rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Daragaluska

  • Share on Tumblr

    Egy gyenge evõkanál zsírt jól elkeverünk, hozzáadunk egy egész tojást, kevés sót és egy deci finom darát.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Ha kissé állni hagyjuk, kanállal szép hegyes galuskákat fõzhetünk a leszûrt forró levesbe, melyben még 10-15 percig folyton fõni hagyjuk s aztán még egy-két kanál levest hozzászûrve a tûzhely szélén legalább 10 percig állni hagyjuk. Tehát tálalás elõtt egy félórával kell a daragaluskát befõzni.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymás pulykamell

    Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott pulykamell, 1/2 liter tej, 5 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, ízlés szerint só és õrölt fehér bors;

  • Tárkonyos raguleves

    A tisztított és kockákra vágott vegyes leveszöldséget 1 fej finomra vágott vöröshagymával, 40 dkg szintén kockákra vágott sertéshússal félig puhára pároljuk.

  • Zabpelyhes jércemell

    Hozzávalók:

    csirkemell

    A bundához:

    - 2 db karalábé
    - 1 db kisebb hagyma
    - só
    - õrölt bors
    - 2 evõkanál zabpehely
    - 2 db tojás
    - liszt
    - olaj

    A körethez:

    - 3 dl rizs
    - 25 dkg gomba
    - petrezselyemzöld
    - só
    - õrölt bors

  • Zebra szelet

    Hozzávalók:

    5 db tojás
    35 dkg kristálycukor
    2 db vaníliás cukor
    40 dkg +3 evõkanál liszt
    3 evõkanál kakaó
    1/2 cs sütõpor
    2,5 dl étolaj
    2,5 dl szódavíz

  • Túrókrémleves

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 4 db tojássárgája, 1,5 dl tejszín, 8 dl húsleves, kapor.

  • Sós gesztenyepalacsinta

    Hozzávalók: a tésztához 1 db egész tojás, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl olaj, ízlés szerint só, a töltelékhez 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha cukrozott), 1 dl sûrû tejföl, mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió, ízlés szerint só és törött fekete bors, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa.

  • Rakott mákos guba

    Hozzávalók:

    - 10 kifli
    - kb. 1 l tej
    - 5 tojás
    - 5 dkg cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 50 dkg darált mák
    - 20 dkg cukor
    - 3 kávéskanál fahéj
    - 1 citrom reszelt héja
    - 10 dkg mazsola
    - 5 dkg vaj

  • Ibolyavirágos túrópuding tojáslikõröntettel

    Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 1,5 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 4 zselatinlap, 2 csokor ibolya szirmai, 1 narancs reszelt héja.

  • Marhapogácsa

    Hozzávalók: 60 deka marhahús, 1 deka só, pici törött bors, 5 deka zsír, 1 deka liszt és 1 evõkanál paradicsom.

  • Adventi muffin

    Hozzávalók: 20 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg mazsola, 3 evõkanál barackpálinka, 12,5 dkg vaj, 10 dkg cukor, 25 dkg liszt, fél csomag sütõpor, fél mokkáskanál õrölt fahéj, fél mokkáskanál mézeskalács fûszerkeverék, 2 tojás, 1 evõkanál méz, fél dl tej.

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 1 fej vörös saláta, 1 fej zöldsaláta, 15 dkg csemege kukorica, 15 dkg uborka, 5 db paradicsom, 0,5 dl. 10 %-os ecet, 10 dkg. sárgarépa reszelék, 50 dkg pulykamell, só.

  • Sajtos bundás kenyér reggelire

    Hozzávalók 4 személy részére : 8 szelet szikkadt kenyér héj nélkül, 3 db felvert tojás, 100 ml tej, só, bors, ételízesíto, 250 ml étolaj, 50 g reszelt sajt.

  • Kebap

    Hozzávalók: 30 dkg darált birkahús, 15 dkg darált marhahús, 2 fej hagyma, 2 ek vaj, 1 ek paprika (édes), 1 ek paprika (erõs), só, bors, olivaolaj, chili, 4 fémnyárs, Isot paprika.

  • Mustáros lazac

    Mustáros lazacA zöldségeket megmossuk, felkarikázzuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük erőlevessel, sózzuk, borsozzuk és félig lefedve 8-10 perc alatt puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről és lefedve 15 percig állni hagyjuk. A halszeleteket megmossuk, meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, megborsozzuk, és a szárukat madzaggal összekötjük. Egy teflonba olajat teszünk, és a halak mindkét oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük. Ha kész, papírtörlőre szedjük ki őket.

  • Babbal sült libacomb

    Hozzávalók:

    - 40 dkg fehér gyöngybab
    - 4 db kisebb libacomb
    - 5 evõkanál olaj
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 1 púpozott kiskanál pirospaprika
    - 1 csapott evõkanál só
    - 1 mokkáskanál õrölt bors
    - 1 evõkanál liszt

  • Ponty halászlé

    Hozzávalók: 1,5 kg ponty és 2 pontyfej, 4 fej vöröshagyma, 1 burgonya, l paradicsom, 1 paprika, 1-1 teáskanál erõs és édes pirospaprika, só.

  • Kijevi sütemény

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg cukor
    - 4 tojás sárgája
    - 40 dkg liszt
    - 1 csomag sütõpor

    Lapok tetejére hab:

    - 4 tojás fehérje
    - 15 dkg cukor
    - durvára darabolt dió

    Krém:

    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 2 dl tej
    - 3 evõkanál fõzött feketekávé
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg cukor
    - 25 dkg margarin

  • Párolt szilvaköret

    Hozzávalók: 80 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanálnyi õrölt szegfûszeg, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl vörösbor.

  • Németország ízei

    Bereznay Tamás,a köztársasági elnök szakácsa, közismert séf már harmadik könyvét jelenteti meg a Boook Kiadónál.

    A Németország ízei sajátos kötet: egyszerre úti- és receptkönyv.

    Tizenhat fejezetre oszlik, melyek mindegyike egy-egy német tartomány jellegzetességeit mutatja be.

    Az általános turisztikai leírást a tartomány hagyományos, Bereznay által interpretált receptjei követik.

  • Fokhagymaleves tejszínesen

    Fokhagymaleves tejszínesenA fokhagymafejeket megmossuk majd kettévágjuk és a kókuszolajban először elősütjük héjastul. Pici (kb. egy deciliter) vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg elősütés közben. Mikor puhává vált, kiszedjük a gerezdeket a héjból, és a főzőlével együtt összeturmixoljuk. Ezt öntjük a húsleveshez, amit még utóízesítünk sóval,borssal. Végül a tejszínt elkeverjük a keményítővel, és ezzel sűrítjük kissé a levest. Barna kenyeret közepes méretű kockákra vágva kicsit megpirítunk, és sajtot szórva rá ezt tesszük a tetejére.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...