rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Diós káposztarolád chilimártással

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 250 g konyhakész rizs, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 50 g mazsola, 30-30 g pisztácia és píneamag, 50 g durvára aprított dió, só, 1/2 tk. õrölt koriander, 1 fej káposzta, 3 ek. vaj, 2 csõ piros húsú chilipaprika, 250 ml erõleves, 200 ml tejszín.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A csomagoláson lévõ utasítás szerint elkészítjük a rizst. A megtisztított és felaprított hagymát és fokhagymát a mazsolával együtt megpároljuk az olajban. Hozzáadjuk a rizst, a pineamagot, a pisztáciát, a diót, a sót és a koriandert, majd hagyjuk kihûlni. Leválasztunk 8 nagy levelet a káposztáról, leöblítjük, blansírozzuk és lecsepegtetjük. Kivágjuk a középsõ vastag erét. A diós rizst a levélre halmozzuk, feltekerjük és hústûvel megtûzzük. A roládokat 2 1/2 evõkanál forró vajon megpirítjuk. A sütõt 200 fokra felmelegítjük. A chilit megtisztítjuk, kimagozzuk, felaprítjuk és 1/2 evõkanálnyi vajon megpároljuk. Felöntjük a levessel és a tejszínnel, és sûrûre fõzzük. A roládokat felfújtformába rakjuk, és leöntjük a mártással. Körülbelül 45 percig pároljuk a sütõben. Friss barna kenyér illik hozzá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Birkaragu babbal

    Hozzávalók: 1,5 kg birkanyak vagy szegyhús, só és bors, 1 babérlevél, 0,5 dl fehérbor, friss zsálya, 3 ek. olaj, 4 vöröshagyma, 3 sárgarépa, 1 csokor zöldfûszer, 5 dl marhahúsleves, 500 g burgonya, 500 g karórépa.

  • Disznósajtsaláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, kb 30 dekányi füstölt házi disznósajt, fél mk õrölt feketebors, 2 ek ecet, 1 kk só, 2 kk cukor.

  • Vitaminleves

    Hozzávalók: 3 db sárgarépa, 2 gyökér, 1 burgonya, 1-2 fehérkáposzta-levél, 1 fej vöröshagyma, só, cukor, citromlé, tejföl.

  • Õszibarackos-mogyorós saláta

    Hozzávalók (6 személyre): 6 csésze vegyes zöldsaláta, 2 csésze kockára vágott fõtt csirkemell, 2 csésze szeletekre vágott õszibarack, 1 zellerszár felszeletelve, 2 nagyobb zöldhagyma felkarikázva, ½ csésze málnaecet, ½ csésze (mézben) pirított földimogyoró.

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Grapefruit Blast

    Hozzávalók: 7 cl grapefruitlé, 7 cl narancslé, 1 cl limettlé, 1 cl citromlé.

  • Csicsóka pogácsa

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt csicsóka, 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1dkg élesztõ megfuttatva, 1dkg só, 1 dl tej, 1db tojás, 1 tojás sárgája kenéshez, 3 dkg dióbél.

  • Kaszinó tojás

    Hozzávalók 20 db-hoz: 10 tojás, 1 nagy tejföl, ízlés szerint mustár, ízlés szerint majonéz, majoranna, aki szereti bazsalikom, kakukkfû, fehér bors, só.

  • Tejfölös zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, fél csokor petrezselyemzöld, 1 pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 EK ecet, 1 mk só, 1 EK cukor, késhegynyi õrölt bors, 1 leveskocka.

  • Mandulás csirke

    Hozzávalók:
    1 kg csirkecomb, 1 doboz darabos ananászkonzerv, 60 dkg alma, 10 dkg szeletelt mandula, 2 dl tejszín, 2 kávéskanál curry, 2 dl húsleves, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg liszt, sültcsirke fûszerkeverék;

  • Birskörtés, tökmagos szívek recept

    Hozzávalók:
    6 tojás, 24 dkg cukor, 10 dkg darált tökmag, 14 dkg rétesliszt, 1 csomag sütõpor, birskörtelekvár

  • Chilis tintahalleves

    Hozzávalók: 6 tintahal, megtisztítva, 1 citrom leve, 3 mogyoróhagyma, felaprózva, 2 erõs chilipaprika, felaprítva, 45 dkg érett paradicsom, felaprítva, 1,2 l halalaplé, 1 ek. paradicsompüré, fél kk. õrölt fahéj, csipetnyi lágy világos barna cukor, 1 ek. friss menta, só, õrölt fekete bors.

  • Gombás olasz galuska

    Összegyúrunk egy kiló fõtt. áttört burgonyát 30 deka liszttel, egy csapott mokkáskanálnyi sóval, egy nyers tojással, meg egy diónyi margarinnal, és ujjnyi vastag rudakat sodrunk belõle. Egycentis darabokra vágjuk, és a kis tömzsi hengereket a homorúra fektetett villa fokain végigpörgetjük, amitõl kagyló formájúra válnak.

  • Citromfelfújt

    4 kis agyag sütõformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a többit az aromával összekeverjük. 4 evõkanál tejet félreteszünk, a többit felforraljuk.

  • Matrózkolbász

    Hozzávalók: 40 dkg levesben fõtt sertéshús (csont nélkül), fél citrom reszelt héja, kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál szardellapaszta, 2 db egész tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 1 mokkáskanál csípõs pirospaprika, ugyanennyi édes pirospaprika, fél dl sör, mokkáskanálnyi törött fekete bors, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Sült banán zöld borssal és ketchuppal

    Hozzávalók: 4 banán, 2 teáskanál zöld bors, 2 evõkanál folyékony méz, 4 evõkanál ketchup, fél teáskanál currypor, 12 szelet bacon szalonna, olaj a sütéshez.

  • Barackkal töltött csirkemell

    Barackkal töltött csirkemellA csirkemelleket felszúrjuk a szélesebbik végénél kezdve. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a csirkemelleket megtöltjük az aszalt sárgabarackkal, majd betekerjük bacon-be. Egyenként alufóliába csomagoljuk, tepsibe rakjuk, és kevés vizet öntünk alá. Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig pároljuk, majd kibontjuk, és a bacon-t megpirítjuk minden oldalán. A vizet előtte öntsük le róla. Pár percet hagyjuk pihenni, majd lehet szeletelni. Köretként a kukoricás rizs tökéletesen illik hozzá.

  • Karamellás forró csokoládé

    Hozzávalók 2 személyre: 6 dl tej, 18 dkg tejcsokoládé, 1,5 dl habtejszín, karamellszósz, néhány apróra felvágott lágy karamella.

  • Ribiszkezselé

    Hozzávalók: 1 liter ribizlilé, 1 kg zselécukor, 1 citrom leve.

  • Hideg almaleves

    Hozzávalók: fél kg alma, 1 citrom leve, 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 2 db szegfûszeg, 7 evõkanál méz, 1 mokkáskanál õrölt fahéj.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...