2024.03.29. - Auguszta

Bélszin borsban sütve

Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, 50 g madagaszkári zöldbors, 30 g mustár, 200 ml tejszín, 50 ml konyak, 50 g olaj, 50 g vaj, só, 100 ml húsleves. Körethez: 150 g magozott meggy, 30 g vaj, 150 g brokkoli, vagy kelbimbó, 40 g vaj, só, bors, szerecsendió, 8 db burgonyafánk, 150 g párolt körte.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A bélszínt 4 egyenlõ szeletre vágjuk, megsózzuk. Az így kapott bélszínszeletek peremét vékony spárgával körbekötjük, hogy sütés közben is vastag maradjon és a húslé ne tudjon kifolyni belõle. Ezután a szeleteket meghempergetjük zöldborsban és nagyon forró olajos serpenyõben egy pillanatig mindkét oldalát megsütjük, majd 180-200 fokos sütõbe téve még 3-4 percig sütjük aszerint, hogy mennyire véresen kívánjuk.

A serpenyõbõl kivesszük a bélszínt, kiöntjük az olajat, vajat teszünk a helyére, hozzátesszük a mustárt és az esetleg megmaradt borsot, majd visszahelyezzük a bélszínt, leöntjük a konyakkal és meggyújtjuk. Amikor a bors rápirul a húsra, ráöntjük a tejszínt és a húskivonatot. A húst ezután kivesszük a serpenyõbõl, és a visszamaradó mártást mégegyszer felforraljuk, szükség szerint utánaízesítjük, majd a tálra helyezett húsra öntjük. A megadott köreteket megfõzve és vajon átpárolva egy külön tálon szervírozzuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!