rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Fantáziasaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 1 fej saláta, 300 g homár vagy rákhús (konzerv), 150 g kagylóhús (konzerv), 300 g gomba, 200 g paradicsom, 150 g spárga, 1 csomag kapor, 0,2 dl borecet, só, õrölt fehér bors, cukor, pár csepp balzsamecet, 20 g barna cukor, limett.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, konyhai papirtörlõn leszárítjuk, és nagyobb darabokra tépjük. A konzerveket lecsurgatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a paradicsomot cikkekre, a gombát vékony szeletekre vágjuk. A spárgát cukros sós vízben megfõzzük, kihûtjük, lecsepegtetjük, és apróbb darabokra vágjuk.

    Az ecetet, cukrot, balzsamecetet, limettet elkeverjük 1,5 dl vízzel, ízesítjük sóval, fûszerezzük borssal, belekeverjük a finomra vágott kaprot. Az összevágott anyagokat keverõtálba tesszük, ráöntjük a dresszinget, és óvatosan összekeverjük. Pár órára hûtõszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Pirított zsemleszeleteket adhatunk hozzá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Erdei gombás galuska

    Hozzávalók: 6-8 zsályalevél, 10 dkg vaj, 5 dkg szárított erdei gombából õrölt por, 20 dkg liszt, só, õrölt bors, 1 dl tej, 4 ek. víz, 5 dkg reszelt parmezán.

  • Sajtos-gombás makaróni dagadóban

    Hozzávalók: 80 dkg sertésdagadó, fél csomag makaróni, 10 dkg gomba, 1 csokor zöldpetrezselyem, 15 dkg parmezán sajt, bors, só õrölt kakukkfû.

  • Hideg fügeleves

    Hozzávalók: 20 szem érett füge, 6 dl fehér-szõlõlé, 1 dl rostos narancslé, 2 dl tejszín, 2 dl tej, fél mokkáskanál õrõlt fahéj.

  • Kókuszos csokis kifli

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 10 dkg porcukor
    - 2 db tojás sárgája
    - 1 csipet só
    - 20 dkg vaj
    - 3 ek tejföl
    - porcukor

    A bevonathoz:

    - étcsokis tortabevonó massza

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 400 g zsenge karalábé, 50 g vöröshagyma, 1 pohár tejföl, 50 g zsír, pirospaprika, liszt, cukor, petrezselyemzöld, zsenge karalábélevél, só, ételízesítõ.

  • Absinth Cocktail

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd koktélos pohárba szûrjük, és cseresznyével, citromspirállal díszítjük.

  • Granola

    Hozzávalók:

    6 dl hántolt zab, 3 dl korpás liszt, 2 dl búzacsíra, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 2 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor), 2 dl lágy margarin vagy vaj, 1 dl méz, 1,5 teáskanál vanília, 2 db tojás, 1 dl mazsola, 1 dl durvára darált mandula, 1/2 dl szezámmag, 1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó

  • Ízes bukta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 600 g liszt, 25 g élesztõ, 3.5 dl tej, 2 db tojássárgája, 80 g vaj, 50 g porcukor, só, a tészta nyújtásához: 100 g liszt, a sütõforma kenéséhez: olaj, a töltéshez és a tálaláshoz: 300 g gyümölcsíz, a tésztakenéshez: 1 db tojás, a tetejére: 20 g porcukor

  • Grillezett scampinyárs

    Hozzávalók: 60 dkg scampi, 1 kk frissen õrölt feketebors, 1 kk só, 2 ek olivaolaj, fanyársak.

  • Burgonyatorta

    Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához: 26 dkg liszt, 80 dkg burgonya, 4 tojás, 25 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 35 dkg ricotta krémsajt, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 2 teáskanál sütõpor, csipetnyi só, porcukor a szóráshoz.

  • Almás csokis fahéjas rumos muffin

    Hozzávalók:
    3 kisebb alma, 2 narancs, reszelt citromhéj, vagy narancshéj , fahéj, 4 csomag vaníliás-cukor, ízlés szerint kristálycukor/kb 5 evõkanál) , 1 pohár natúr joghurt, sütõpor, szódabikarbóna 3 kk bármilyen aroma, rum, vanília, mandula, citrom/de legjobb a rum), étcsokoládé, liszt ízlés szerint/kb 3-4 pohár), 1dl olaj, 3 tojás;

  • Görög saláta

    Hozzávalók 2 személyre: 2 nagy paradicsom, 1 kis kígyóuborka, 1 kis hagyma, 5 dkg kimagozott olajbogyó, 8 szardella, 12 dkg juhsajt (feta).

  • Sajtszószos karfiolos tészta

    Hozzávalók:

    - fél kg makaróni tészta
    - 1 kis vagy közepes fej karfiol

    A sajtszószhoz:

    - 1 evõkanál liszt
    - fél liter tej
    - 1 tojás
    - 1 evõkanál vaj
    - 10-15 dkg reszelt trappista sajt
    - 2-3 lap lapka sajt
    - 1 kávéskanál bors
    - só

  • Good morning koktél

    Hozzávalók: 2 ek Nesquick, vagy más instant kakaópor, 1 dl tej, 1/2 dl piros szõlõlé, 1/2 dl narancslé, 1 tojássárgája, néhány szem piros szõlõ, vékony narancsszelet.

  • Tepsiben sült csirkefalatok

    Tepsiben sült csirkefalatokA csirkehúst megtisztítjuk, majd kisebb darabokra összevágjuk. Néhány gerezd fokhagymát összezúzunk, majd ezt az olajjal és a fűszerekkel jól elkeverjük, és hozzáadjuk a csirkehúst. Aki szereti a csípőset, tehet bele egy kevés chilit is. Egy zárható edénybe rakjuk a húst, majd egy egész éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap tepsibe borítjuk, és szép pirosra sütjük. Köretnek rizibizit vagy párolt rizst, esetleg burgonyapürét adunk. Ha csak gyorsan akarjuk, nem muszáj egész éjszakát állnia, de az biztos, hogy így jobb az íze, jobban beissza a fűszereket.

  • Vörösboros sonka

    Hozzávalók: 1,5 kg füstölt sonka, 15 dkg sárgarépa, 12 dkg fehérrépa, 1 fej hagyma, 4 dl vörösbor, babérlevél, kakukkfû, egész bors, olaj.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 1 kocka friss élesztõ
    - 250 ml tej
    - 10 dkg blansírozott darabos mandula
    - 15 dkg kandírozott citromhéj, apróra vágva
    - 25 dkg mazsola
    - 10 dkg vaj
    - 20 ml rum
    - 50 g cukor
    - 1 tojás
    - csipet só

    Továbbá:

    - 5 dkg olvasztott vaj
    - 1-2 ek porcukor

  • Ázsiai batyu

    Hozzávalók: A tésztához: 10 evõkanál liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 1 evõkanál szójaszósz; a töltelékhez: 15 dkg csiperkegomba, 1 szál póréhagyma, 1 sárgarépa, fél zöldpaprika, csipetnyi bors, 1 kis darab gyömbér, 1 teáskanál õrölt kömény, 1 evõkanál olívaolaj, olaj a sütéshez.

  • Sertéshús üvegtésztával

    Hozzávalók: 40 g üvegtészta, 4 evõkanál olaj, 225 g darált sertéshús, 3 szál karikára vágott, tavaszi hagyma, 1 evõkanál csípõs szójaszósz, 2 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál száraz cherry, fél teáskanál cukor, 120 ml víz.

  • Húsfalatkák

    Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 tojás, 1 fej hagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 dl vörösbor, õrölt bors, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, mustár, só, olaj.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...