rss
  • Babkrémleves spenótgombóccal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 100 g mélyhûtött spenót, 5 g szárított vargánya, 250 g fehér bab (konzerv) 1 fej vhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. húslevespor, só, bors, 4 szelet szendvicskenyér, 5 ek. tej, 1 tojássárgája, 1 ek. mascarpone, néhány levél friss spenót.

    A spenótot hagyjuk felengedni. A gombát forró vízben 15 percig puhítjuk. A konzervbabot leszûrjük és leöblítjük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk és megpároljuk az olajon. A gombát kiszedjük és a leszûrt áztatóvízével, a babbal, a levessel és 70 ml vízzel együtt a hagymához adjuk. Az egészet 10 percig fõzzük, majd pürévé törjük és fûszerezzük.

    A kockára vágott kenyeret 5 percig áztatjuk a tejben, majd belekeverjük a tojássárgáját, a mascarponét és a kinyomkodott spenótot. Sóval, borssal fûszerezzük. A masszából gombócokat szaggatunk és sós vízben kb. 5 perc alatt kifõzzük. A spenótos gombócokat tányérakba osztjuk. A friss spenótot blansírozzuk, hideg vízbe mártjuk, majd szárazra töröljük. A felforrósított levest a gombócokra merjük, és spenótlevéllel díszítjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Isztriai sertéskaraj

    Hozzávalók: 2 kg karaj, 2 dkg fokhagyma, 3 dkg só, 10 szem egész bors, 10 babérlevél.

  • Marhahúsleves csirkemájjal

    Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 1 velõs csont, 8 db csirkemáj, 1 csomag zöldség, 1 db karalábé, 1 negyed zeller, só, bors, õrölt bors, levestészta.

  • Ananászos túrókrém pohárban

    Hozzávalók: 3 dl tej, 12 dkg cukor, fél vanília rúd, 3 db tojás, fél citrom héja, 40 dkg ananászkonzerv, 1 dkg zselatin, 30 dkg tehéntúró, 3 dl tejszín.

  • Camembert-túró kence

    Hozzávalók: 20 dkg Camembert, 5 dkg vaj, 10 dkg sovány túró, 1 kis fej hagyma, só, bors, paprika.

  • Sóskaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sóska, 4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 közepes fej vöröshagyma, 1,5 dl tejföl, cukor, só, 1,5 l csontleves (vagy víz).

  • Sajt házilag

    1 liter tejbe belemorzsolunk 50 dkg tehéntúrót és felforraljuk. Ha a tej felforrt, tésztaszûrõn keresztül átengedjük.

  • Tavaszi borsóleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg zöldborsó
    - 2 db sárgarépa
    - 2 db fehérrépa
    - zeller
    - petrezselyem
    - zöldpaprika
    - paradicsom
    - 1 db vöröshagyma
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 3-4 húsleveskocka
    - 2 evõkanál olaj
    - ízlés szerint cukor
    - 50 dkg felsõ csirkecomb
    - pici pirospaprika
    - só
    - bors
    - 2 db tojás
    - liszt ízlés szerint
    - só

  • Kagylós vitaminsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 5 zöldpaprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, 2 g õrölt feketebors, 1 g curry, 1 doboz kagyló (konzerv), 1 g chili fûszerkeverék, 2 g hagymasó, 1 citrom, 1 csomó zöldpetrezselyem.

  • Sós csiga

    Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 kanál só, tej a gyúráshoz.

  • Halleves olaszosan

    Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymátm, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben fõzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében fõhet meg.

  • Zeller saláta

    Egy kis cserép, vagy porcellán lábosba teszünk ecetet, olajat, kevés sót és cukrot s a tûzhelyre tesszük.

  • Almás palacsinta

    Hozzávalók: 2 tojás, 15-20 dkg finomliszt, 2 dl tej, 1-2 dl szódavíz, 1/2 dl olaj, 2 nagy savanykás alma, 1 evokanál porcukor, 1 evokanál citromlé, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál, orölt fahéj, 1 mokkáskanál só, 1 késhegynyi orölt szegfuszeg;

  • Titkok nélkül – Kínai gyógynövények

    A Titkok nélkül – Kínai gyógynövények körüljárja a téma alapvetõ fogalmait, többek között az öt elem tanát, a csi szerepét és a nyolc alapmodellt. A könyv segítségével megismerkedhetünk az egyes orvosságok elkészítésének módjával, és több mint 80 fontos gyógynövény részletes leírását is megtalálhatjuk benne a következõ kategóriákba osztva: melegítõ növények, a jin és a jang egyensúlyát helyreállító növények, élénkítõ növények és a meleg eloszlatására szolgáló növények.

  • Brokkolis sajtos polentás pizza

    Húsz perc alatt varázsolhatsz magadnak egy formabontó pizzát, ha az alábbi receptet követed.

  • Pulykás-joghurtos franciasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg mirelit franciasaláta alap, 2 alma, 3 csemege uborka, 40 dkg pulykamellfilé, só, õrölt bors, 3 evõkanál olaj, 4 dl natúr joghurt, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olívaolaj, friss kakukkfû a díszítéshez.

  • Túrós Zöldgaluska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 40 dkg liszt, 5 db tojás, 2,5 dl tejföl, 2 dkg só, 10 dkg parajpüré, 25 dkg parmezán sajt.

  • Magos-burgonyás pogácsa

    Elõkészítés: A burgonyát sós vízben, héjában megfõzzük, majd leszûrjük, meghámozzuk, és azonnal forrón burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk kihûlni.

  • Pácolt hal sörtésztában

    Hozzávalók: 2 nagy, pácolt, hagymás hal (kb. 50 dkg-nyi), 2 evõkanál ecetes hagyma, másfél deci sör, 1 db egész tojás, 10-12, dkg finomliszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, késhegynyi õrölt, gyömbér, mokkáskanálnyi õrölt fehér bors, csipetnyi só, kevés cukor;

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, S dkg vaj, kevés pirospaprika.

  • Narancs-citrom sorbet

    Egy edényben melegítsd forralásig a vizet a cukorral, majd forrald 5 percig és hûtsd le szobahõmérsékletre.