2024.04.20. - Tivadar

Babkrémleves spenótgombóccal

Hozzávalók 4 személyre: 100 g mélyhûtött spenót, 5 g szárított vargánya, 250 g fehér bab (konzerv) 1 fej vhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. húslevespor, só, bors, 4 szelet szendvicskenyér, 5 ek. tej, 1 tojássárgája, 1 ek. mascarpone, néhány levél friss spenót.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A spenótot hagyjuk felengedni. A gombát forró vízben 15 percig puhítjuk. A konzervbabot leszûrjük és leöblítjük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk és megpároljuk az olajon. A gombát kiszedjük és a leszûrt áztatóvízével, a babbal, a levessel és 70 ml vízzel együtt a hagymához adjuk. Az egészet 10 percig fõzzük, majd pürévé törjük és fûszerezzük.

A kockára vágott kenyeret 5 percig áztatjuk a tejben, majd belekeverjük a tojássárgáját, a mascarponét és a kinyomkodott spenótot. Sóval, borssal fûszerezzük. A masszából gombócokat szaggatunk és sós vízben kb. 5 perc alatt kifõzzük. A spenótos gombócokat tányérakba osztjuk. A friss spenótot blansírozzuk, hideg vízbe mártjuk, majd szárazra töröljük. A felforrósított levest a gombócokra merjük, és spenótlevéllel díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!