rss
  • Paraszt reggeli

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g krumpli, 400 g zöldbab, 8 db tojás, 1 csomo snidling, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 db különbözõ színü paprika, 150 g szelet fött sonka, 150 g kockázott bacon szalonna, só, bors, szerecsendió, olaj.

    A krumplit héjastól megfözzük, majd meghámozzuk,és karikára vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, darabokra vágjuk, forrásban lévö vízben, elõfözzük. A tojásokat a füszerekkel felverjük, az apróra vágott snidlinget beleszórjuk. Egy serpenyöben az olajon a megtisztított hagymát, fokhagymát apróra vágjuk üvegesre dinszteljük, a kockára vágott paprikát is hozzáadjuk, együtt dinszteljük, sózzuk, borsozzuk A zöldbabot hozzáöntve tovább pirítjuk. Egy másik serpenyöben a karikára vágott krumplit egy kis olajon a bacon szalonnával együtt megpiritjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, 2-3 percig sütjük. Majd ráöntjük a zöldbabos keveréket. A felvert tojással leöntjük és fedö alatt kb. 5 percig sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tepertõkrém

    30 dkg tepertõt egy fej vöröshagymával és 4 kemény tojással a húsdarálón ledarálunk.

  • Libaaprólék rák-öntettel

    7 deci tejben puhára fõzünk 15 deka válogatott jól megmosott rizst és kihagyjuk hûlni. A libaaprólékot és 1/4 kiló kockára vágott borjúcombot a rizzsel egyidejûleg sósvízben puhára fõzünk, úgyszintén 6-10 szép nagy rákot. 10 deka vajat elkeverünk 4 tojássárgájával s egy egész tojással, hozzátesszük a kihûlt sûrû rizst, megsózzuk s a 4 tojás kemény habját is hozzákeverjük.

  • Mazsolás borkrémleves

    Hozzávalók: ½ liter fehérbor, 1 citrom, 8 tojássárgája, 15 dkg nádcukor, 2 dl tejszín, 8 dkg mazsola, fahéjrúd, szegfûszeg

  • Rántott süllõ

    Hozzávalók: kb 1 kg süllõ (fiatal fogas tisztítva), liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Krumplipaprikás

    Hozzávalók húsok: 20dkg igazi jó húsos füstölt szalonna, 20-30dkg finom füstölt kolbász. Zöldségek: egy nagy fej hagyma, 1kg krumpli. Egyéb: egy evõkanál zsír, só, õrölt pirospaprika.

  • Csirkemell baconbe tekerve

    Csirkemell baconbe tekerveA krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk. Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és mellé szeleteljük a hagymát. A csirkemellet négy vékony szeletre vágjuk, ezek kicsi szeletek, de pont megfelelnek a célnak. Minden szeletre fektetünk keresztbe egy-egy megpucolt fokhagymagerezdet és egy-egy szelet kaliforniai paprikát. Feltekerjük és belegöngyöljük egy-egy fél szelet bacon-be. Megtűzzük fogpiszkálóval és az előkészített krumpli karikákra helyezzük mind a négy kis csomagot.

  • Afrikai csirke

    Hozzávalók:

    4db csirkecomb, só, 1 dl olaj, õrölt zöldbors, kevés fokhagyma
    mártáshoz: 1 dl olaj, 5-10 dkg friss gyömbér, (ki milyen erõset szeret) 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg kockára vágott paradicsom, 1 kanál madrasi curry, 1 pohár kefir, 1 csg bazsalikom levél, 30 dkg szeletelt tök, 1 kanál fûszeres vajkrém

  • Jamie Oliver: Jamie vacsorái

    A Jamie vacsorái minden szakácskönyv­tõl, sõt minden könyv­tõl különbözik.

    Vannak, akik azt állítják, hogy a tûzhely után ez a könyv­ lakásuk legfontosabb berendezési tárgya.

    Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is.

    A Jamie vacsorái az egyszerû ételek szakácskönyv­e. Csupa olyan ötlet van benne, amelyek segítségével könnyebbé válik a fõzés és az egészséges táplálkozás. Mi lehet ennél fontosabb?

  • Ágyon sült kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 80 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 8 dkg zsír, 1 kis fej vöröshagyma, kávéskanál pirospaprika, törött bors, só.

  • Rizsbor

    Hozzávalók: 1 kg rizs, (törtrizs is megfelelõ), 1,5 kg cukor, 20 dkg mazsola, 3 db. citrom karikára vágva, 10 – 10 szem szegfûszeg, szegfûbors, 1 dkg élesztõ.

  • Joghurtos almás sütemény

    Hozzávalók:

    - 1 pohár joghurt (kefirrel is lehet)
    - 1 pohár cukor
    - 1 pohár liszt
    - 1 tojás
    - 1 csomag sütõpor
    - alma
    - porcukor

  • Eperkrémleves

    Hozzávalók: 4 dl tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 30 dkg eper, 10 dkg kristálycukor, 2 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, fél csomag vaniliáscukor.

  • Lecsós sertésszelet

    Hozzávalók: 10 szelet 8 dekás karaj, 2 dkg só, 5 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 1,5 dkg pirospaprika, 1 kg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom.

  • Fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 1 db tojás + 2 evõkanál tej villával felverve
    - 1 élesztõ
    - 8 dkg lágy vaj
    - 8 dkg porcukor
    - 1 csapott teáskanál só
    - 1 kis citrom reszelt héja
    - kb. 2 dl langyos tej
    - 5 dkg mazsola
    - 1 teáskanál porcukor
    - 2 teáskanál víz

  • Borjúmáj

    Hozzávalók:

    4 szelet borjúmáj, olaj, 1 kanál keményítõ, 1 tojás, 1 csésze zöldborsó, 5 percig elõfõzve, 1 diónyi friss gyömbér apróra kockázva, 2-3 gerezd fokhagyma apróra kockázva, 1 csipet cayenne bors, szójaszósz, egy csipet só, fél pohárka rizsbor (vagy húsleves)

  • Babos rizstészta

    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 1 csomag rizstészta kb. 15 dkg fehérbab.

  • Pekingi csirke

    Hozzávalók (4-6 személyre): 75 dkg csirkehús, 3 evõkanál szójamártás, 1 evõkanál rizspálinka, fél kávéskanál feketebors, 4 újhagyma, 1 tojás, 5 evõkanál kukoricaliszt, 2 evõkanál búzaliszt, olaj a sütéshez.

  • Gesztenyés muffin

    Hozzávalók:

    10 dkg étcsokoládé, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg puha vaj, 2 ek rum, 2 ek sárgabaracklekvár, 5 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipetnyi só, 5 dkg liszt, 1 tk sütõpor, a tetejére tejszínhab és õrölt fahéj

  • Tejes burgonyaleves

    Hozzávalók: 3 nagy burgonya, kockára vágva, 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, 1 fej hagyma, só, bors, 1 liter víz, 3 evõkanál gersli, 2 szál zeller, 1 pohár tejfel, 1 bõ evõkanál vaj, 1 evõkanál liszt.

  • Zellerkrém leves

    Zellerkrém levesA zöldségeket alaposan megtisztítjuk és kockára vágjuk, majd felhevített olajon megpirítjuk őket. A megpirított zöldségeket felöntjük az alaplével, majd addig főzzük míg meg nem puhulnak a zöldségek. Ha a zeller megpuhult, botmixerrel pépesítjük. Ezután beleöntjük a tejszínt és 2 percig forraljuk. Zsemlekockákat pirítunk hozzá, és ízlés szerint petrezselyemzölddel díszítjük. Hozzávalók: 0.5 dl olaj, 3 db zellergumó, 1 fej hagyma, 1 db fehérrépa, 1 db sárgarépa, 1.5 l húsleves alaplé, 2 dl tejszín, fehérbors, só.