2024.03.29. - Auguszta

Bárányborda töltött paradicsommal és krumplival

Hozzávalók 4 személyre: 750 g krumpli, só, bors, 125 ml tejszín, 250 ml tej, 10 g reszelt Pannónia sajt, 8 kemény paradicsom, 1 csokor zöldfûszer (pl. petrezselyem, zsálya oregano, metélõhagyma), 5 szál zöldhagyma, 4 evõkanál olívaolaj, 100 g párolt rizs, 100 g ricotta (olasz krémsajt), 2 evõkanál zsemlemorzsa, 12 szelet bárányborda, friss rozmaring.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõt 175 fokra felmelegítjük. A krumplit meghámozzuk és karikára vágjuk. Sóval, borssal fûszerezve kizsírozott formába rakjuk, majd ráöntjük a tejjel elkevert tejszínt, és megszórjuk a reszelt sajt felével. A krumplit kb. 50 perc alatt a sütõben aranybarnára sütjük.

A paradicsom „kalapját” levágjuk. Kiskanállal kivájjuk és félretesszük a húsát. A fûszereket leöblítjük és felaprítjuk. A hagymát karikára vágjuk. A paradicsom kivájt húsát 2 evõkanál olajban kb. 2 percig hevítjük. Hozzáadjuk a fûszereket, a rizst, a zöldhagymát és a ricottát. A masszával megtöltött paradicsomokat kizsírozott tûzálló formába sorakoztatjuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával elkevert maradék reszelt sajttal. A krumplival együtt 175 fokos sütõben kb. 10 perc alatt átsütjük.

Közben leöblítjük és megfûszerezzük a bordákat. A rozmaringot leöblítjük és felaprítva a húsra rakjuk. Serpenyõben felforrósítunk 2 evõkanál olajat, és a hús mindkét oldalát kb. 3-3 percig sütjük. A húst a krumplival és a paradicsommal együtt, rozmaringgal díszítve tányérokra osztjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!