rss
  • Aranymakréla vörös lencsével és ananásszal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 200 g vörös lencse, chili, 4 gerezd fokhagyma, 5 ek. olaj, 250 g darabolt ananász (konzerv), 150 ml ananászlé, 400 ml húsleves, só, bors, oregano, 4 konyhakész aranymakréla (egyenként kb. 250 g), 4 ek. citromlé, 4 ek. liszt.

    A lencsét szûrõben hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük. A chilit megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk, és karikákra vágjuk. A megtisztított fokhagymát összezúzzuk. 1 evõkanál felhevített olajon megpároljuk a fokhagymát és a chilit. Hozzáadjuk az ananászt. Felöntjük a levessel és az ananászlével. Belekeverjük a lencsét és kb. 10 percig fõzzük. Sóval, borssal és kevés oregánóval fûszerezzük.

    A halról eltávolítjuk a pikkelyeket, majd leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet és levágjuk az uszonyokat. A makrélát meglocsoljuk a citromlével, sóval, borssal fûszerezzük, és lisztbe forgatjuk. Nagy serpenyõben felforrósítunk 4 evõkanál olajat. A hal mindkét oldalát 6-10 percig sütjük. A makrélát 4 elõmelegített tányérra, a lencsés alapra fektetjük. Ízlés szerint, karikákra vágott chilivel díszítve azonnal tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás tarhonya

    Hozzávalók: 100g füstölt húsos szalonna, 250g nagy szemû öreg tarhonya, 50g vöröshagyma, 10g fokhagyma, 200g szegfûgomba, paprika, 15g fûszerpaprika. Só, õrölt bors.

  • Egyszerû tejfölös pogácsa

    Langyos tejben 2 dkg élesztõt 2 dkg cukorral felfuttatunk. 50 dkg lisztet 10 dkg zsírral jól elmorzsolunk.

  • Tárkonyos hús

    Hozzávalók:

    70 dkg sertéscomb, 1 fej vöröshagyma; 2 kanál zsír, tárkonylevél, egy kevés liszt, 0,5 dl tejföl, só. A galuskához: 50 dkg burgonya, 1 db tojás, liszt, szódabikarbóna, só

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 1 kg savanyú káposzta+1 fej vöröshagyma, 1 vöröshagyma a pörkölt alá, zsír, pirospaprika, õrölt fehérbors, só, 3-4 babérlevél, 2 teáskanál sûrített paradicsom, 2 nagy pohár tejföl.

  • Medvehagyma fõzelék

    Hozzávalók:

    - csirkemell
    - só
    - gyros fûszerkeverék
    - medvehagyma
    - liszt
    - olaj
    - víz vagy tej
    - ételízesítõ

  • Fehérboros gombasaláta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg rókagomba
    - 2 fej római saláta vagy 1 fej kisebb jégsaláta
    - 10 dkg-ként 1 dl száraz fehérbor
    - 10-dkg-ként 5 dkg vaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 szál újhagyma
    - olívaolaj
    - só, bors

  • Cukkinis csirkerudak

    Hozzávalók:

    1 nagyobb csirkemell-filé
    1 közepes cukkini
    40 dkg apróbb újkrumpli
    1 tk só
    1 tk bors
    1 tk fokhagyma granulátum
    2 dl olaj
    8 db pálca

  • Tojásos sóskaleves

    Hozzávalók:

    4 burgonya, 4 db fõtt tojás, 50 dkg friss sóska, 2 húsleveskocka, 2 kis pohár tejföl, 1 evõkanál,, rétesliszt, fehérbors, só

  • Áfonyabefõtt

    Hozzávalók: 1 kg áfonya, 35 dkg cukor, üvegenként egy szem szegfûszeg.

  • Gombás saláta

    Hozzávalók: 1 kg sütõtök, közepes darab friss gyömbér, 1 chili paprika, 1 zöldcitrom, 5 dl almaecet, 40 dkg cukor, 1 egész fahéjrúd, 50 dkg gombafej, 1 ág kakukkfû, só, darált bors, 1 fej saláta, 2-3 evõkanál olívaolaj

  • Karaláb, vagy kelrépa töltve

    A nem túl nagy és még fiatal kelrépát megtisztítjuk, a gyönge zöldjét félre tesszük. Ha meghámoztuk, kanállal kellõen kivájjuk mindegyiket, megmossuk és gyönge sós vízben fõzzük, de nem egész puhára. A kivájt részeket a félre tett zöld levelekkel apróra összevágjuk, s egy lábasban, zsírban puhára pároljuk.

  • Ferencesek húsvéti kedvence

    Hozzávalók: 6 tojás, 18 dkg kristálycukor, 18 dkg finomliszt.

  • Fetasajttal töltött csirkemell, olívás, padlizsános rizzsel

    Hozzávalók: csirkemell 70 dkg, cukkini 1 db, olívabogyó 1 dkg, paradicsom 4 db, petrezselyem 1 csokor, rizs 0,5 kg, sajt (feta) 10 dkg, só, tojás 2 db, vaj 5 dkg, zabpehely 5 dkg, zsálya.

  • Dolce al Café

    Hozzávalók: 30 dkg piskóta, 5 tojás, 15 dkg cukor, 1 nagy csésze kávé, 1 tk kávé beszóráshoz, 10 dkg édes tejszín, 4 ek rum, 10 dkg vaj.

  • Tejszínes krumpli

    A krumplit meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük, és forrásban lévõ vízben kb. 4 percig elõfõzzük, majd leszûrjük és papírtörlõvel felitatjuk a nedvességet. 3 dl fõzõtejszínt 0,5 dl tejjel összekeverünk.

  • Tojásos vegyes saláta

    Hozzávalók: 5 tojás, 1 kis fej saláta, 1 fej lilahagyma, 1 csokor zöldhagyma (vagy 1 csokor snidling), 1 savanykás alma, 1 csokor hónapos retek (vagy 1 kisebb fekete retek), 2 dl kefír, 1 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál mustár, 1-1 késhegynyi currypor és törött fehér bors,
    ízlés szerint kevés porcukor, só.

  • Darálós süti

    Hozzávalók:

    40 dkg liszt, 10 dkg zsír, 15 dkg cukor, 2 tojás, 2 cs vaníliás cukor, 1/2 cs. sütõpor, csipetnyi só

  • Gazpacho

    Hozzávalók:

    7 nagy paradicsom, 1 uborka, 4 zöld húsú paprika, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál ecet, 1 evõkanál vágott petrezselyem, 1 evõkanál vágott zellerlevél

  • Angol húsvéti kalácskák

    Hozzávalók:

    60 dkg liszt, 20-25 kdg vegyes aszalt gyümölcs, 3 dl tej, 5 dkg margarin, 3 dkg élesztõ, 2 evõkanál cukor, 1 tojás, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál õrölt szegfûszeg, 1 mokkáskanál õrölt kardamom, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió

  • Kukoricagombóc

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.