2024.04.26. - Ervin

Bélszin sárgabarackos sajtos kalapban

Hozzávalók 4 személyre: 100 ml tejszín, 200 ml tej, só, fehérbors, szerecsendió, 600 g burgonya, 1 gerezd összezúzott fokhagyma, 70 g reszelt sajt, 200 ml fehérbor, 16 szem aszalt sárgabarack, 4 szelet marhabélszín (egyenként kb. 160 g), 1 ek. olívaolaj, 4 szelet Camembert sajt, 100 ml húsleves, 2 ek. hideg vaj, 1/2 tk. szárított kakukkfû, friss kakukkfû a díszítéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõt 190 fokra (légkeveréses 170 fok) felmelegítjük, a tejszínt a tejjel, sóval, borssal, csipetnyi reszelt szerecsendióval felforraljuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és 2 mm-es vastag szeletekre vágjuk. Kevés vajjal kikenünk egy tûzálló tálat, majd belesimítjuk a fokhagymát. Beletesszük a burgonyát, ráöntjük a fûszeres tejet, tejszínt, majd rászórjuk a sajtot.

A tejszínes burgonyát kb. 40-45 percig sütjük. A felhevített borban megpuhítjuk az aszalt sárgabarackot. A sütõt visszakapcsoljuk 80 fokra (lk. sütõ 60 fok). A húsról felitatjuk a nedvességet, majd megborsozzuk, sózzuk. Serpenyõben felforrósítjuk az olajat, a hús mindkét oldalát gyorsan pirosra sütjük. Ha kell utána fûszerezünk és tûzálló tálra rakjuk. A sárgabarackot kiszedjük a borból és a pecsenyelében kissé megpároljuk.

Minden szelet húsra 4 szem barackot és 1 szelet Camembert rakunk, majd a sütõ középsõ részében kb. 15 percig sütjük, míg a tetején megolvad a sajt. A hús belseje maradjon rózsaszín. A pecsenyelét felforraljuk a borral és a levessel, erõs forralással egyharmadára sûrítjük. Belekeverjük a vajat és a szárított kakukkfüvet. Ízesítjük. A húst a mártással és a burgonyafelfújttal tányérokra osztjuk. Friss kakukkfûvel díszítve táláljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!