2025.12.24. - Ádám, Éva

Aljotta

Hozzávalók 4 személyre: 800 g tengerihal, 2 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 db paradicsom, 80 g rizs, 40 ml olívaolaj, só, õrölt bors, babérlevél, mentalevél, majoránna, 1db limett.
A megtisztított apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát. A paradicsomot leforrázzuk héját lehuzzuk, feldaraboljuk, és a hagymához adjuk. Fûszerezzük és kb. 1.5 l vízzel felengedjük. A megtisztított halat beletesszük, és kis lángon kb.35 percig fõzzük, majd a levest sûrû szûrõn átszûrjük, a halat pedig áttörjük. A kis lángra visszatéve a megmosott rizst hozzáadjuk és puhára fõzzük. Tálaláskor limettet kínálunk hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!