rss
  • Daragaluska

  • Share on Tumblr

    Egy gyenge evõkanál zsírt jól elkeverünk, hozzáadunk egy egész tojást, kevés sót és egy deci finom darát.

    Ha kissé állni hagyjuk, kanállal szép hegyes galuskákat fõzhetünk a leszûrt forró levesbe, melyben még 10-15 percig folyton fõni hagyjuk s aztán még egy-két kanál levest hozzászûrve a tûzhely szélén legalább 10 percig állni hagyjuk. Tehát tálalás elõtt egy félórával kell a daragaluskát befõzni.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pirított zsemlekocka

    1 zsemlét aprítsunk fel kb. 1 cm széles kockákra, és 2 evõkanál olajon állandóan kevergetve, lángterelõ felett pirítsuk világos pirosra. Ha teflon bevonatú edényben pirítjuk, nagymértékben csökkenthetjük a leégés veszélyét.

  • Narancsleves almával, fõzés nélkül

    Hozzávalók: 50 dkg narancs, 50 dkg édeskés alma, 4 dl narancslé, 10 dkg porcukor, õrölt búzacsíra.

  • Rántotta

    Hozzávalók:

    nyolc tojás, 5 dkg vaj vagy két evõkanál olaj, só (egy kis kanál liszt, kevés tej vagy tejföl).

  • 100 legendás whisky

    A kedvelt italok közül nem csupán a finom borok vagy a gyöngyözõ sör története foglaltatott már könyv alakba. A whisky ugyanolyan legendásnak számít - sõt, talán a leginkább õrzött receptek egyike.

  • Csirkemáj-pástétom

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 dl zsír (legjobb csirkezsírral), só, fehér bors, bazsalikom, szerecsendió ízlés szerint.

  • Sajttal töltött rántott szelet

    Hozzávalók:

    - 4 szelet karaj
    - só
    - 4 cikk sajt

    A panírozáshoz:

    - liszt
    - 1 db tojás
    - kevés tej
    - só

  • Lencsefõzelék

    Hozzávalók: 400 g lencse, 3 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 1 db vöröshagyma, só, zsír, liszt, pirospaprika, 1 pohár tejföl, ecet, mustár, 1 db füstölthús kocka, vagy 1kk füst ízû por.

  • Joghurtkrémes pite

    Joghurtkrémes piteA lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt Ramával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk, akkor teszünk bele egy kis tejfölt. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a kiolajozott tepsibe. A krémhez összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot. Végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére.

  • Padlizsánkrémleves

    PadlizsánkrémlevesA megtisztított padlizsánokat sütőben vagy láng fölött forgatva készre sütjük ameddig teljesen puha nem lesz. Majd fa vagy műanyag késsel meghámozzuk, összedaraboljuk, majd üvegtálban összeturmixoljuk a sajtot, a tejfölt az egy darab megpucolt főtt burgonyát, és az egészet összeforraljuk , majd bors, só és apróra vágott petrezselyem hozzáadása után, a kifliket karikákra vágjuk és megpirítjuk. Vajrózsákkal díszítve tányérra rendezzük és a leves mellé forrón tálaljuk. (Rögtön turmixoljuk miután megsült, addig amíg meleg, így a sajt is jobban megolvad.)

  • Mézes-fûszeres saláta

    Hozzávalók: salátalevelek, köménymag, gyömbér, bors, 2 evõkanál méz, ecet, 1 evõkanál tejföl.

  • Spanyol paradicsomleves

    Hozzávalók: 1 l paradicsom ivólé, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis zöldpaprika, 1 közepes nagyságú uborka, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál almaecet, 1 citrom leve, só, törött feketebors.

  • Avokádómártás halhoz vagy szárnyashoz

    Hozzávalók (kb.3 dl-hez): 1 nagy avokádó, 1 limonella húsa és leve, egy csipetnyi õrölt kurkuma, egy csipet chilipor, egy csipet szárított szurokfû, 1 kávéskanál finomra vágott fokhagyma.

  • Zöld spenótsaláta

    Hozzávalók:

    50 dkg spenót, 2-3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, 2 dl joghurt, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj a sütéshez

  • Egy oldalon grillezett lazac

    Hozzávalók: 80 dkg bõrös lazacfilé, só, bors, 1 joghurt, 2 leveseskanálnyi apróra vágott kapor, 1 apróra vágott mogyoróhagyma, 3 leveseskanálnyi olívaolaj.

  • Mogyoró puding

    Sütõcsõben pirítunk 12.1/2 deka mogyorót s héjától tiszta kendõvel ledörzsöljük. Ugyan annyi törött cukrot is pirítunk víz nélkül s ha egészen elolvadt, beletesszük a mogyorót, elkeverjük és vajjal bekent lapra, vagy tányérra öntjük.

  • Balalaika Cocktail

    Shakerben összerázzuk, és elõhûtött koktélospohárba szûrjük.

  • Egyszerû lángostészta

    Az élesztõt 1 dl langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
    Hûtõben az alsó polcon olajos zacskóban néhány óráig tároljuk.

  • Csokis-kókuszos keksz

    Hozzávalók: 1 és 2/3 pohár (250 ml-es) liszt, 1 teáskanál sütõpor, 0,5 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 20 dkg margarin, 3/4 pohár barna cukor, 1/3 pohár kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 2 tábla tejcsokoládé, 1 pohár kókuszreszelék, 1 pohár durvára összetört dió.

  • Zöldséglé

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 6 dl joghurt, 4 dl zöldséglé, só, fehérbors, 2 evõkanál vagdalt petrezselyem.

  • Õzcomb gersliropogóssal

    Hozzávalók: 1 kg õzcomb, 3 db nagyobb hagyma, 1 csomag újhagyma (vagy 1 szál póréhagyma), 5 db sárgarépa, 3 db fehérrépa, 1 db kisebb zellergumó, 1-2 db zöldpaprika, 3-4 evõkanál libazsír, 30 dkg hántolt árpagyöngy (gersli), 4 dl tejföl, 2 evõkanál mustár, 3 dl száraz vörösbor, 2 db tojás, 1 csokor petrezselyem, 1-2 evõkanál liszt, olaj (én az extra szûz olívát szeretem) a pácoláshoz, friss kakukkfû, babérlevél, rozmaring, bazsalikom, só, bors, kristálycukor.