rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Paraszt reggeli

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g krumpli, 400 g zöldbab, 8 db tojás, 1 csomo snidling, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 db különbözõ színü paprika, 150 g szelet fött sonka, 150 g kockázott bacon szalonna, só, bors, szerecsendió, olaj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A krumplit héjastól megfözzük, majd meghámozzuk,és karikára vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, darabokra vágjuk, forrásban lévö vízben, elõfözzük. A tojásokat a füszerekkel felverjük, az apróra vágott snidlinget beleszórjuk. Egy serpenyöben az olajon a megtisztított hagymát, fokhagymát apróra vágjuk üvegesre dinszteljük, a kockára vágott paprikát is hozzáadjuk, együtt dinszteljük, sózzuk, borsozzuk A zöldbabot hozzáöntve tovább pirítjuk. Egy másik serpenyöben a karikára vágott krumplit egy kis olajon a bacon szalonnával együtt megpiritjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, 2-3 percig sütjük. Majd ráöntjük a zöldbabos keveréket. A felvert tojással leöntjük és fedö alatt kb. 5 percig sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Házi szaloncukor

    Hozzávalók: 1/2 kg cukor, 10 evõkanál víz és a megfelelõ ízesítõ anyagok: feketekávé, marcipán, kókuszreszelék, kakaó vagy csokoládé és vaj.

  • Sajtos tallér

    Sajtos tallérEgy tálba beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a köménymagot és a sót. Majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáreszeljük a füstölt sajtot, és elkeverjük. Ezután egy mélyedést készítünk, beleütjük a két tojást, és hozzáadjuk a tejfölt, közepesen kemény tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát pihentetjük. Kis gombócokat formálunk belőle, és forró sütővassal kisütjük. Hozzávalók: - 60 dkg liszt, - 25 dkg margarin, - 20 dkg füstölt sajt, - 3 dl tejföl, - 2 tojás, - 1 tk só, - 1 tk sütőpor, - 1/2 tk köménymag. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

  • Sütőtökös spagetti

    Sütőtökös spagettiForró sós vízben roppanósan puhára főzzük a tésztát. A sütőtökdarabot meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, és gőz fölött 10 percig pároljuk. Felszeleteljük a hagymát, langyos vízbe áztatjuk a mazsolát, és felaprítjuk a majoránnát. Forró olajban megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett és leszárított mazsolát meg a cukrot. Meglocsoljuk az ecettel, és közepes lángon, állandóan kevergetve körülbelül 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, megsózzuk, és további 5 percig pároljuk. Kis serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot (vagy a darabolt mandulát).

  • Valentin napi szerelmes levél

    Hozzávalók:1 adag gyors leveles tészta, sárgabaracklekvár.

  • Ananászos-rizsas fánk

    Hozzávalók: 5 dkg (a levével együtt) ananász, 2 dkg mazsola, 10 dkg rizs, csipetnyi só, 3,5 dl tej, 4 dkg cukor, 4 dkg liszt, 1 evõkanál vaj, 2 tojássárgája, a tetejére porcukor, olaj, a sütéshez;

  • Gyümölcs linzer

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 35 dkg liszt, 2 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 1/2 cs. sütõpor, kandírozott gyümölcs.

  • Anci sztrapacskája

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 1/2 kg burgonya, 1/2 kg juhtúró + tejszines Campig sajt, kis tej, 1 tojás, 20 dkg füstölt csemegeszalonna, 10 dkg füstölt császárszalonna, 2 dl tejföl, só, bors;

  • Csöröge- vagy forgácsfánk recept

    Hozzávalók:
    30 dkg liszt, 5 evõkanál vaj, 4 evõkanál porcukor, 5 tojássárgája, 3 dl tejföl, 0,5 dl rum, 1 mokkáskanál só;

  • Florida Cocktail

    Hozzávalók: 5 cl grapefruitié 2,5 cl narancslé 2,5 cl citromlé, 2 kávéskanál porcukor.

  • Almaboros puncs

    Hozzávalók: 1 liter almabor, 4 dkg fahéjas cukorszirup, 6 szegfûszeg, 2 darabka fahéj, csipetnyi, szerecsendió (reszelt), csipetnyi õrölt gyömbér, 2 narancs, 1 citrom.

  • Ananászpuncs

    Hozzávalók: 50 dkg aprított ananász, 1 üveg konyak, 1 üveg édes fehérbor, 2 üveg pezsgõ.

  • Lambada torta

    Lambada tortaA tojássárgáját a kristálycukrot 4 ek meleg vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a tojások felvert habját. A felét kivajazott, kilisztezett mély tepsibe öntjük. A másik felébe 2 ek. kakaót keverünk, és azt is hozzáöntjük, majd megsütjük. A tejben cukor nélkül megfőzzük a vaníliás pudingot, majd kihűtjük. Fél csomag margarint 10 dkg porcukorral, 1. vaníliás cukorral és 1 kevés rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot. Rákenjük a kihűlt tésztára. A csokimázhoz 10 dkg margarint felolvasztunk 2 ek. kakaóval és melegem a krémre csepegtetjük. A tetejét meggyel díszíthetjük.

  • Rebarbarakrém

    Hozzávalók: 1 kg rebarbara, 15 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 dkg zselatin.

  • Mascarpone torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 5 tojás
    - 5 evõkanál cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 5 evõkanál liszt átszitálva
    - 1 kiskanál szódabikarbóna
    - fél citrom reszelt héja
    - 1 evõkanál vanília aroma

    A krémhez:

    - 3 evõkanál zselatin
    - 4 csomag vaníliás cukor
    - 1,5 dl víz
    - 75 dkg mascarpone
    - 10 dkg étcsokoládé
    - 10 dkg tejcsokoládé
    - 10 dkg fehér csokoládé

  • Húsvéti kelt kalács tojással

    Hozzávalók: A tésztához: 1 csomag szárított élesztõ, 125 ml langyos tej, 80 g cukor, 500 g liszt, 2 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 80 g sütõmargarin, só;

    A mázhoz és a díszítéshez: 2 tojássárgája,festett kemény tojás, színes marcipántojás.

  • Húsos zöldséges rakott tészta

    Húsos zöldséges rakott tésztaA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A brokkolit kevés vízben külön megpároljuk. Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, az apróra összevágott paprikát, petrezselymet, és 15 percig pároljuk. Amikor puha, félretesszük hűlni. Kikeverjük a tojást a tejföllel és a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Belekeverjük a gombás, paprikás húst és a megpárolt brokkolit.

  • Halsaláta

    Hozzávalók: 1 kg tonhal, 1 citrom leve, 1 babérlevél vagy szegfûszeg ízlés szerint, 1 fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, 20-30 dkg kelbimbó, 60 dkg fõtt krumpli, 15 dkg reszelt sajt, 8 db paradicsom, 20 dkg göcseji sajt, 1 zöldpaprika, só, bors, rozmaring, szerecsendió, pirospaprika, 1 evõkanál mustár, 1 kávéskanál liszt, 1 dl tejszín, zöldpetrezselyem ízlés szerint.

  • Házi sajtkészítés

    Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, elõbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségû friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye.

  • Borsó krémleves

    Borsó krémlevesA pórét és az édesköményt kis darabokra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Rászedjük a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, majd a borsót is. Citromborssal ízesítjük, majd 5 percet dinszteljük. Felöntjük vízzel, sózzuk, és puhára főzzük a zöldségeket. Ha készen van, beleöntjük a tejet, és krémesre turmixoljuk. A levesbetéthez a sajtot finomra reszeljük, a sonkát ici-pici darabokra vágjuk, összekeverjük. Felforrósítunk egy serpenyőt, a sonkás sajtból kis halmokat szórunk a forró serpenyőre. Addig sütjük, amíg láthatóan megpirul a sajt. Kiszedjük, és még forrón feltekerjük őket.

  • Madártej

    Hozzávalók: 1,2 l tej, 4 tojás, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 15 dkg kristálycukor, 1 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor;

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...