rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Ananászos narancssaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 1 db ananász, 4 db narancs, 40 g mandula, 300 ml Fanta, a díszítéshez tejszínhab.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Az ananászt és a narancsot megtísztítjuk, karikára vágjuk és hozzáadjuk a Fantát. A mandulát leforrázzuk, lehuzzuk a héját és apróra vagdalva a salátához adjuk. A kész salátát jól lehûtjük és tejszínhabbal tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Penne brokkolival

    Fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

  • Kabátos hús

    A filézett csirke-, vagy pulykamellet felszeleteljük. Kikloffoljuk és panírozzuk. Egy ovális jénai tálat kibélelünk vékonyra szelt bacon szalonnával úgy, hogy a szalonnaszeleteket kihajtjuk a jénai szélére.

  • Hájas kifli joghurtosan

    Hozzávalók:

    - 1 kg liszt
    - 5 dl joghurt
    - 4 dkg élesztõ
    - 40 dkg háj
    - 1 kk só
    - 2 ek cukor
    - 2 ek rum
    - 2 ek olaj
    - 1 dl víz
    - fél citrom leve

  • Szárnyasmáj palacsintatésztában

    Hozzávalók: 3 dl palacsintatészta (sós), 25 dkg szárnyasmáj.

  • Tepsiben sült bolognai tészta

    Hozzávalók:

    - fél kg penne tészta
    - 2 ek napraforgó olaj
    - 1 fej vöröshagyma
    - 40 dkg darált hús
    - 1 tasak bolognai spagetti alap
    - 1 pohár tejföl
    - 2 tojás
    - 5 dkg reszelt sajt
    - só
    - víz

  • Bajor csirkecomb

    Hozzávalók: személyenként 1 db csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evõkanál zsemlemorzsa, flekkenfûszer, késhegynyi õrölt bors.

  • Tejfeles lepény

    1/4 font vajat, 3 tojássárgájával elkavarunk, kevés tejbe áztatott 2 deka élesztõt egy kis cukorral kelni hagyunk s azután ezt és annyi lisztet keverünk a tojáshoz, hogy ne legyen nagyon kemény.

  • Szecsuáni saláta

    Hozzávalók: 1/2 doboz szójacsíra, 5 dkg üvegtészta, 1 nagy fej hagyma, 15 dkg sült csirkemell, 1 ek Erõs Pista, 2 dl ketchup, késhegynyi õrölt feketebors, só, 1 ek vágot petrezselyemzöld, 1 kk keményítõ, 1 kk szójamártás.

  • Hajdú sajt

    Hozzávalók: 20 dkg Hajdú sajt, 1 db egész tojás, 1 evõkanál tej, 1 mk currypor, csipet õrölt szerecsendió, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, ízlés szerint só.

  • Krémsajtos tészta

    Hozzávalók: 30 dkg kagylótészta, 1 kis fej hagyma, kis darab vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, õrölt bors, 20 dkg tejszínes krémsajt, 5 dkg kemény sajt, 0,5 dl tejszín, 1 paradicsom, só.

  • Tejszínes raguleves

    Hozzávalók:

    3 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 10 dkg csiperkegomba, 12 csirke szárnyköz, 1 csipet sáfrány, 1,5 dl tejszín, 1 csapott evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, só, õrölt bors

  • Magyaros tojássaláta

    Hozzávalók: 5 keménytojás, 2 ek lecsó, 1/2 mk pirospaprika, 3 dl tartármártás, 1 ek vágott metélõhagyma.

  • Hamburger húspogácsa házilag

    Hozzávalók: 80 dkg darált hús (ki mit szeret), 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál õrölt fekete bors, 2 kisebb ecetes uborka, 1 fej vöröshagyma, 1 evõkanál ketchup, 1 evõkanál mustár.

  • Száraz sárgaborsó fõzelék

    Hozzávalók: borsó 0.5 kg, zsír 10 dkg, liszt 2 ek., bors, só 1-1 késh., hagyma 1/2 fej.

  • Meggyes kocka

    Meggyes kockaA sütőt előmelegítjük 200 C fokra (légkeveréssel 180-ra). Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. A lisztet és a tejet felváltva hozzákeverjük a tojásos cukros vajhoz. A tésztát beleöntjük a kibélelt tepsibe és rászórjuk a meggyet. A tetejére valókat gyorsan összekeverjük (tejföl+cukor+tojás+vanília) és ráöntjük a meggyre. Az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni és fogyasztani.

  • Paradicsom saláta

    Vöröshagymát kockára vagy karikára vágunk,lesózzuk. Amikor levet kezd engedni, hozzáadjuk a karikára vagy gerezdekre vágott paradicsomot.

  • Czifray István hallevese olaszosan - 1840-es recept

    Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymátm, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben fõzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében fõhet meg.

  • Húsos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg sajt
    - 50 dkg fusilli tészta
    - só
    - bors
    - babérlevél
    - 50 dkg darált hús
    - 1 üveg paradicsomsûrítmény
    - 1 kanál vaj
    - 1 nagy pohár tejföl
    - 1 doboz kukorica
    - olaj

  • Kókuszos kocka

    Kókuszos kockaA margarint megolvasztjuk. A porcukrot, a vaníliás cukrot, a mézet, a tojást, a reszelt citromhéjat és az olvasztott margarint összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tejjel váltakozva a cukros margarinhoz adjuk, majd jól eldolgozzuk. A tepsit margarinnal kikenjük, lisztel meghintjük, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 20-25 percig sütjük. Elkészítjük a csokoládémázat. A margarint felolvasztjuk, a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a rumot és a tejet, egy lábasba öntjük és állandó keverés mellett felforraljuk.

  • Rostélyos hagymával

    Szép nagy rostélyos, megveregetünk, besózzuk, kissé belisztezzük s egy tiszta zománcozott vas lábosban forró zsírban hirtelen kisütjük. Két fej vöröshagymát vékony karikákra vágunk s ha a rostélyos megsült a hagymát is világos barnára sütjük ugyan abban a zsírban.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...