rss
  • Párolt, sült fokhagyma

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók személyenként: 15-20 gerezd fokhagyma, 15 g vaj, apróra vágott petrezselyemzöld, só.

    A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és vajban lassan pároljuk 15 percen át. Sózzuk és összekeverjük az apróra vágott petrezselyemzölddel. Tipp! Hús sütéskor az utolsó periódusban mellé tesszük a húsnak és úgy sütjük készre. Igazi csemege!

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szarvashús polgári módon

    A paclehez annyi vizet veszunk, amennyi a hust ellepi, hozzaadunk ecetet, voroshagymaszeleteket, baberlevelet, kakukkfuvet, mogyorohagymat, karikara vagott vegyes zoldseget (sargarepat, fehergyokeret, zellert), zuzott fenyomagot, szemes borsot, szegfuszeget, sot es citromhejat.

  • Bajor tojásmártás

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.

  • Sajtos zöldspagetti

    Hozzávalók: fél kiló zöldspagetti, 5 dkg reszelt pecorino, 5 dkg reszelt parmezán, 5 dkg reszelt provolone, 5 dkg vékony szeletekre vágott mozzarella, 2 ek olivaolaj, só, 8-10 dkg vaj.

  • Sonka leves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja
    - 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta)
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 1 dl száraz vörösbor
    - 1 dl tejföl
    - 1 dl tejszín
    - 1 evõkanál natúr reszelt torma
    - 1 púpozott teáskanál liszt

  • Rebarbarakrém

    Hozzávalók: 1 kg rebarbara, 15 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 dkg zselatin.

  • Mandulás tekercs

    Hozzávalók:

    - 1-2 evõkanál mandulaaroma
    - 2 evõkanál kakaópor
    - 1-2 evõkanálnyi rumaroma
    - 10-12 evõkanál forró tej, vagy kávé
    - 20 dkg cukor
    - 1 vaníliás cukor
    - 20 dkg margarin
    - 10-15 dkg darált mandula
    - 50 dkg darált keksz

  • Halleves horvát módra

    Hozzávalók: 1,5 kg fehérhúsú hal, 5 dkg rizs, 6 kanál olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg paradicsom, 5 dkg citrom, 3 dkg petrezselyemzöld, 2 babérlevél, 2 dkg só, 3-4 szem bors.

  • Zöld szelet

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált háztartási keksz
    - 25 dkg porcukor
    - 25 dkg vaj
    - kevés tej
    - 1/2 rumaroma
    - 3 ek kakaópor
    - 1 mandulaaroma
    - 1 tortabevonó
    - 3 ek napraforgó olaj

  • Csopaki tokány

    A húst 5-6 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A kevés zsiradékon reszelt vöröshagymát kicsit megpirítjuk, majd paradicsompürét és kevés vizet adunk hozzá.

  • Hagymás, szalonnás röszti

    Hozzávalók: 1 kg héjába fõtt burgonya, 3 evõkanál olvasztott vaj, 2 evõkanál tej, 10 dkg sovány füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, csipet só.

  • Zabpelyhes csirkefalatok

    Zabpelyhes csirkefalatokElkészítés: A megtisztított csirkemellet közepes darabokra vágjuk és megszórjuk sóval. Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet. A másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikba szórjuk a zabpelyhet. A húsokat a fenti sorrendben bepanírozzuk, ugyanúgy mintha rántotthúst készítenénk. Egy kisebb serpenyőben olajat forrósítunk. A húsokat kisebb lángon szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Köretként krumplit, rizst vagy akár zöldségeket is tálalhatunk.

  • Vitaminsaláta

    Hozzávalók:


    5 dkg Anikó sajt, 5 dkg trappista sajt, 5 dkg ementáli sajt, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej saláta, 1 alma, 5 dkg idénygyümölcs, 2,5 dl natúr joghurt

  • Gombás tojás

    Vágjon össze 1 fej új fõzõhagymát, és párolja meg 2 teáskanálnyi olajon.

  • Péter-Pál szelet

    Hozzávalók: 12 tojás, 18 dkg liszt, 5 dkg reszelt csokoládé, 36 dkg vaníliás cukor.

  • Virsli tojással

    Hozzávalók: személyenként 1 pár virsli és 3 tojás, két EK olaj, só, paprika.

  • Sárgadinnyés-málnás hûsítõ

    Hozzávalók 4 adaghoz: 1 nagyobbacska sárgadinnye, 1 doboz (25 dkg) málna, 1 doboz citromfagylalt (pl. Citrom Sorbet). Tejszínhab (nem kötelezõ).

  • Zöldséges hústekercs

    Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 2db zsemle, 1db tojás, 20 dkg vegyes zöldség, 20 dkg apróra vágott gyümölcs, 10 dkg szeletelt gomba, olaj vagy sütõmargarin, hagyma, petrezselyemzöld, kakukkfû, borsikafû, só;

  • Kukoricás-sonkás tésztasaláta

    A tésztát fõzd ki. A sonkát vágd csíkokra, a hagymát apróra. A tejfölt keverd össze a kefírrel, a mustárral, cukorral, borssal, sóval és citromlével. A leszûrt tésztához add hozzá a kukoricát, sonkát, hagymát és végül öntsd le a mártással. Jól keverd össze és tedd 1-2 órára hûtõszekrénybe, hogy jól összeérjen.

  • Mexikói kávé

    Hozzávalók: 1 bárkanál cukor, 2 cl Kahlúa, 2 cl Jamaica rum, forró fekete kávé, tejszínhab a tetejére.

  • Rakott tészta

    Hozzávalók: 1 zacskó milánói makaróni tészta, 1/4 kg darálthús, 1 kis szál lecsókolbász vagy parasztkolbász 1 nagy doboz tejföl A tetejére sajt, az ízesítéshez só, vegeta, pirospaprika, olaj;