rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Fokhagymás spagetti zöldséggel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 1 cs. leveszöldség, só, 400 g spagetti, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 cs. bazsalikom, 50 g parmezán, 4 ek. olívaolaj, 1 ek. kapribogyó, frissen õrölt fekete bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A zöldséget megmossuk és megtisztítjuk. A zellert, a pórét és a sárgarépát vékony csíkokra vágva enyhén sós, forró vízben körülbelül 5 percig blansírozzuk. A zöldséget szûrõbe tesszük, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük. A spagettit sós, forró vízben körülbelül 10 perc alatt ropogósra fõzzük. Megtisztítjuk a fokhagymát. A zöld bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, és lecsipkedjük a levelét. Finomra reszeljük a parmezánt. Leszûrjük a tésztát, közben egy keveset felfogunk a fõzõvízbõl. A tésztát lecsepegtetjük.

    Az összezúzott fokhagymát állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk a forró olajon. Hozzáadjuk a kapribogyót és a zöldséget, és pár percig együtt pirítjuk az egészet. 2-3 evõkanálnyit ráöntünk a spagetti fõzõvizébõl. A tésztát rátesszük, hozzáadjuk a bazsalikom felét, és az egészet összekeverjük. Borssal ízesítjük. A tésztát tányérokra osztjuk, és parmezánnal, bazsalikommal megszórva tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Citromos csirke

    Hozzávalók: 1 kg. csirkemell, 10 dkg. vaj, 6 ek. citromlé, 3 ek. liszt, 3-4 dl. tej, só, bors, 1 ek. cukor, 2 kk. mustár.

  • Túrós rétes

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 1 csomag hatlapos réteslap

    Töltelékhez:

    - 1 kg sovány vagy félzsíros tehéntúró
    - 200 g porcukor
    - 30 g puha vaj
    - 2 egész tojás
    - 2 tojássárgája
    - 50 g mazsola
    - reszelt citromhéj
    - 100 g zsemlemorzsa
    - 100 g porcukor a szóráshoz

  • Töltött galamb

    Hozzávalók:

    2 galamb, 5 dkg durvára õrölt törtbúza (burghul), fej vöröshagyma, 1 marék fenyõmandula, 1 szegfûszeg, mokkáskanál õrölt fahéj, egy csipetnyi õrölt szerecsendió, 1 evõkanál citromlé, 1 dl olívaolaj, só és bors

  • Cseh túrós

    Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 1 egész tojás, 1/2 csomag sütõpor, 15 dkg margarin.

  • Jeges kávé

    A kávét lefõzzük, hagyjuk kihülni. Beletesszük a jégkockákat, a fagyit, a tetjére a tejszínhabot és a csokireszelékkel megszórjuk. Nagyon finom.

  • Kocsonyázott zöldség

    Hozzávalók: 60 dkg vegyes, levesben fõtt zöldség, 2-3 ecetes uborka, 2 tojás, 5 dl húsleves, 2 evõka­nál zselatin.

  • Kossuth-kifli

    35 deka lisztet 20 deka vajjal vagy zsírral, 1 csomag Váncza-sütõporral, 1 citrom levével, 3 evõkanál porcukorral és 3 tojás sárgájával jól összegyúrunk.

  • Tejfeles lepény

    1/4 font vajat, 3 tojássárgájával elkavarunk, kevés tejbe áztatott 2 deka élesztõt egy kis cukorral kelni hagyunk s azután ezt és annyi lisztet keverünk a tojáshoz, hogy ne legyen nagyon kemény.

  • Fûszeres paprikás makaróni

    Hozzávalók: 37,5 dkg teljesörlésû lisztbõl készült makaróni, 1 kávéskanál citromlé 2 kávéskanál olivaolaj, 1 szárított piros chilli paprika, 1 zúzott fokhagymagerezd, 2 kicsumázott apróra vágott piroshúsú paprika;

  • Macesztorta

    Hozzávalók: 10 tojás, 6 ek. maceszdara (vagy dara+liszt vegyesen), 6 ek. darált dió, 10 ek. cukor, 1 citrom, 1/2cs. sütõpor. Csokikrém: Jól kikeverünk 20 dkg vajat 10 dkg porcukorral, 4 ek kakaóval és két egész tojással. Ezzel bekenjük a torta tetejét és oldalát. Disziteni lehet gyümölcsökkel, csokireszelékkel, tejszinhabbal.

  • Sárgadinnyedzsem 3.

    A félérett, kemény húsú sárgadinnye külsõ héját lehámozzuk, magját kikaparjuk és elõször hosszában szeletekre, majd kockákra vágjuk. Erõsen ecetes vízben 8-10 percig forraljuk. (Ettõl én is féltem elõször, hogy meg merjem-e tenni, de nyugodtan tegyétek meg, mert nem fog meglágyulni, pontosan ezért kell az ecet.)

  • Gyümölcsös túrószelet

    Gyümölcsös túrószeletA tésztához a tojást a kétféle cukorral kézi habverővel alaposan kikeverjük. A sütőporral és a sóval elkevert lisztet a masszához szitáljuk, közben belecsurgatjuk a megolvasztott vajat is, és alaposan összekeverjük. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütöm. A túrókrémhez robotgéppel hozzákeverjük a túrót, a mascarponét, és a cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós krémbe, és az egészet a kihűlt tészta tetejére simítjuk.

  • Rizses káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg rizs, só, 2 dl tejföl, 2-3 szem borókabogyó, 1 babérlevél, 1 csipet kapor, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, kevés olaj, liszt.

  • Vegyes grill

    Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 kisebb cukkini, 2 paradicsom, 2 kis endívia, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál citrom kifacsart leve, 2 szelet tonhal, 8 garnélarák, néhány szál bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, só, bors.

  • Paprikás csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú, csirke, 1 nagyobb fej hagyma, 3 evõkanál olaj, pirospaprika, só, 2 kanál paradicsompüré, néhány szem kömény.

  • Resztelt máj vörösborosan

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertésmáj
    - 3 nagy fej vöröshagyma
    - 1 dl vörösbor
    - étolaj
    - majoranna
    - őrölt bors
    - fűszerpaprika
    - só

  • Böjti bableves

    Hozzávalók: 20 dkg száraz bab, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 1 fej foghagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 egész burgonya, só, pirospaprika.

  • Ponty halászlé

    Hozzávalók: 1,5 kg ponty és 2 pontyfej, 4 fej vöröshagyma, 1 burgonya, l paradicsom, 1 paprika, 1-1 teáskanál erõs és édes pirospaprika, só.

  • Jamie Oliver: Jamie fõzõiskolája

    Ha nem hitted, hogy valaha is megtanulsz fõzni, akkor hallgass rám: vedd ezeket a recepteket, nézd meg szép sorjában az elkészítésüket lépésrõl lépésre bemutató színes fotókat, és garantálom, hogy 24 órán belül valami tényleg finomat fogsz összehozni.

    Egyszerû hozzávalókból ízletes ételeket fõzni alapvetõ emberi készség. Aki ezt megtanulja, nemcsak pénzt takarít meg, de örömét is lelheti benne, sõt családjával és barátaival együtt sokat tehet az egészségesebb táplálkozásért. Ha meg már rákaptál, miért ne taníthatnád meg a többieknek is?

  • Túrós spenótos lasagne

    Túrós spenótos lasagneA lasagnelapokat forró, sós vízben kicsit előfőzzük. A spenótot, ha fagyasztott, kiolvasztjuk. Hozzákeverjük a túrót, alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd legalább négy gerezd aprított fokhagymát is hozzáadunk. Egy tepsit olajozzunk ki, és béleljük ki egy réteg tésztalappal. A lapokon oszlassuk el a spenótos túró felét, majd fedjük be lasagnelappal, amire öntsük rá az egyik konzervparadicsomot, fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal. Erre közvetlenül öntsük rá a második konzervből a paradicsomot. Oszlassuk el és fűszerezzük.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...