2025.11.08. - Zsombor

Kukoricafõzelék

Hozzávalók: egy kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors (1 csokor petrezselyem).
A konzervkukoricát leszûrjük, és a vajon megforrósítjuk, erõs lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sûrû mártás legyen. Sóval meg õrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. {A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.)

Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukori­cát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a to­vábbiakban, mint a konzervkukoricával:

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!