2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók: 1000 g fejeskáposzta, 1500 ml paradicsom ivólé, 1 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 2-3 db paradicsom, 40 g zsír, õrölt bors, õrölt kömény, só, ételízesítõ, pirospaprika, kis doboz paradicsompüré, liszt, cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kiszedjük, és csíkokra szeleteljük. Lábosba tesszük és felengedjük 1000 ml paradicsomlével. Ízesitjük kristálycukoral, ételízesítõvel, õrölt borssal és õrölt köménnyel, sóval, hazáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a paradicsomokat, és lefedve puhára fõzzük. Elkészítjük a magyaros rántást (vöröshagyma, zsir, liszt, leheletnyi pirospaprika) belekevejük a paradicsompürét, majd felöntjük a paradicsomlével és jól elkeverve belekeverjük a fõzelékbe, jól össze forraljuk. Édeskés-savanykás ízû legyen, figyeljünk arra,nehogy valamelyik íz erõsen érezhetõ legyen.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!