rss
  • Bélszin sárgabarackos sajtos kalapban

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 100 ml tejszín, 200 ml tej, só, fehérbors, szerecsendió, 600 g burgonya, 1 gerezd összezúzott fokhagyma, 70 g reszelt sajt, 200 ml fehérbor, 16 szem aszalt sárgabarack, 4 szelet marhabélszín (egyenként kb. 160 g), 1 ek. olívaolaj, 4 szelet Camembert sajt, 100 ml húsleves, 2 ek. hideg vaj, 1/2 tk. szárított kakukkfû, friss kakukkfû a díszítéshez.

    A sütõt 190 fokra (légkeveréses 170 fok) felmelegítjük, a tejszínt a tejjel, sóval, borssal, csipetnyi reszelt szerecsendióval felforraljuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és 2 mm-es vastag szeletekre vágjuk. Kevés vajjal kikenünk egy tûzálló tálat, majd belesimítjuk a fokhagymát. Beletesszük a burgonyát, ráöntjük a fûszeres tejet, tejszínt, majd rászórjuk a sajtot.

    A tejszínes burgonyát kb. 40-45 percig sütjük. A felhevített borban megpuhítjuk az aszalt sárgabarackot. A sütõt visszakapcsoljuk 80 fokra (lk. sütõ 60 fok). A húsról felitatjuk a nedvességet, majd megborsozzuk, sózzuk. Serpenyõben felforrósítjuk az olajat, a hús mindkét oldalát gyorsan pirosra sütjük. Ha kell utána fûszerezünk és tûzálló tálra rakjuk. A sárgabarackot kiszedjük a borból és a pecsenyelében kissé megpároljuk.

    Minden szelet húsra 4 szem barackot és 1 szelet Camembert rakunk, majd a sütõ középsõ részében kb. 15 percig sütjük, míg a tetején megolvad a sajt. A hús belseje maradjon rózsaszín. A pecsenyelét felforraljuk a borral és a levessel, erõs forralással egyharmadára sûrítjük. Belekeverjük a vajat és a szárított kakukkfüvet. Ízesítjük. A húst a mártással és a burgonyafelfújttal tányérokra osztjuk. Friss kakukkfûvel díszítve táláljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkemellsaláta

    Hozzávalók:

    1 db fõtt vagy sült csirkemell, 1 doboz spárgakonzerv (kb. 40 dkg-os), 15-20 dkg gomba, citromlé vagy ecet
    a mártáshoz: 3 db tojássárgája, 3 dl olaj, 1 dl sûrû tejföl, 1 púpozott kiskanál cukor, só, csipetnyi õrölt fehérbors, 1 kiskanál mustár, negyed citrom leve

  • Ribizlileves

    Hozzávalók: 50 dkg ribizli, 1 gombóc vanília fagylalt, 1 gombóc citrom fagylalt, 5 dl tejszín, 4 evõkanál cukor.

  • Halsaláta

    Hozzávalók: 1 doboz tengeri halfilé konzerv, tejföl, mustár, alma, citromlé, feketebors, majonéz kedvünk szerint.

  • Májjal töltött libasült

    Hozzávalók: 1 liba, 25 dkg szárnyasmáj, 1 ek vaj, 1 hagyma, 3 zsemle, 2 tojás, leveszöldség, 1 babérlevél, szegfûbors, só, bors, fehérüröm, keményítõ.

  • Zöldséges krumplileves

    Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 10 dkg hagyma, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zellergumó, 2 cikk fokhagyma, 1 csomag petrezselyem, só, õrölt bors, 1 evõkanál zsír.

  • Tepsis bolognai penne

    Hozzávalók: 20 dkg penne tészta, 2 ek olívaolaj, 1 hagyma, 20 dkg darált hús, 1 tasak Bolognai spagetti alap, 2 dl tejföl, 2 tojás, 5 dkg reszelt sajt.

  • Csirke vadasan

    Hozzávalók: 1 kilós csirke, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, 1 nagy sárgarépa, 1 gyökér, fél karalábé, fél zeller, 1 kanál zsír, kevés liszt, 2 babérlevél, mustár, cukor, só.

  • Finom zsemlegombóc

    Hozzávalók: 10 kifli (50 dkg), 90 g vaj, 1/3 - 1/2 l tej, 2 tojás, só, 10-20 dkg durva liszt.

  • Húsleves

    Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 30 dkg marhacsont, 30 dkg vegyes zöldség, néhány tisztított gombafej, 1 fej vöröshagyma, 3-4 ger.fokhagyma, 2-3 kimagozott zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 6-8 db szegfûbors, vagy bors, só.

  • Csirkesaláta

    CsirkesalátaA csirkecombokat süssük ki. Amikor kihűltek, vágjuk fel kb. 1cm-es csíkokká. A maradék húsokat is szeleteljük fel csíkokká. A paprikát és a gyömbért aprítsuk fel – gyufanagyságú vékony csíkokká. Az újhagymákat átlósan vágjuk fel vékony szeletekké. A chilit magtalanítsuk, és aprítsuk fel. Keverjük el a szójaszószt, cukrot, ecetet, olajakat. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és chilit. Egy tálban keverjük el a gyömbér, paprika és újhagyma szeleteket, majd öntsük le az öntettel. Helyezzük rá a csirkeszeleteket, majd tálaljuk.

  • Keksztekercs kicsit másképp

    Keksztekercs kicsit másképpA háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a margarint hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük. Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk (én csak fóliába szoktam csavarni), a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, az alufóliát lehúzzuk róla, és a keksztekercset kisujjnyi vastagon felszeleteljük.

  • Kefírkocka meggyel

    Hozzávalók: 4 tojásból piskóta, 2 pohár kefir, 1 csomag vanílliás cukor, 15 dkg cukor, 2,5 dkg zselatin, 2 dl tej, 5 dl habbá vert tejszin, reszelt citromhéj, baracklekvár, egy üveg magvazott meggy befõtt.

  • Különleges császármorzsa

    Hozzávalók: 7 db tojás, 2 dl tejszín, 1 csipet só, 20 dkg liszt, 10 dkg mazsola, 1 evõkanál vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor.

  • Rák csilipaprikával

    Hozzávalók:

    1 kg tisztított rák, 3/4 tk. só, 4 szárított cseresznyepaprika kettévágva, 6 evõkanál salátaolaj, 1 tk. reszelt gyömbérgyökér, 5 gerezd fokhagyma, 3 szál tisztított, apróra vágott zöldhagyma, 3 1/2 dl víz, 1 ek. Vegeta, 2 ek. szójamártás, 1 ek. citromlé, csipet cukor, 1 ek. finomra vágott petrezselyem

  • Medvehagyma leves

    Hozzávalók: 30 dkg friss medvehagymalevél, 2 dkg vaj, 2 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 4 dl tej/ növényi tej, 4 dl víz, 2 dl tejföl/növényi tejszín, só, õrölt fehér bors.

  • Böjti szilvás gombóc, túróval

    Hozzávalók: 30-40 szem szilva, 2 db zsemle, 1 dl tej, 200 g liszt, 1 db tojás, só, 20 g vaj, 250 g házi túró, 2 dl tejföl, porcukor;

  • Szicíliai juhsajtos babsaláta

    1 kis doboz (425 ml) vesebabot hideg vízzel leöblítünk, lecsöpögtetünk. 2 fej vöröshagymát nagyobb kockákra vágunk. 2 fej jégsalátát vagy fejes salátát csíkokra metélünk. 1 kis doboz (446 ml) ananászkonzervet lecsöpögtetünk és feldarabolunk.

  • Paradicsomos zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 60 dkg konzerv zöldbab, 2 evõkanál ketchup, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál 5%-os ecet, 2 késhegynyi õrölt feketebors, 1 csomó metélõhagyma, só.

  • Lucskos káposzta

    Két-háromujjnyi széles darabokra vágunk egy fél kiló sovány oldalast, és annyi vízben tesszük fel fõzni, hogy ellepje.

  • Mandarinos spenótsaláta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg spenót
    - 1 nagyobb mandarin (vagy 2-3 kisebb)
    - fél paradicsom
    - 5 dkg edami sajt
    - 2 dkg mogyoró
    - fél fej lilahagyma
    - fél citrom leve
    - só
    - bors
    - 2-3 ek extra szűz olívaolaj
    - 1 ek balzsamecet
    - mandarin leve