rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Bacon szalonnás Ferdinánd kifli

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 350 g liszt, 2 db tojás sárgája, 30 g élesztõ, 1 db kockacukor, 80 ml tej, 1 ek vaj, só, 250 g bacon szalonna, 250 g reszelt sajt. Kenéshez: 1 tojás sárgája és kevés sós tej.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Az élesztõt a kockacukorral felfuttatjuk langyost tejben. A lisztet a vajjal a tojássárgákkal a sóval és az élesztõvel összedolgozzuk, annyi tejjel, hogy puha de ruganyos tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán azonnal kinyújtjuk kb 2 cm vastagra kör alakúra, és cikkekre vágjuk.

    Minden cikkre teszünk 1 szelet elõre kisütött szelet bacon szalonnát és reszelt sajtot.Kifli formára feltekerjük, tepsibe tesszük, jó távolságra egymástól, mert lagalább a duplájára nõ. A tetjét rögtön megkenjünk tojássárgájával és jól megszórjuk reszelt sajttal, majd legalább 1 órát kelesztjük. Elõmelegített sütõben kb.200 fokon aranybarnára sütjük. A sütõbõl kivéve megkenjük sós tejjel és 1-2 percre visszatesszük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyulai szelet

    Hozzávalók: 40 dkg sertéskaraj, 20 dkg szeletekre vágott bacon, 2 fej vöröshagyma, 1 szál Gyulai kolbász, só, ketchup.

  • Francia diótorta

    Hozzávalók:

    5 tojás, 25-25 dkg cukor és õrölt dió, 2 evõkanál rum, 10 dkg kukoricaliszt, 5 dkg vaj, só;
    a tetejére: 3 evõkanál baracklekvár, 12 gerezd dió, a forma kikenéséhez, vaj

  • Tarjaszeletek

    Hozzávalók:

    2 szelet tarja, 2 körte, 5 dkg puha vaj, 2 chili paprika, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál friss rozmaring vagy 1 tk szárított, 1 dl száraz fehérbor, 1 ek dijoni mustár, tengeri só és frissen õrölt fekete bors

  • Juhtúróval töltött gomba

    Hozzávalók :

    6-8 db nagyobb gomba, 15 dkg juhtúró, 3 ek. kanál tejföl, 1 szál újhagyma, 3-4 szelet baconszalonna, kakukkfû, só, bors

  • Mazsolás párolt hal

    Hozzávalók: 25 dkg harcsafilé, 1 db halászlé kocka, 5 dkg mazsola, 1,5 dl tejszín, 1/2 citrom leve, 1 kis fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, babérlevél, õrölt bors.

  • Gombás vadnyúlszeletek

    Hozzávalók: 1,2 kg nyúlgerinc vagy -comb, 100 g füstölt szalonna, 1 dl olaj, 250 g champignon gomba, 1 csokor petrezselyem, 30 g paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl húsleves, 1 dl száraz fehérbor, néhány friss tárkonylevél vagy 1 ek szárított, só, bors.

  • Töltött karalábélevél

    Hozzávalók: 12 zsenge karalábélevél, 25 dkg darált sovány sertés- vagy marhahús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 4 zsenge karalábé, 4 dl tejföl, 2 dkg vaj, só, cukor, citromlé, õrölt fehér bors ízlés szerint, kevés ecet, 1 evõkanál liszt.

  • Ecetes fejessaláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej saláta, 1/2 tk só, 3 ek cukor, 2 ek ecet, 1 ek olaj.

  • Omlett tekercs

    Hozzávalók: 6db tojás, 8 szelet gépsonka, 10dkg füstölt vagy trapista sajt, 1dl tejföl, petrezselyem, liszt, margarin, só, bors.

  • Csirkezúza pörkölt

    Hozzávalók: 50 dkg csirkezúza, 1 dl száraz vörösbor, 1 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 3 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk pirospaprika só, bors.

  • Pásztorsaláta

    Hozzávalók:

    5 paradicsom, 2 kisebb hagyma, 1 erõs paprika, 2 uborka, petrezselyem, olívaolaj, citromlé, só

  • Kókuszos szilvás

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg kókuszreszelék, 15 dkg cukor (kevertem a barna és a fehér cukrot), 5 db kisebb alma, 2 tojás, 1 cs. sütõpor, 2 dl tejföl, 2dl joghurt.

  • Lucullusi csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 szép nagy csirkeszárny, 10-10 dkg gomba, fõtt füstölt sonka, 10-12 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors, só.

  • Lecsó spenóttal

    Elkészítés:
    A megmosott, félbe vágott újkrumplikat tepsiben sütjük meg.

    A szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk, idõközben fokhagymát dobunk bele, kiszedjük egy tányérba. Ez és a sült krumpli majd a végén kerül a lecsóba.

    A felvágott zöldhagymát megdinszteljük a szalonna zsírján, majd a reszelt murkot hozzáadjuk.

  • Káposztás tészta (káposztás cvekedli)

    Hozzávalók: 1 kg csuszatészta, 5 dkg zsír, vagy 3 ek. olaj, 2 kg fejeskáposzta, só, bors, porcukor.

  • Dörgicsei töltike

    Hozzávalók: 12-15 szõlõlevél, 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 1 közepes hagyma, só, bors, 50 dkg sóska, 2 dl tejföl, cukor.

  • Korhely halászlé

    Hozzávalók:

    1 db kb. 1,5 kg-os ponty, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél citrom, 1 dl tejföl, só, õrölt tárkony, pirospaprika, fehér bors, babérlevél, 1 halászlé kocka, 1 dl száraz fehér bor

  • Genovai mártás

    Genovai mártásA halhulladékból, a húslevesből, a borból és az összevágott gyökérből egy mártást főzünk össze. A felét bepároljuk, áttörjük egy finom szitán és összekeverjük a barna mártással. Hozzáadjuk a finomra vágott salotthagymát, a leveskockát és felfőzzük az így kapott mártást. Vajjal, citromlével és zöldpetrezselyemmel ízesítjük a mártást. Hozzávalók: Nyers halhulladék, gyökér, 1 csésze húsleves, 1 csésze bor, 2 salotthagyma, 1 csésze barna mártás, 1 húsleveskocka, 10 dkg vaj, 2 tk citromlé, 2 tk apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Kebab döneresen

    Hozzávalók:

    2 kg borjú vagy bárányhús, hagymalé, só, bors, olaj

  • Körteleves

    KörtelevesA körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kimetsszük, húsát fölszeleteljük nagyjából egyforma darabokra. Egy lábasba beleszórjuk, és egy liter vízzel fölöntjük. A szegfűszeget a körtéhez dobjuk, csipetnyi sóval és a cukorral ízesítjük. Felforraljuk, majd kis lángon még körülbelül két percig főzzük. Közben a joghurtot a liszttel simára keverjük. A forró levesből belemerünk egy keveset, simára dolgozzuk, majd folyamatosan kevergetve a körtére öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Hidegen és melegen fogyasztva egyaránt finom.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...