2024.05.08. - Mihály

Caesar saláta csirkével

Hozzávalók 4 személyre: 200 g csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 120 ml olaj, 1 ek. olívaolaj, só, bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej római saláta, 1 db vöröshagyma, 2 ek. fehérborecet 1 tk. mustár, cukor, 150 g parmezán sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemellet megmossuk, kockára vágjuk, lecsöpögtetjük, meglocsoljuk a szójaszósszal, kb.20 percig állni hagyjuk. A kenyeret 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a megtisztított fokhagymát kipirítjuk, majd kivesszük az olajból. A kenyérkockákat aranybarnára pirítjuk a fokhagymás olajban, konyhai papírtörlõre szedjük ki, hogy felszívja az olajat.

A pácolt húsokat forró olajban megsütjük, borsozzuk, hagyjuk kihûlni. A salátát alaposan megmossuk,szárazra rázzuk, apró darabokra tépkedjük. A hagymát finomra vágjuk, a fehérborecettel és a mustárral összekeverjük és apránként hozzáadjuk az 1 ek olívaolajat, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Az elõkészített hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, lazán összekeverjük, leöntjük az öntettel. A tetejére reszelt parmezán sajtot szórunk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!