rss
  • Caesar saláta csirkével

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 120 ml olaj, 1 ek. olívaolaj, só, bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej római saláta, 1 db vöröshagyma, 2 ek. fehérborecet 1 tk. mustár, cukor, 150 g parmezán sajt.

    A csirkemellet megmossuk, kockára vágjuk, lecsöpögtetjük, meglocsoljuk a szójaszósszal, kb.20 percig állni hagyjuk. A kenyeret 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a megtisztított fokhagymát kipirítjuk, majd kivesszük az olajból. A kenyérkockákat aranybarnára pirítjuk a fokhagymás olajban, konyhai papírtörlõre szedjük ki, hogy felszívja az olajat.

    A pácolt húsokat forró olajban megsütjük, borsozzuk, hagyjuk kihûlni. A salátát alaposan megmossuk,szárazra rázzuk, apró darabokra tépkedjük. A hagymát finomra vágjuk, a fehérborecettel és a mustárral összekeverjük és apránként hozzáadjuk az 1 ek olívaolajat, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Az elõkészített hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, lazán összekeverjük, leöntjük az öntettel. A tetejére reszelt parmezán sajtot szórunk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Reggeli gyümölcsturmix

    Hozzávalók: 6 dl friss ananászlé, 1 meghámozott, felszeletelt mangó, 2 közepes méretû banán, kis csipet Stevia por vagy két csepp Stevia Fluid Nova (ízlésnek megfelelõen), kókuszreszelék (ízlésnek megfelelõen).

  • Marhafelsál tojással töltve

    Hozzávalók: 70-80 dkg felsál, 8 dkg füstölt szalonna, 8 tojás, 1 fej hagyma, zsír, só.

  • Serpenyőben sült zöldségek

    Serpenyőben sült zöldségekA fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, és kevergetve 4 percig pirítjuk benne a fokhagymát és a mandulát. Kivesszük a fokhagymát, és a mandulát aranybarnára tovább pirítjuk. A mandulát kanállal kiszedjük, és félretesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a gyömbért, és nagy lángon 5 percig pirítjuk. Gyakran megkeverjük. Összekeverünk 1 dl vizet a szójaszósszal, az étkezési keményítővel, és a zöldségekre öntjük.

  • Sárgarépa főzelék tejszínesen

    Sárgarépa főzelék tejszínesenAz edénybe öntsünk 1 dl olajat és 1 dl vizet. Tegyük hozzá a citromreszelőn legyalult répát, szórjunk rá 2 teáskanál sót, púpos evőkanálnyi kristálycukrot, forgassuk át, és gyenge lángon, lefedve, időnként megkeverve kezdjük el párolni. Ha már majdnem puha, a tűzről levéve szórjunk rá négy púpos evőkanálnyi lisztet. Egy percre tegyük vissza a tűzre, közben folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen. Ismét félretéve hígítsuk fel 8 dl zsíros tejjel és 3 dl zsíros tejszínnel, adjuk hozzá a citromhéjat és -levet, a fűszereket, kristálycukrot.

  • Zelleres tésztában sült amúrcsíkok

    Hozzávalók 4 személyre:
    50 dkg amúrfilé vagy más, fehér húsú halfilé, 10 dkg liszt, 2 tojás, 20 dkg zellergumó, 1/4 csokor petrezselyem, só, bors, a sütéshez olaj. A salátához: 1/2 kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 30 dkg vegyes leveles saláta (fejes, fodros, madár stb.), 1 citrom, 2 dl joghurt, 1 evõkanál olívaolaj, só, bors, kapor

  • Pudingos fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 90 dkg finomliszt
    - 9 dkg élesztõ
    - 4 dl tej
    - 10 dkg cukor
    - 3 evõkanál olaj
    - 3 tojás felvert habja

    A krémhez:

    - 5 dl tej
    - 2 csomag csokoládés pudingpor
    - 25 dkg kristálycukor
    - 20 dkg margarin
    - 4 evõkanál kakaó

  • Hagymás kukoricapuffancs

    Hozzávalók: 30 dkg csemege morzsolt kukorica (mirelit vagy konzerv), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 15-20 dkg liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, teáskanálnyi porcukor, csapott teáskanálnyi só,1 mokkáskanál sütõpor.

  • Mandulás hal olasz krumplisalátával

    Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evõkanál tej, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evõkanál fehérborecet, 1 evõkanál mustár, 5 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring.

  • Narancsos szelet

    Narancsos szeletA tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojássárgát 6 evőkanál cukorral, fél dl étolajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 4 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérjéből felvert habot. A krém elkészítéséhez 25 dkg áttört túrót 25 dkg margarinnal kikeverünk, 2 vaníliás cukrot és 20 dkg porcukrot adunk hozzá. A kihűlt tésztára kenjük. (Lehet két rétegben is elkészíteni, egy sor tészta egy sor krém, majd még egyszer ugyanez.) Ezután elkészítjük a mázat a legtetejére. A vaníliás pudingot elkeverjük két evőkanál cukorral és tej helyett narancs üdítőben főzzük fel.

  • Stíriai metélt

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 22 dkg liszt, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 8 dkg vaj, 12 dkg cukor, 3 dkg zsemlemorzsa, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, só.

  • Cappuccinos kocka

    Hozzávalók:

    A piskótához:

    - 6 tojás
    - 30 dkg porcukor
    - 20 dkg liszt
    - 6 evõkanál víz

    A krémhez:

    - 8 dl tejszín
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 10 dkg mogyorós cappuccino por
    - 1 dl rum vagy rumaroma
    - 1 csomag zselatinfix

  • Tejfölös gombás gombóc

    Hozzávalók: 20-22 dkg liszt, 2 zsemle, 25 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 tojás, két-két és fél dl tej, 2 evõkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 késhegynyi törött bors, a tálaláshoz 2 dl tejföl.

  • Knisesz

    Hozzávalók: 2 csésze liszt, 1 tojás, 3 evõkanál libazsír, 1 csésze hideg víz, só.

  • Házi májkrém

    Hozzávalók: 50dkg sertésmáj, 50 dkg vöröshagyma, 2 csom. margarin, só, bors, vegeta, esetleg mustár, kevés oliva olaj, ízlés szerint majoránna, metélõhagyma, fokhagyma.

  • Káposzta fõzelék ecettel savanyítva

    Egy közepes nagyságú káposztát meggyalulva besózunk s éppen úgy mint a tököt, 1-2 órán át a sóban hagyunk. Rántást készítünk egy kanál zsírból a szükséges liszttel s ha már sárgul, apróra vágott kevés kaprot és hagymát teszünk a rántásba.

  • Füge gyógybor

    1 kg fügét apróra összevágunk. Egy 7-8 l-es uborkásüvegbe 1 dkg élesztõt, 1 dkg borkõsav port teszünk majd ráöntjük az apróra vágott fügét. 5 liter vizet 1kg cukorral felforralunk, ha kihült ráöntjük az uborkásüvegben lévõ anyagokra.

  • Salsa verde tésztaszósz

    Hozzávalók: 8-10 ek extra szûz olíva olaj, 1 ek kapribogyó (ecetes), 1 ek paradicsom sûrítmény, 5 dkg aprított petrezselyemzöld, 5 dkg kenyérbél vagy morzsa, 5 dkg szardella (olajos), 10 ml ecet, 2 db fõtt tojás sárgáját, 1 gerezd fokhagyma.

  • Ránott savanyúleves nyúlból

    Hozzávalók: 1,5 kg vegyes vadnyúlhús, fél kg krumpli, babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, tejföllel feleresztett rántás, 2 ek. ecet, só.

  • Bableves

    BablevesA babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, feltesszük főni, majd 10-15 perc múlva leöntjük róla a vizet, és tiszta sós vízben kb. 60 percet ismét főzzük (ha nincs benne fekete bab, akkor nem kell kicserélni a vizet), amíg félpuha lesz. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Rádobjuk a köménymagot, és felöntjük 2-2,5 l vízzel. Beletesszük a savanyú káposztát (ízlés szerint átöblítve és késsel átvágva), a babérlevelet, sót, és a leszűrt félig főtt babot.

  • Bab kolbásszal és káposztával

    Hozzávalók: 1 doboz babkonzerv, 10 dkg füstölt kolbász felszeletelve, 1/2 fej vöröshagyma felkockázva, 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva, 3 ek paradicsomsürítmény, só, 10 dkg káposzta kockákra vágva, 3 ek olaj.