2025.12.14. - Szilárda

Majonézes céklasaláta

15 dg tisztára mosott céklát hámozzunk meg, és sajtreszelõn reszeljük le. Ezután mossunk meg 15 dg jonatánalmát, és kettévágva távolítsuk el a magházát, majd káposztareszelõn héjastól reszeljük le. Végül az egészet keverjük össze fél adag tartármártással.
Másnapig hûtõszekrényben érleljük. Magas vitamin– és ásványi anyag–tartalma következtében ennek a nyers salátának jelentõs gyógyhatása is van. Nem kevésbé egészséges és ízletes majonézes salátát készíthetünk nyers csicsókából is. Elkészítése rendkívül egyszerû. 30 dg megmosott és meghámozott csicsókát vágjunk apró kockákra, és keverjük össze fél adag tartármártással. Másnapig hûtõszekrényben érleljük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!