Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A paradicsom „kalapját” levágjuk. Kiskanállal kivájjuk és félretesszük a húsát. A fûszereket leöblítjük és felaprítjuk. A hagymát karikára vágjuk. A paradicsom kivájt húsát 2 evõkanál olajban kb. 2 percig hevítjük. Hozzáadjuk a fûszereket, a rizst, a zöldhagymát és a ricottát. A masszával megtöltött paradicsomokat kizsírozott tûzálló formába sorakoztatjuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával elkevert maradék reszelt sajttal. A krumplival együtt 175 fokos sütõben kb. 10 perc alatt átsütjük.
Közben leöblítjük és megfûszerezzük a bordákat. A rozmaringot leöblítjük és felaprítva a húsra rakjuk. Serpenyõben felforrósítunk 2 evõkanál olajat, és a hús mindkét oldalát kb. 3-3 percig sütjük. A húst a krumplival és a paradicsommal együtt, rozmaringgal díszítve tányérokra osztjuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!