Hozzávalók 4 személyre: 1 cs. leveszöldség, só, 400 g spagetti, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 cs. bazsalikom, 50 g parmezán, 4 ek. olívaolaj, 1 ek. kapribogyó, frissen õrölt fekete bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zöldséget megmossuk és megtisztítjuk. A zellert, a pórét és a sárgarépát vékony csíkokra vágva enyhén sós, forró vízben körülbelül 5 percig blansírozzuk. A zöldséget szûrõbe tesszük, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük. A spagettit sós, forró vízben körülbelül 10 perc alatt ropogósra fõzzük. Megtisztítjuk a fokhagymát. A zöld bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, és lecsipkedjük a levelét. Finomra reszeljük a parmezánt. Leszûrjük a tésztát, közben egy keveset felfogunk a fõzõvízbõl. A tésztát lecsepegtetjük.
Az összezúzott fokhagymát állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk a forró olajon. Hozzáadjuk a kapribogyót és a zöldséget, és pár percig együtt pirítjuk az egészet. 2-3 evõkanálnyit ráöntünk a spagetti fõzõvizébõl. A tésztát rátesszük, hozzáadjuk a bazsalikom felét, és az egészet összekeverjük. Borssal ízesítjük. A tésztát tányérokra osztjuk, és parmezánnal, bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!