rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Spárga vajjal

  • Share on Tumblr

    A spárgát éppen úgy készíthetjük, mint a karfiolt. Megtisztítjuk, csomóba kötve sós vízbe puhára fõzzük, szitán lecsepegtetjük s tetszés szerint készíthetjük el.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Aki nem szereti édesen, elhagyhatja a cukrot, de egy csipetnyi cukor, nagyon kellemes ízt ád az egésznek.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Babgulyás füstölt csülökkel

    Hozzávalók: 1 db füstölt csülök (kb. 80-100 dkg), 50 dkg tarka bab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya. A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evõkanál liszt. Só, bors, majoránna, kakukkfû, szurokfû, bazsalikom, borsikafû.

  • Tarhonyás lecsó kolbásszal

    Hozzávalók: 10 dkg húsos szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 20 dkg lecsókolbász, 1 kk cukor, só, fél kg párolt tarhonya.

  • Banános grapefruitos gyümölcskenyér

    Hozzávalók:

    - 3 banán (45 dkg)
    - 1/4 grépfrút leve
    - 2 nagy tojás
    - 14 dkg graham liszt
    - 14 dkg rozsliszt
    - 10 dkg vaj
    - 14 dkg barna cukor
    - 1 teáskanál szódabikarbóna
    - 1,5 dl joghurt
    - 5 dkg mazsola
    - 5 dkg durvára vágott dió
    - 5 dkg szeletelt mandula

    A grépfrúthabhoz:

    - 2 grépfrút kifilézve
    - 25 dkg mascarpone
    - 1 dl tejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 3 dkg méz

  • Sült hagymakarikák

    Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem, 1/4 csokor metélõhagyma, 1 evõkanál salátamajonéz, 2 pohár joghurt, 3-4 evõkanál ketchup, só, fehér bors, 15 dkg liszt, 1 dl száraz fehérbor,2 tojás, 1 liter olaj, 25 dkg szendvicsparadicsom, 1 kis fejes saláta, 2 evõkanál fehérborecet, 3-4 evõkanál salátaolaj, 1 fej vöröshagyma.

  • Honiglekach

    Hozzávalók:

    2 csésze méz, 1 csésze erõs feketekávé, 3 evõkanál rum, 4 szétválasztott tojás, 1 csésze cukor, 4 evõkanál olaj, 3 és fél csésze liszt, 3 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, fahéj, szegfûszeg, gyömbér, szerecsendió, fél csésze durvára tört dió, fél csésze mazsola.

  • Mandulás vendégváró - borjúmáj-kocsonya

    A BORJÚMÁJAS-t turmixgép poharába teszem, hozzáadom a sherryt, a mustárt, felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát az összes fûszert, valamint 1/2 dl tejszínt. Pépesre töröm.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 dl tej, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 db egész tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 adag, hagymával ízesített tartármártás;

  • Tárkonyos raguleves

    Tárkonyos ragulevesA zsíron kiolvasztjuk az apróbbra vágott szalonnát. A szalonnát kivesszük, majd félretesszük. A megmaradt szalonnás zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk. A húst kockákra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel. Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.

  • Currys csirke

    Hozzávalók:

    4 csirkecomb, 4 csirkeszárny, darabka friss gyömbér, 1 tojássárgája 4 evõkanál olaj, só, bors, 2 evõkanál porított curry, 1 evõkanál méz, 1 teáskanál összezúzott koriandermag

  • Húsmentes töltött káposzta

    Hozzávalók:

    - 1 csomag kemény tofu
    - 4 fõtt tojás
    - 3 közepes vöröshagyma
    - 5 dkg füstölt sajt
    - 20-25 dkg rizs
    - 2 tojás
    - olaj
    - só
    - csemege pirospaprika
    - zöldséges leveskocka
    - babérlevél
    - szemesbors
    - oregano
    - kis, hegyes, erõs csövespaprika
    - liszt
    - tejföl
    - 1 kisebb fej savanyított káposzta
    - 1 kg vágott, savanyú (apró) káposzta

  • Olasz gombaleves (Zuppa di funghi)

    Hozzávalók: fél kg vargánya, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Zöldséggel töltött hústekercs

    Hozzávalók:

    - 1 szelet sertéscomb filé
    - bacon szükség szerint
    - sonka
    - mirelit zöldség
    - sajt ízlés szerint
    - 1 zsemle
    - néhány szem aszalt szilva

  • Vegyes grill

    Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 kisebb cukkini, 2 paradicsom, 2 kis endívia, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál citrom kifacsart leve, 2 szelet tonhal, 8 garnélarák, néhány szál bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, só, bors.

  • Töltött tojások

    Töltött tojásokNagyságtól függően három - négy medvehagyma-levelet finomra vágunk, a petrezselymet felaprítjuk. A tojásokat tíz perc alatt keményre főzzük. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, majd lereszeljük őket. A retket tisztítást követően hajszálvékony szeletekre vágjuk. A főtt tojásokat gyorsan hideg vízbe helyezzük, langyos állapotukba megszabadítjuk mindegyiket a héjától, majd félbevágjuk őket. A tojások keményre főtt sárgáját egy közepes keverőtálba rakosgatjuk, a félbevágott fehérjéket pedig egy másik lapos tálra.

  • Palacsintaforgács

    Hozzávalók: 1 db egész tojás, 3 dl tej, 15-20 dkg finomliszt, 1 dl szódavíz, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csapott teáskanál só, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, késhegynyi sütõpor;

  • Töltött metélt

    Hozzávalók: 25 dkg metélt száraztészta, 30 dkg gomba, 4 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 3 tojás, 2 evokanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só;

    A tepsihez 2 dkg margarin és 2 evokanál zsemlemorzsa;

  • Sonkás tojássaláta

    Hozzávalók:

    - 8 db fõtt tojás
    - 30 dkg héjában fõtt burgonya
    - 25 dkg fõtt füstölt sonka
    - 2 fej lilahagyma
    - 1 csokor retek
    - 3 ág kakukkfû
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - fél dl olaj
    - 3 dl majonéz
    - 1 fej saláta
    - 1 csipet õrölt bors
    - 1 csipet só

  • Gyümölcsös háromszög

    Hozzávalók: 20 dkg méz, 45 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 3 tojás, 5 dkg dió, 5 dkg mazsola, 10 dkg kandírozott gyümölcs, 1 csomag sütõpor, amennyi tejet felvesz, összesen 1 kiskanál ánizs, fahéj, szegfûszeg, barackdzsem, fél gr citrom reszelt héja.

  • Húsos csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.

  • Paradicsomos cukkinileves

    Hozzávalók:

    1 liter paradicsomlé, 1 evõkanál olíva olaj, 1 fej vöröshagyma, 1liter húsleves (kockából), 1 közepes nagyságú cukkini, 1 dl vörösbor, néhány friss bazsalikomlevél, 2 evõkanál cukor, só, frissen õrölt fekete bors.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...