rss
  • Fokhagymás spagetti zöldséggel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 1 cs. leveszöldség, só, 400 g spagetti, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 cs. bazsalikom, 50 g parmezán, 4 ek. olívaolaj, 1 ek. kapribogyó, frissen õrölt fekete bors.

    loading...

    A zöldséget megmossuk és megtisztítjuk. A zellert, a pórét és a sárgarépát vékony csíkokra vágva enyhén sós, forró vízben körülbelül 5 percig blansírozzuk. A zöldséget szûrõbe tesszük, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük. A spagettit sós, forró vízben körülbelül 10 perc alatt ropogósra fõzzük. Megtisztítjuk a fokhagymát. A zöld bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, és lecsipkedjük a levelét. Finomra reszeljük a parmezánt. Leszûrjük a tésztát, közben egy keveset felfogunk a fõzõvízbõl. A tésztát lecsepegtetjük.

    Az összezúzott fokhagymát állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk a forró olajon. Hozzáadjuk a kapribogyót és a zöldséget, és pár percig együtt pirítjuk az egészet. 2-3 evõkanálnyit ráöntünk a spagetti fõzõvizébõl. A tésztát rátesszük, hozzáadjuk a bazsalikom felét, és az egészet összekeverjük. Borssal ízesítjük. A tésztát tányérokra osztjuk, és parmezánnal, bazsalikommal megszórva tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Spanyol karaj

    Hozzávalók: 8 szelet csont nélküli karaj, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, 1-2 dl feketekávé, só, bors, olaj.

  • Erdélyi juhtúrós puliszka

    Hozzávalók: 1 és fél liter víz, 2 deka só, 60 deka kukoricaliszt, étolaj vagy vaj, 25 deka juhtúró, 3 deci tejföl.

  • Jércemell-saláta almával

    Elkészítés:
    A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd az elõmelegített margarinban megsütjük. Hagyjuk kihûlni. Az almát, uborkát alaposan megmossuk, az alma magházát eltávolítjuk, majd mindkettõt felcsíkozzuk. Kevés szûrt citromlével megöntözzük, hogy az alma ne barnuljon meg. A hozzávalókat tálba tesszük, a salátaöntetet kevés fahéjjal utóízesítjük, majd a salátára öntjük, átkeverjük. Felhasználásig hûtõben tartjuk. Tálaláskor szezámmaggal hintjük meg.

  • Spenótos krumplik

    Hozzávalók: 80 dkg egyforma nagyságú, közepes újburgonya, 30 dkg mozzarella, 30 dkg spenót, fél pohár natúr joghurt, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, a rántáshoz.

  • Szilvamártás

    Hozzávalók: fél kg jó érett szilva, l kanál libazsír, kevés liszt, só, cukor, fahéj, szegfûszeg.

  • Töltött csirke

    A még fiatal, de már szép húsos csirkét, vigyázva tisztítjuk, hogy a bõre be ne szakadjon s a kibelezésnél is óvatosan bánjunk vele, hogy a nyak és mell bõre szépen egybe maradjon. Megmosva, besózzuk s a következõ töltelékkel töltjük.

  • Aszaltszilvás pároltrizs

    15-20 dkg aszalt szilvát pár órával (vagy egy éjszakára) hideg vízben áztatunk, majd kimagozzuk (ha magvas volt), és félbe vagy negyedekbe vágjuk.

  • Sült kagyló fokhagymával

    Hozzávalók: 1 doboz natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál törött fekete bors;

  • Choron mártás

    Hozzávalók: 5 db tojás sárgája, 2, 5 dkg hagyma, 1,5 dkg tárkonylevél, 1 db babérlevél, 3 g törött bors, 2,5 dkg Worcester, 1 dl fehérbor, 30 dkg vaj, 1 dkg só, 0,5 g Cayenne bors, fél citrom, 2, 5 g tárkonyecet, 1, 5 dl tejszín, 5 dkg paradicsompüré.

  • Ecetes sárgadinnye

    Hozzávalók: 1 kg sárgadinnye, 30 dkg cukor, 2 dl borecet, 1 késhegynyi bors, szalicil.

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Hagymás omlett

    Hozzávalók: 1 csomó újhagyma, 2 ek vaj, só, õrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 8 tojás.

  • Sárgadinnyedzsem 1.

    Alapadag: 1 kg dinnyehús, 40 dkg cukor, 1 citrom leve, kb. 2 cm-es rúdvanília.

  • Tejfölös újburgonya

    2 evõkanál olajon megpirítunk l-2 kis fej, apróra vágott vöröshagymát, megforgatunk rajta egy kiló, héjától ledörzsölt, nagy :kockára vágott újburgonyát, meghintjük egy késhegynyi pirospaprikával, megsózzuk, és kevés vízzel, idõnként megkeverve, puhára pároljuk.

  • Szezámmagos szûzpecsenye

    Hozzávalók: 1 sertés szûzpecsenye, 2 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg vaj, 1 evõkanál szezám mag, 1 evõkanál pirospaprika, 1-1 teáskanál majoránna, tárkony, 2-3 levél friss bazsalikomlevél, 1 rozmaringszál, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 evõkanál finomliszt, 2 dl fõzõtejszín, 1 evõkanál fekete olajbogyó, só, bors.

  • Tárkonyos raguleves

    A tisztított és kockákra vágott vegyes leveszöldséget 1 fej finomra vágott vöröshagymával, 40 dkg szintén kockákra vágott sertéshússal félig puhára pároljuk.

  • Tejszínhabos kosarak

    25 deka vaj, 28 deka liszt, 8.1/2 deka vaníliás cukorral össze lesz gyúrva.

  • Szárazbableves csípõs paprikával

    Hozzávalók: 30 dkg sertéslapocka, 15 dkg tarkabab, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 2 szárított csípõs paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, 3 evõkanál olaj, pirospaprika, só.

  • Rakott patiszon

    Hozzávalók: 1-2 patiszon, 40 dkg darált hús, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 2 közepes fej hagyma, pirospaprika, só, bors.

  • Kelkáposztaleves virslivel

    Hozzávalók: egy kis fej kelkáposzta, egy fej vöröshagyma, egy gerezd
    fokhagyma, egy kanál zsír, egy kanál liszt, késhegynyi pirospaprika, köménymag, törött bors, só, 2 pár virsli.

loading...