rss
  • Borsos marhasült

  • Share on Tumblr

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

    Megsózzuk, törött borssal meghintjük, a zsírba teszünk egy kanálka mustárt és meleg vízzel felöntve puhára pároljuk. Ha már a hús megpuhult, kivesszük a lábasból és felszeleteljük. Levéhez 2 dl tejfölt vegyítünk. Visszarakjuk a felszeletelt húst és sütõben még 10-15 percig pároljuk. Rizst vagy pirított burgonyát adunk hozzá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Velouté szósz

    Hozzávalók: 10 g vaj, 10 g kockára vágott hagyma, 1 púpozott ek liszt, 375 ml húsleves, 125 ml tejszín, só, fehérbors;

  • Egresmártás

    A megtisztított egrest, a cukrot és a fûszereket kevés vízben fõni tesszük, s amikor már majdnem puha, a tojásfehérjébõl habot verünk, lazán elkeverjük a liszttel és a tojássárgájával, majd a forró egrest beleszedjük. Jól összekeverjük, hidegen és melegen is tálalhatjuk.

  • Citromkrém kókuszos csókokkal

    Hozzávalók: A kókuszos csókhoz: 2 tojásfehérje, édesítõszer, 2 ek kókuszreszelék.

  • Banános kakaótorta

    Hozzávalók: 2,5 dkg vaj, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1,5 dl tej, 18 dkg liszt, 1,5 kávéskanál sütõpor, 3 dkg kakaó, 3 banán, tetejére porcukor.

  • Sült derelye

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 tojás, 3 dkg élesztõ, 2 dl tej, 2 evõkanál cukor, csipet só.

  • Uborkasaláta

    A meghámozott uborkát uborkagyalun meggyaluljuk, utána besózzuk és egy negyedóráig betakarva állni hagyjuk.

  • Húsvéti palócz leves

    Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg ürücomb, vagy lapocka, 30 dkg burgonya, 40 dkg zöldbab, 25 dkg vöröshagyma, 2,5 dl tejföl, 1 dkg pirospaprika, 1 kis gerezd fokhagyma, fél babérlevél, kömény, só, 1 kávéskanál liszt házi mangalicazsír, 1 csokor kapor (vagy szárított kaporlevél).

  • Burgonyamártás

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 4 dkg zsír, egy kevés vöröshagyma, 2 dkg liszt, 3 dl húsleves, 2-3 szem fehér bors, 1 evõkanál vágott zöldpetrezselyem, citrom vagy citrompótló, só ízlés szerint.

  • Fokhagymás cukkíni

    A megmosott, héjas cukkínit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojást a tejjel és a fûszerekkel habosra verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

  • Korhely halászlé

    Hozzávalók:

    1 db kb. 1,5 kg-os ponty, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél citrom, 1 dl tejföl, só, õrölt tárkony, pirospaprika, fehér bors, babérlevél, 1 halászlé kocka, 1 dl száraz fehér bor

  • Marokkói Zöldségleves

    Hozzávalók:(4 fõre) 1 tbs olive olaj vagy napraforgó olaj, 1 tbs vaj, 1 fej (nagyobb) vörös hagyma, 1 1/2 cup sárgarépa, 1 1/2 zellergyökér, 1 cup tök, Kakukkfü, tyúkhús leves vagy zöldség leves alaplé, 1/2 citrom lé, só, frissen õrölt fekete bors, paprika es petrezselyemzöld a díszitésre.

  • Kemoterápia alatt

    E nem mindennapi szakácskönyv célja, hogy betegeknek és hozzátartozóknak egyaránt támasza legyen a betegség ellen folytatott küzdelemben, mindenekelõtt azzal, hogy összefoglalja a táplálkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, az étkezés megkönnyítse, és ezzel a fizikai erõnlét fenntartását segítse a kemoterápia és a sugárkezelés során.

  • Darafelfújt

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 liter tej, 2 narancs reszelt héja, 10 dkg kristálycukor, 2 tasak vaníliás cukor, 25 dkg búzadara, 5 dkg margarin, 2 dl tejföl, csipet só, földieper a tálaláshoz; a forma kikenéséhez: vaj, zsemlemorzsa.

  • Palotai bárányleves

    Hozzávalók: 30 dkg báránycsont, 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 40 dkg bárányhús, 1,5 l csontlé, 3 g tárkony, 1 g kakukkfû, 12 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 20 dkg burgonya, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 cl tárkonyecet, só;

  • Sonkás tojássaláta

    Sonkás tojássalátaA tojásokat keményre főzzük. Vágjuk össze a krumplit, a sonkát, a lila hagymát, a retket és a tojásokat. Óvatosan keverjük össze, szórjuk meg a felaprított kakukkfűvel, a petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg az olajjal. 1-2 órára tegyük hűtőbe. Az öntethez a majonézt keverjük össze a megmaradt fűszerekkel, és jól hűtsük le. Tálaláskor a megmosott, leszárított salátalevelekkel rakjuk körbe a tányért, majd halmozzuk rá a tojássalátát, és locsoljuk meg a majonézes öntettel. Ízlés szerint további hozzávalókkal variálható, bővíthető.

  • Juhtúrós újburgonya

    Hozzávalók: 1 kg apró újburgonya, 3 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg juhtúró, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Pizzamártás

    Hozzávalók:

    1 doboz (40 dekás) hámozott paradicsom konzerv, 2 teáskanál szárított oregano, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olivaolaj, 1 evõkanálnyi sûrített paradicsompép, frissen õrölt fekete bors

  • Pizzaszendvics

    Hozzávalók: 8-10 elõzõleg megsütött töltetlen lángos, 10 dkg reszelt sajt, fél üveg ketchup, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 gerezd tokhagyma, kevés mustár, késhegynyi kakukkfû, bazsalikom, rozmaring és törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Ananászos hal

    Hozzávalók: 50-60 dkg-os hal (süllõ, csuka keszeg), 1 doboz ananászkonzerv, 2 db újhagyma, 2 db paradicsom, 1 evõkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál szójamártás, 1 kávéskanál méz, csipetnyi õrölt bors és só.

  • Fatörzs

    Hozzávalók:

    A tésztához: 10 tojássárgája, 10 evõkanál porcukor, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 4 evõkanál dió, 4 kávéskanál liszt, 1/2 csomag sütõpor
    A krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 20 dkg dió, 0,5 dl rum, 1/4 liter tej, kevés liszt