Hozzávalók 4 személyre: 1 fej saláta, 300 g homár vagy rákhús (konzerv), 150 g kagylóhús (konzerv), 300 g gomba, 200 g paradicsom, 150 g spárga, 1 csomag kapor, 0,2 dl borecet, só, õrölt fehér bors, cukor, pár csepp balzsamecet, 20 g barna cukor, limett.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, konyhai papirtörlõn leszárítjuk, és nagyobb darabokra tépjük. A konzerveket lecsurgatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a paradicsomot cikkekre, a gombát vékony szeletekre vágjuk. A spárgát cukros sós vízben megfõzzük, kihûtjük, lecsepegtetjük, és apróbb darabokra vágjuk.
Az ecetet, cukrot, balzsamecetet, limettet elkeverjük 1,5 dl vízzel, ízesítjük sóval, fûszerezzük borssal, belekeverjük a finomra vágott kaprot. Az összevágott anyagokat keverõtálba tesszük, ráöntjük a dresszinget, és óvatosan összekeverjük. Pár órára hûtõszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Pirított zsemleszeleteket adhatunk hozzá.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!