegen tartjuk. A fõzõlevet átszûrjük.

  • Medvehagymás zellerleves

    Hozzávalók:

    - 1 db zellergumó
    - 1 db nagyobb krumpli
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 3 szál újhagyma szárával
    - 4-5 levél medvehagyma
    - petrezselyem
    - só
    - õrölt feketebors
    - fokhagyma-petrezselyem fûszerkeverék
    - 2 tyúkhúslevesocka
    - fehérbor
    - olívaolaj
    - füstölt sajt

  • Röszti

    Hozzávalók: 1 kg (lisztes) burgonya, 2,5 evõkanálnyi zsír vagy sütõvaj, fél teáskanálnyi só, 1 evõkanálnyi vaj.

  • A legjobb Wok receptek

    Hogyan készítsünk ízletes, változatos ételeket wokban húsok, halak és tengeri herkentyûk, zöldségek, rizs és tészták felhasználásával?