rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Tojásos-parajos nokedli

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 csomag mirelit paraj,20dkg liszt, 8dbtojás, (2dbtojás a galuskához) 1/2dl napraforgó étolaj só, pirospaprika.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A parajt kiolvasztom, kevés olajon kis sóval megdinsztelem, majd hûlni hagyom. két tojásból a liszttel nokedlitésztát készítek. Amíg a nokedli fõzõvize felforr, a nokedli tésztát összedolgozom a parajjal, kicsit pihentetem. A nokedlit a vízbe szaggatom kifõzöm.6db tojásból rántottát sütök és a tálra szedett kifõtt , leszûrt nokedli közepére helyezem. Megszórom pirospaprikávalés tálalom.

    Aki a tojásos ételt nem szereti vagy nem eheti, a kifõtt tésztát tejföllel vagy kefírrel is meglocsolhatja, úgy is nagyon finom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rázott garnéla

    Hozzávalók négy személyre: 4 evõkanál olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 db kis chilipaprika, 2 kiskanál pirospaprika, 50 dkg friss garnélarák.

  • Kagylós tészta recept

    Hozzávalók:
    30 dkg kagylótészta, 1 doboz kagylókonzerv (lehet füstölt is), 1 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 citrom leve és reszelt héja, 5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, a tetejére kevés tejföl;

  • Ananászos-narancsos csirkekockák

    Ananászos-narancsos csirkekockákMossuk le a csirkemelleket hideg vízzel. Aprítsuk fel a csirkemellet kb. 2cm - es kockákra. Egy nagy teflonnal bevont serpenyőben magas hőfokon, néhány csepp olaj mellett pirítsuk meg a csirkedarabkákat. Közben sózzuk és borsozzuk. Miután minden oldalról szépen megpirult a hús. A rizst egyszerű sós vízben főzzük meg. Ha megfőtt, tegyük félre. Töröljük ki egy konyhapapírral a serpenyőben maradt fel nem szívott sót és borsot, majd 2-3 evőkanál olivaolajon röviden süssük meg a felaprított pepperonit és fokhagymát.

  • Sültalmakrém

    A sültalmát szitán áttörjük, hozzáadjuk a tojásfehérjéket, a 8 dk porcukrot és fél óra hosszat keverjük.A kész krémet tálkákba tesszük és 5 dk porcukorral édesített tejszínhabbal díszítjük. Hideg helyre tesszük és csak azután tálaljuk.

  • Barackleves

    Hozzávalók: 1/5 kg barack, 2 dl édes fehérbor, 2 kanál zsemlemorzsa, 12 dkg cukor, fél citrom leve,
    1 tojás, 1 dl tejszín.

  • Bajai halászlé

    Hozzávalók 4 személyre: 1200 g ponty, 500 g vegyes hal( törpeharcsa, kárász, keszeg), 2 db közepes vöröshagyma, 2 ek. õrölt pirospaprika ( édesnemes, és erõs), só, 1 db paradicsom, 1 db hegyes zöldpaprika, 1-2 db, só, cseresznyepaprika, 250 ml vörösbor, 150 g gyufatészta.

  • Chilis tintahalleves

    Hozzávalók: 6 tintahal, megtisztítva, 1 citrom leve, 3 mogyoróhagyma, felaprózva, 2 erõs chilipaprika, felaprítva, 45 dkg érett paradicsom, felaprítva, 1,2 l halalaplé, 1 ek. paradicsompüré, fél kk. õrölt fahéj, csipetnyi lágy világos barna cukor, 1 ek. friss menta, só, õrölt fekete bors.

  • Kuszkusz saláta

    Hozzávalók:

    1 bögre kuszkusz, 1 bögre narancslé, 1 piros alma (savanykás), 1 zöld alma, 1 citrom leve, 3 marék dió, megpirítva, durvára vágva, 2 szál szárzeller, megpucolva, felaprítva, 1 kisebb fej lilahagyma, apróra vágva, 2-3 marék kezeletlen mazsola

  • Túrós linzer

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütõpor.

  • Paradicsomos tésztasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg tollhegy tészta (penne), 20 dkg aszalt paradicsom olajos lében, 1 zöldpaprika, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1-2 evõkanál balzsamecet, pár csepp méz, só.

  • Tejszelet

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 500 g liszt
    - 2 ek. kakaópor
    - 1 tojás
    - 1 tk. szódabikarbóna
    - 1 kis pohár tejföl
    - 100 g cukor
    - 250 g margarin

    Krémhez:

    - 2 cs. vaníliás pudingpor
    - 7 dl tej
    - 200 g cukor
    - 1 nagy és 1 kis pohár tejföl

  • Baconos gombás kalács

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 10 g élesztõpor vagy 2,5 dkg friss élesztõ, 1 teáskanál só, 1 evõkanál cukor, 3 - 3,5 dl tej (a liszt minõségétõl függõen), 1 tojás sárgája, olaj, bacon, gomba, olajbogyó, egy kevés sajt, 1 tojás.

  • Burundi torta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dkg liszt, 1 kávéskanál sütõpor, 1 tasak csokoládéízû pudingpor;

    A krémhez: 1 tasak zselatinpor, 2,5-2,5 dl vörösbor és tejszín, 12 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom leve;

    A mázhoz: 8 dkg tortabevonó csokoládé, 4 dkg margarin, 1,25 dl tej, 1 tasak tejszínhabpótló-por;

  • Rumos dinnye

    Hozzávalók: 1 szép sárgabélü dinnye, 1 dl rum, 10 dkg cukor.

  • Rákkal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 10 sós palacsinta, 30 rákolló, és/vagy farok, 1,5 zsemle, fál dl tejszín, 25 dkg gomba, 4 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg zsír, zsemlemorzsa, só, bors, paprika, petrezselyemzöld.

  • Édes-savanyú mártás

    Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 3 evõkanál cukor, 3 evõkanál borecet, 3 evõkanál ketchup, 3 evõkanál szójaszósz, 3 evõkanál narancslé, 3 evõkanál konyak, 4 kiskanál kukoricaliszt, 1 ízlés sz. csilipaprika.

  • Spagetti pizza

    Alap: 1 csomag spagetti, 2 tojás, 2 dl tej, 20 dkg reszelt sajt, só.

  • Húsos-káposztás tészta

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma (lila hagyma is lehet), 7-8 dkg vékony szelet húsos szalonna, 3 evõkanál olívaolaj, 1 szép libacomb, 1 sárgarépa, 1 dl száraz fehérbor, 2-3 dl húsleves (kockából is jó, só, õrölt bors, fél fej (kb. 30 dkg) kelkáposzta, 35 dkg rövid csõtészta, fél csokor zeller zöld, 1 csokor petrezselyem.

  • Angol teasütemény

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg vaj, 14 dkg cukor, 2 egész tojás, kevés vaníliás cukor.

  • Rizspuding

    Hozzávalók: 10 dkg rizs, 5-6 dl tej, 10 dkg porcukor, 4 dl tejszín, 1 dkg zselatin, vaníliás cukor, citromhéj.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...