2024.03.19. - József, Bánk

Tojásos-parajos nokedli

Hozzávalók: 1 csomag mirelit paraj,20dkg liszt, 8dbtojás, (2dbtojás a galuskához) 1/2dl napraforgó étolaj só, pirospaprika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A parajt kiolvasztom, kevés olajon kis sóval megdinsztelem, majd hûlni hagyom. két tojásból a liszttel nokedlitésztát készítek. Amíg a nokedli fõzõvize felforr, a nokedli tésztát összedolgozom a parajjal, kicsit pihentetem. A nokedlit a vízbe szaggatom kifõzöm.6db tojásból rántottát sütök és a tálra szedett kifõtt , leszûrt nokedli közepére helyezem. Megszórom pirospaprikávalés tálalom.

Aki a tojásos ételt nem szereti vagy nem eheti, a kifõtt tésztát tejföllel vagy kefírrel is meglocsolhatja, úgy is nagyon finom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!