rss
  • Fantáziasaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 1 fej saláta, 300 g homár vagy rákhús (konzerv), 150 g kagylóhús (konzerv), 300 g gomba, 200 g paradicsom, 150 g spárga, 1 csomag kapor, 0,2 dl borecet, só, õrölt fehér bors, cukor, pár csepp balzsamecet, 20 g barna cukor, limett.

    A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, konyhai papirtörlõn leszárítjuk, és nagyobb darabokra tépjük. A konzerveket lecsurgatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a paradicsomot cikkekre, a gombát vékony szeletekre vágjuk. A spárgát cukros sós vízben megfõzzük, kihûtjük, lecsepegtetjük, és apróbb darabokra vágjuk.

    Az ecetet, cukrot, balzsamecetet, limettet elkeverjük 1,5 dl vízzel, ízesítjük sóval, fûszerezzük borssal, belekeverjük a finomra vágott kaprot. Az összevágott anyagokat keverõtálba tesszük, ráöntjük a dresszinget, és óvatosan összekeverjük. Pár órára hûtõszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Pirított zsemleszeleteket adhatunk hozzá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gránátalmakoktél

    Hozzávalók: 2 cl gin, 1,5 dl tonik, 5 cl kifacsart gránátalmalé, porcukor, jég.

  • Cseresznye leves

    Hozzávalók:

    50 dkg fagyasztott magozott cseresznye, 1 doboz (3 dl) tejszín, 1 csomag puncs ízû pudingpor, cukor ízlés szerint, 5 púpozott evõkanál liszt + víz, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom, fahéj, õrölt szegfûszeg, felvert tejszín a díszítéshez

  • Kakukkfüves kacsamell

    Hozzávalók:

    2 egész, bõrõs kacsamell, kb. 80 dkg, só, bors, gyömbérpor, 15 dkg kimagozott szõlõ, 3 dl szõlõlé, barnacukor, 5 dkg vaj, friss kakukkfû, 2 gerezd fokhagyma

  • Sajtos bundáskenyér

    A tojást sóval és - tojásonként egy evõkanál - tejjel keverd habosra. Az ujjnyi vastag (nem túl friss) kenyér- vagy zsemleszeleteket forgasd bele a tojásba, majd dobd bele - mintegy 1,5-2 ujjnyi - forró olajba. Ha az egyik oldala már megsült, - miután a kenyeret megfordítottad - szórj arra reszelt sajtot és a szeleteket így süsd készre.

  • Apricot Sour

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd pohárba szûrjük, és a barackdarabbal díszítjük.

  • Kelbimbófõzelék, gombával

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy 1 csomag mirelit kelbimbó, 3 db burgonya, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 pohár tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál curry, ételízesítõ.

  • Hókifli (Porhanyós kifli)

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 ek. cukor, 1 dl tejföl, 2 dkg élesztõ, kevés tej, csipet só.

  • Vörösboros vaddisznósült

    Hozzávalók: 1 kg bõrös vaddisznócomb, 3 dkg só, fél kg leveszöldség, 10 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 2 g szemesbors, 1 g kakukkfû, 1 babérlevél, 2 g borókabogyó, 3 dl száraz vörösbor, 10 dkg reszelt torma, 1 citrom, 25 dkg hecsedlilekvár.

  • Fõtt sonka

    Hozzávalók: 1,2 kg hagyományos füstölésû, kötözött sonka;
    Tálaláshoz: tojás, ecetes torma;

  • Amerikai káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 kg-os fejes káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, só, 1/2 üveg ecetes torma, 45 dkg majonéz, 1 nagy pohár tejföl, 1 teáskanál porcukor, 1 evõkanál mustár, 1 kicsi zeller, 1 szép nagy alma.

  • Darás metélt

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 db tojás, 1 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg búzadara.

  • Áfonyás süti

    Hozzávalók: 210 g liszt, 1 tk sütõpor, egy csipet só, 113 g puha vaj, 150 g cukor, 2 tojás, 1 tk vanilía aroma, 1 citrom reszelt héja, 120 ml tej, 210 g friss áfonya.

  • Ponty halászlé

    Hozzávalók: 1,5 kg ponty és 2 pontyfej, 4 fej vöröshagyma, 1 burgonya, l paradicsom, 1 paprika, 1-1 teáskanál erõs és édes pirospaprika, só.

  • Bazsalikomos paradicsomleves

    Bazsalikomos paradicsomlevesA paradicsomokat meghámozzuk, félbevágjuk, majd kikaparjuk a magjaikat, majd körülbelül dobókockányi darabokra aprítjuk őket. A sült paprikát is apró darabokra felkockázzuk. (Ezt a hozzávalót a sütőben mi is elkészíthetjük, de készen is meg lehet vásárolni.) A paradicsomkockákat és a paprikakockákat a mézzel és a bazsalikommal mixerbe belerakjuk, majd teljesen simára pürésítjük. Ha kész, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy-két órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor friss bazsalikomlevelekkel díszítjük a levest.

  • Daragaluska egyszerûen

    Hozzávalók: 1 db tojás, 3 evõkanál búzadara, só, finomra vágott zödségzöld, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, 1 nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Sült-töltött padlizsán

    Sült-töltött padlizsánA padlizsánt félbevágjuk, kivágjuk a közepüket, majd kis talpat vágunk nekik. Serpenyőben kissé megpirítjuk őket. A kivágott padlizsánbelsőt felkockázzuk, és egy tálba tesszük. A cukkinit is felaprítjuk, és a padlizsánbélhez adjuk. A lilahagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk. A húst a pirított hagymára tesszük, megpirítjuk rajta. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldségeket, a fokhagymát is. Ízlés szerint utánízesítjük, sózzuk, borsozzuk. Egy púpozott evőkanál liszttel összekeverjük, rápirítunk, főzőtejszínnel felöntjük


  • Csirke tojásban

    Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só.

  • Körözött 1.

    Hozzávalók: egy doboz túró (25 dekás), egy doboz tejföl, egy fej hagyma (nagyon felaprítva),
    fûszerpaprika (ízlés szerint csemege vagy csípõs, szerintem vegyesen az igazi), só (ízlés szerint).

  • Borjúpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 fej hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só, pirospaprika, csipet köménymag, ízlés szerint kevés Worchester mártás.