rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Caesar saláta csirkével

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 120 ml olaj, 1 ek. olívaolaj, só, bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej római saláta, 1 db vöröshagyma, 2 ek. fehérborecet 1 tk. mustár, cukor, 150 g parmezán sajt.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A csirkemellet megmossuk, kockára vágjuk, lecsöpögtetjük, meglocsoljuk a szójaszósszal, kb.20 percig állni hagyjuk. A kenyeret 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a megtisztított fokhagymát kipirítjuk, majd kivesszük az olajból. A kenyérkockákat aranybarnára pirítjuk a fokhagymás olajban, konyhai papírtörlõre szedjük ki, hogy felszívja az olajat.

    A pácolt húsokat forró olajban megsütjük, borsozzuk, hagyjuk kihûlni. A salátát alaposan megmossuk,szárazra rázzuk, apró darabokra tépkedjük. A hagymát finomra vágjuk, a fehérborecettel és a mustárral összekeverjük és apránként hozzáadjuk az 1 ek olívaolajat, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Az elõkészített hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, lazán összekeverjük, leöntjük az öntettel. A tetejére reszelt parmezán sajtot szórunk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejszínes csirkemellcsíkok

    Tejszínes csirkemellcsíkokA hagymát megpucoljuk és összevágjuk. Az apróra vágott hagymát a margarinon megfonnyasztjuk, majd rá tesszük a vékony csíkokra vágott csirkemellet és kicsit megpirítjuk. Ha a hús már megfőtt beletesszük a felszeletelt gombát is. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt megpároljuk. A pohár tejszínben elkeverjük a lisztet és a húsra öntjük és pár percig főzzük még, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, ízlés szerint teszünk bele borsikafüvet, kakukkfüvet. Párolt rizzsel, burgonyakrokettel vagy tésztával tálaljuk.

  • Kapros-túrós pite

    Hozzávalók:

    a tésztához: 50 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztõ, 1 evõkanál porcukor, 5 dl tej, 1 tojás, 1 mokkáskanál só; a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 3 tojás, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 3 evõkanál cukor, 2 dl tejföl, 1 csokor friss kapor, 1 mokkáskanál só; a tészta teteiére: 1 tojás; a tepsi kikenéséhez: 2 evõkanál zsír

  • Sonkás gombás metélt

    Hozzávalók: 200g tömlõs sajt, 10 szelet fõtt sonka (darabolva), 200g gomba (szeletelve), 300g száraz szélesmetélt tészta, 2 evõkanál tej, 1 nagyobb darab margarin vagy vaj, 1 evõkanál, fokhagymakrém vagy 1 gerezd fokhagyma, frissen õrölt feketebors, friss vágott petrezselyem.

  • Aszaltszilvás-diós pulykamell

    Hozzávalók: 4-6 szelet pulykamell filé, fél csésze mag nélküli aszalt szilva, 3 evõkanál durvára vágott dió, 3 kanál morzsa, l tojás, só, kevés fahéj, 2 kanál olaj, 1 kanál méz.

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA vajat, cukrot és fahéjat habosra keverjük. Lisztezett deszkán a tésztát kisimítjuk, majd a vajas masszával egyenletesen bekenjük, esetleg mazsolával megszórjuk. A két hosszú szélénél kezdve feltekerjük (mint a piskótatekercset), folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amikor a rúd kemény, egy éles, recés késsel másfél centis szeletekre felvágjuk, majd ezeket sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőlapra helyezzük, úgy, hogy legyen elég hely közöttük.

  • Gombamártás

    Hozzávalók: 15 dkg gomba, hagyma, olaj, liszt, húslé, só, citrom, tejföl.

  • Avgolemono (Görög citrommártás)

    Hozzávalók: 1 tojás, 4 ek citromlé, némi keményítõ.

  • Túrós-meggyes kókuszgolyó

    Hozzávalók:

    - 50 dkg félzsíros tehéntúró
    - 0,5 dl tejszín
    - 8 + 3 evőkanál porcukor
    - citrom reszelt héja
    - kimagozott meggybefőtt
    - 2-3 evőkanál kekszmorzsa
    - egy csomag kókuszreszelék

  • Vitamindús zöldségleves

    Vitamindús zöldséglevesA gyökeret, répát, krumplit, retket meghámozzuk, hasábokra vágjuk. Vastag aljú fazékban felmelegítjük az olajat, majd kevergetve enyhén átpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A kelkáposztalevelek vastag erét kivágjuk, és kb. 1 centis darabokra szelve a fővő zöldségekhez adjuk. A levelek többi részét pedig kb. 2 centis négyzetekre vágjuk, és szintén a fazék tartalmához adjuk. Egy darabig még nem keverjük össze, hanem forrás után kis lángon, lefedve főzzük úgy, hogy a kelkáposzta a gőzben párolódhasson.

  • Házi szaloncukor

    Hozzávalók: 1/2 kg cukor, 10 evõkanál víz és a megfelelõ ízesítõ anyagok: feketekávé, marcipán, kókuszreszelék, kakaó vagy csokoládé és vaj.

  • Rakott halfilé

    Hozzávalók: 4 vörös sügérfilé vagy hekk, (egyébként kb. 20 dkg), só, õrölt bors, 1/2 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 8 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, 8 ek tejszín, 2 kk paradicsompüré, 4 dkg vaj, vaj a tûzálló tál kikenéséhez.

  • Különleges húsostál

    Hozzávalók: fél kg levescsont, 25 dkg ököruszály darabolva, 1 fej káposzta, 1 kg sovány marhahús, 1 hagyma, 1 szegfûszeg, 1 babér, 4 szem feketebors, 2 ág petrezselyem, szerecsendió, 2 sárgarépa, 2 szál póréhagyma, fél zellergumó, 4 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál borecet, 1 evõkanál mustár, õrölt fekete bors, 1 evõkanál salátahagyma (apróhagyma), 1 evõkanál aprított metélõhagyma.

  • Lucskos káposzta

    Hozzávalók: 800 g kissé zsíros disznóhús, 1 fej fehérkáposzta, csombor, kapor, 1 fej vöröshagyma, zsír, liszt, paradicsompüré, tejföl, só.

  • Bélszinlángos zöldvajjal

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, 100 g olaj, 100 g vaj, só, bors, 1 ek. mustár, 1 cs. petrezselyem, 1 cs. metélõhagyma, 1 ek. ketchup, worchester.

  • Tatárbifsztek

    Hozzávalók:

    1 kg marha vesepecsenye, vagy gömbölyû felsál, 4 fej közepes nagyságú vöröshagyma, 1,1/2 dkg só, 1 dkg õrölt bors, 2 dkg szép pirospaprika (õrölt), pici erõs paprika ízlés szerint, 8 dkg vaj, egy kis tubus mustár, 3 evõkanál ketchup, 1 ek. worcestershire (ejtsd vuszter) szósz, 6-7 tojássárgája (elhagyható), 1,5-2 dl. étolaj

  • Angol kávé

    Hozzávalók 4 adaghoz: 4 púpos ek. instant kávé, 100 ml whisky, 1/8 l habtejszín 2 ek. apróra vágott kandírozott narancshéj, 1 kk. vaníliás cukor, bõ 1/2 l forró víz.

  • Cajun édes-savanyú mártás

    Hozzávalók: 500 ml.ananászlé, 250 ml almaecet, 3 ek szójaszósz, 150 g cukor.

  • Amerikai brownie

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csokoládé, 4 tojás, 35 dkg cukor, 1,75 dl olaj, 17,5 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, ½ rúd vanília, vaj a kikenéshez, 10 dkg mogyoró.

  • Gesztenyés-áfonyás pite

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, 4 db tojás, 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 6 ek áfonyalakvár, 1 csomag gesztenyemassza, fél marék csokoládé darabok, 1 mk fahéj, 1 ek kakaópor.

  • Amaretti

    Amaretti: 25 dkg mandula, 5 dkg keserû mandula, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, valamint porcukor a megszóráshoz.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...