2024.03.29. - Auguszta

Aranymakréla vörös lencsével és ananásszal

Hozzávalók: 200 g vörös lencse, chili, 4 gerezd fokhagyma, 5 ek. olaj, 250 g darabolt ananász (konzerv), 150 ml ananászlé, 400 ml húsleves, só, bors, oregano, 4 konyhakész aranymakréla (egyenként kb. 250 g), 4 ek. citromlé, 4 ek. liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lencsét szûrõben hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük. A chilit megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk, és karikákra vágjuk. A megtisztított fokhagymát összezúzzuk. 1 evõkanál felhevített olajon megpároljuk a fokhagymát és a chilit. Hozzáadjuk az ananászt. Felöntjük a levessel és az ananászlével. Belekeverjük a lencsét és kb. 10 percig fõzzük. Sóval, borssal és kevés oregánóval fûszerezzük.

A halról eltávolítjuk a pikkelyeket, majd leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet és levágjuk az uszonyokat. A makrélát meglocsoljuk a citromlével, sóval, borssal fûszerezzük, és lisztbe forgatjuk. Nagy serpenyõben felforrósítunk 4 evõkanál olajat. A hal mindkét oldalát 6-10 percig sütjük. A makrélát 4 elõmelegített tányérra, a lencsés alapra fektetjük. Ízlés szerint, karikákra vágott chilivel díszítve azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!