rss
  • Angyalcsók

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 adaghoz:20 dkg darált dió, 6 dkg liszt, 6 dkg cukor, 3 db tojás, 4 evõkanál tejszín, 1 csipet só, a sütéshez olaj.

    A finomra darált diót a liszttel, a tejszínnel, csipetnyi sóval, a cukorral és a tojással összekeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. A diós masszából kiskanállal galuskákat szaggatunk és felforrósított olajban körös-körül aranysárgára sütjük. Lekvárral, sodóval, édes mártással tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött csirke

    A feldarabolt gombát az apróra vágott petrezselyemmel a zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd a masszát a csirke bõre alá töltjük. Készíthetjük úgy is, hogy a tölteléket kizsírozott õzgerincformában külön sütjük, s köretként adjuk a csirkéhez. A gomba helyett összetört csirkemájat is rakhatunk a töltelékbe.

  • Hideg uborkaleves

    Hozzávalók: 1 kg uborka, 4 dl joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál olívaolaj, 1 db citrom, friss kapor, petrezselyem zöld, 2 evõkanálnyi mentalevél vágva, só.

  • Pudingos almaleves

    Pudingos almalevesAz almákat meghámozzuk, és falatnyi kockákra daraboljuk. Az almadarabokat megmossuk, fazékba tesszük és felöntjük 1 l vízzel. Elkezdjük főzni és rakunk bele egy csipetnyi sót, 3-4 ek cukrot és 1 tk fahéjat. Amikor az alma megpuhult, akkor behabarjuk a levest. Ehhez 1 dl vízben elkeverünk 1 cs vaníliás pudingport, majd hozzáöntünk 2 dl tejet és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Újra felforraljuk, majd lefedve hűlni hagyjuk. Tálalás előtt újra átkeverjük és ha szükséges, akkor cukorral, őrölt fahéjjal, esetleg citromlével ízesítjük.

  • Csirkés rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 szép filézett csirkemell, kb. 15 deka füstölt kolbász, zsír, kevés vaj vagy margarin, só(ételízesítõ), 2 deci tejföl, 1 egész tojás, ízlés szerint kis reszelt sajt.

  • Almabor

    Alapadag: 1 kg alma, 1 kg cukor, 5 l. víz.

  • Papagáj süti

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 35 dkg porcukor
    - 4 db tojás
    - 25 dkg margarin
    - 25 dkg liszt
    - csipet só
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna
    - 1,5 dl tejföl
    - 1 csomag csokoládés pudingpor
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 1 csomag puncs ízû pudingpor
    - margarin és liszt a forma kikenéséhez

    A mázhoz:

    - 10 dkg tortabevonó csokoládé
    - 1 evõkanál étolaj

    A díszítéshez:

    - színes dekor cukor

  • Márványsajtos quesadilla

    Hozzávalók: a barackos salsához: 1 õszibarack konzerv, 2 nagyobb zöldhagyma felkarikázva, 1 ek limelé/citromlé, 1 tk só, 1 chilipaprika finomra aprítva; a töltelékhez: 1 csésze (kb.60 g) összemorzsolt márványsajt, 1 ek reszelt trappista, 3 ek darált dió, 1 nagyobb zöldhagyma felaprítva; 8 tortilla.

  • Becsinált leves

    Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyem zöldet és egy diónyi vöröshagymát apróra vágunk.

  • Baconbe tekert töltött hús

    Baconbe tekert töltött húsA vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. A zsemlét tejben, vagy vízben megáztatjuk. A darált húst egy tálba rakjuk, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a szétzúzott fokhagymát, a kihűlt vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, pirospaprikával, és egy kanálnyi piros arannyal ízesítjük. Jól összedolgozzuk a masszát. A szalonna szeleteket egy deszkán kiterítjük, majd fonatot készítünk belőle. A szalonna fonat egyik oldalára simítjuk a darált húst, ennek közepére pedig a kolbászt. A hússal két oldalról betakarjuk a kolbászt.

  • Rizs croquett

    A tisztára mosott két deci rizst, forró tejbe fõzzük be, melyet elõzõleg kicsit meg is sóztunk s gyakori kavarás mellett puhára fõzzük s aztán kihûlni hagyjuk.

  • Dödöli (Szlovénia)

    Hozzávalók: Fél kg krumpli, 30 dkg liszt, 8 dkg zsír, 2 dl tejföl, 10 dkg hagyma, só.

  • Vörösboros kevert sütemény

    Hozzávalók: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 40 dkg liszt, 5 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 2,5 dl vörösbor, 1 cs. Sütõpor, 10 dkg reszelt csoki, 10 dkg darált dió.

  • Sült spagetti

    Hozzávalók: 200 g spagetti, 2 ek. margarin, 500 g darált hús, 2 tojás, 200 g túró, 4 ek. reszelt parmezán, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, konzerv paradicsom, 1 tk. cukor, 1 tk. só, szurokfû (oregano), olaj.

  • Virslis tészta

    A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd ráteszem a karikára vágott virslit. Meghintem pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel.

  • Erdélyi gombás szelet

    Öt deka vajon, vagy margarinon, egyenként kisütünk nyolc kicsontozott, kivert és beborsozott rövidkaraj szeletet, majd tûzálló tálon félig egymásra fektetjük, akár a tetõcserepeket.

  • Répás süti

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 20 dkg pekándió, 25 dkg liszt, 2 tk szódabikarbóna, 2 tk fahéj, 100 g mazsola, 250 g barna cukor, 4 tojás, 250 ml olaj. A tetejére: 25 dkg mascarpone, 80 g porcukor, 50 g vaj, 2 ek tejszín.

  • Banános golyók

    Hozzávalók:

    - 2 banán
    - 250 g darált keksz
    - 250 g porcukor
    - 2 evõkanál kókuszreszelék a masszába
    - kókuszreszelék a hempergetéshez

  • Borban párolt káposzta (fehér vagy lila)

    Hozzávalók: 1 kg káposzta, 2 evõkanál olaj, 1 vöröshagyma, fél mokkáskanál kömény, 1 dl fehérbor, 1 mokkáskanál cukor, 2 evõkanál ecet, só.

  • Csokis kókuszkocka

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 400 g finom liszt
    - 250 g margarin
    - 7 tojássárgája
    - 1,5 csomag sütõpor
    - 150 g porcukor
    - fél dl tej
    - 4 evõkanál kakaópor
    - magozott meggy

    Krémhez:

    - 200 g kókuszreszelék
    - 200 g kristálycukor
    - 7 tojásfehérje

    A tetejére:

    - 100 g étcsokoládé
    - fél dl rum

  • Karfiolkrémleves

    Hozzávalók:

    1 közepes fej karfiol (40 dkg), 1 nagyobb szál sárgarépa, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanálnyi vaj, 1 dl tejföl, 2 evõkanál finomliszt, fél csokor petrezselyemzöld, csontlé vagy 1 db húsleveskocka, 2 db szikkadt zsemle, szeletelt mandula