rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Debreceni mézes

  • Share on Tumblr

    4 egész tojást 10 deka cukorral habosra keverünk, azután hozzáadva ½ kg lisztet, 1 csomag sütoport, 4 deci langyos mézet, ½ deka tört fahéjat...

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    ... és 3-4 szem finomra tört szegfûszeget, még fél óráig keverjük. Zsírozott tepsibe tesszük, tetejét apróra vágott dióval, vagy mandulával beszórjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Krumplifõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, víz, só, majoránna, pirospaprika, olaj, liszt, 2 dl tejföl.

  • Áfonyával töltött alma

    Hozzávalók 8 személyre: 8 db kisebb (savanykás) alma, 2 evõkanál citromlé, 30 dkg áfonyalekvár, 1 csokor friss cit­romfû.

  • Zöldséges tojássaláta

    Hozzávalók:

    - 1 db kígyóuborka
    - 3 db paradicsom
    - 1 csokor piros retek
    - 2 db zöldpaprika
    - 6 tojás
    - só
    - õrölt bors
    - 1 csokor petrezselyem
    - 3 evõkanál olívaolaj
    - 3 dl majonéz

  • Póréhagymás burgonyaleves

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 25 dkg póréhagyma, 3 csirkehúsleves kocka, margarin a pároláshoz, só, frissen õrölt bors, currypor, szerecsendió, 40 dkg friss krémsajt, 1 csokor petrezselyem, 4 szelet toast, kenyér, 15 dkg zöldfûszerekkel ízesített sajtkrém.

  • Meggy-tej shake

    Hozzávalók: 40 g aprított, friss meggyhús, 100 g vaníliafagylalt (2 adagolókanálnyi), 1 dash citromoldat, 1/8 liter tej.

  • Túrós õszibarackleves (görög)

    Hozzávalók : bõ fél kiló õszibarack, 10 dkg porcukor, 15-20 dkg tehéntúró, 4 dl tej, 1 dl tejszín, kevés méz, 2 citrom.

  • Paraszt pulykamell

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 25 dkg camembert sajt, 8 db burgonyalángos, só, bors, 3 evõkanál méz, 2 evõkanál szójaszósz, 1,5 dl olívaolaj.

  • Erdélyi rakott káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 12 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg sertéshús, 10 dkg rizs, 3 dl tejföl, 30 dkg füstölt kolbász, pirospaprika, törött bors, majoránna só.

  • Tojásból készült saláta

    Tojásból készült salátaA tojásokat keményre főzzük, majd megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. A majonézt simára keverjük a tejföllel, a paradicsomlével, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a fűszerekkel, és belekeverjük a megmosott, letisztított és vékony karikára vágott zöldhagymát a zöldjével együtt. A tojáskarikákat a mártásba forgatjuk, és hűtőbe rakva egy órán át érleljük. A salátát megmossuk, leveleire tépkedjük, megszárítjuk, majd laskára vágva szintén hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a majonézes tojássalátába belekeverjük a fejes salátát.

  • Kapros gombaleves

    Hozzávalók: 50 dkg csiperke, 1 húsleveskocka, 1 vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 ek. liszt, 1 cs. kapor, 2 dl tejföl, só, feketebors.

  • Lencse fõzelék

    1/2 liter lencsét kiválogatunk, jól megmosunk, úgy mint a babot föltesszük, de a lencsének jóval kevesebb idõ kell a fõzéshez mint a babnak.

  • Havas háztetõ

    Hozzávalók:

    6 db tojás, baracklekvár, 10 dkg ráma, 1 cs. vaníliacukor, porcukor, és reszelt citromhéj.

  • Grillezett, pácolt zöldségek

    A pác hozzávalóit tálban összekeverjük. A zöldségeket - a salátalevelek kivételével - felszeleteljük, belemártjuk a pácba, és faszénparázs fölé helyezzük.

  • Majorannás metélt

    Hozzávalók: 60 dkg sovány marhahús, zsír vagy olaj, egy kis fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, bors, só (ételízesítõ), egy evõkanál morzsolt majoranna, 1 csomag jó minõségû széles metélt tészta (vagy házilag gyúrt tészta).

  • Mediterrán rántott csirke

    Keverje össze az olajat a citromlével, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. A megtisztított és feldarabolt csirkét pácolja a fûszeres olajban 4-5 órán keresztül, hûtõszekrényben.

  • Mandulás hal olasz krumplisalátával

    Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evõkanál tej, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evõkanál fehérborecet, 1 evõkanál mustár, 5 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring.

  • Tojásleves

    Hozzávalók:

    - 2 evõkanál liszt
    - 1 evõkanál õrölt paprika
    - 1 csipet fûszerkömény
    - só
    - 4 db tojás
    - 1,5 liter víz
    - kevés olaj

  • Tejleves

    Hozzávalók: 2 l tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 1 dl tejszín, só. Tészta: 2 tojás, 4 dkg liszt, 4 dkg reszelt sajt, só, vaj.

  • Ipoly pulykapecsenye

    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell csíkozva, fél fej káposzta csíkokra gyalulva, 1 fej hagyma szeletelve, 2 savanykás alma, 2 dl fõzõtejszín, vagy tejföl, vagy habarás, kakukkfû, bors, só, olaj.

  • Pekingi csirke

    Hozzávalók (4-6 személyre): 75 dkg csirkehús, 3 evõkanál szójamártás, 1 evõkanál rizspálinka, fél kávéskanál feketebors, 4 újhagyma, 1 tojás, 5 evõkanál kukoricaliszt, 2 evõkanál búzaliszt, olaj a sütéshez.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...