rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Répás burgonyarösti

  • Share on Tumblr

    20 dkg sárgarépát és 20 dkg burgonyát meghámozok, lereszelek, majd felaprított rozmaringágat és zsályaleveleket adok hozzá.

    Lassan hozzászitálok 2 evõkanál lisztet és hozzáadok 4 evõkanál vizet. Összekeverem és négy egyenlõ részre osztom a masszát. Kevés forró olívaolajba beleteszem az egyik adagot, ellapítom, majd mindkét oldalát egyenletesen megsütöm. Forrón tálalom a ropogós finomságot.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos tojásleves

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 púpos evõkanál liszt, 1,2 l víz, 1 húsleveskocka, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors, 5 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt.

  • Lekváros tekercs

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 teáskanál sütõpor, 1 tojássárgája, 25 dkg túró, 4 evõkanál olaj, 8 dkg cukor, 1 csipetnyi só, 45 dkg szilvalekvár, 5 dkg durvára vágott mandula vagy mogyoró.

  • Galamb kalácsban

    Hozzávalók: 4 fiatal galamb, 6 ek. száraz kalácsból, vagy egyéb édeskés péksüteménybõl reszelt morzsa, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 3 ek. olaj, ízlés sz. só.

  • Cseresznyés kocka

    Cseresznyés kockaA sütőt előmelegítjük 175 fokra. A cseresznyét egyenletesen elosztjuk egy vajjal kikent szögletes formában vagy sütőtálban. A tojásokat feltörjük, majd habosra keverjük a cukorral. Beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a sót is. Ezután beledolgozzuk a tejfölt, a tejet, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat. Az így kapott jól eldolgozott híg masszát a cseresznyére öntjük. Körülbelül 40-50 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, a tetejére porcukrot szórhatunk, majd felkockázzuk és már fogyaszthatjuk is. Gyors és könnyen elkészíthető finomság.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 l húsleves, 2 tojássárgája, 1 ek. liszt, 2 dkg vaj, szerecsendió, só, bors.

  • Nagyoncsokis brownie

    Hozzávalók: 200 g vaj, 200 g jó minõségû étcsokoládé és tejcsoki, 3 nagy tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 250 g finom szemû kristálycukor, 115 g finomliszt, 1 kávéskanál só, 150 g vágott mogyoró.

  • Árpagyöngy leves

    Hozzávalók: 250 g füstölt kolbász, 150 g árpagyöngy, 100 g sárgarépa, 150 g burgonya, 100 g zeller, 50 g zsír, 50 g liszt, 30 g vöröshagyma, 15 g fokhagyma, 10 g fûszerpaprika;

    ízlés szerint: só, õrölt bors, petrezselyemzöld;

  • Zala kocka

    Hozzávalók:

    kakaós piskótához: 5 tojás 13 dkg cukor 8 dkg liszt 2 dkg kakaó 2 ek. olaj 1 cs. sütõpor sárga piskótához: 3 tojás 8 dkg cukor 6 dkg liszt 1 ek. olaj fél cs. sütõpor krémhez: 5 dl tej 2 cs. csokoládé puding 20 dkg cukor 3 tojás sárgája 25 dkg margarin

  • Meggybólé gyömbérrel

    Hozzávalók 12 személyre: 2 üveg magozott meggybefõtt, 2 üveg pezsgõ, 2 liter gyömbér, 2 liter vaníliafagylalt.

  • Halleves olaszosan

    Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymátm, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben fõzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében fõhet meg.

  • Rántott tofu párolt zöldséggel

    Hozzávalók:

    fél csomag tofu, fûszersó, 1 tojás, zsemlemorzsa, teljes kiõrlésû tönkölyliszt, olaj a kisütéshez

  • Gerslileves

    Hozzávalók: 1 kg leveshús (lehet marha, pulyka, vagy tyúk), 20 dkg fehér bab, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, l0 dkg gomba, 4 evõkanál gersli, 2 l víz, só, bors.

  • Korallgombasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg korallgomba, 1 piroshúsú paprika, 10 dkg majonéz, 2 dl tejföl, 2 tk mustár, 2 tk citromlé, 1 ek fehérbor, só, frissen õrölt feketebors.

  • Frissítõ fõzelék

    Hozzávalók: 1 csomag (50 dkg) franciasaláta alap, 1 fél fej kelkáposzta, 1 csomag újhagyma vagy 1 szál póréhagyma, 15 dkg hasábokra vágott zeller, 10-15 db kiseb kelbimbó, 5 dl tejföl, kb. 2 dl tej vagy víz, 4-5 evõkanál liszt, ízlés szerint só és bors, 1 csomag friss petrezselyemzöld vagy 2 evõkanálnyi szárított, 1 teáskanál tárkony.

  • Házi sült kolbász

    Hozzávalók:

    körülbelül 60 cm kolbászbél, 30 dkg sertéshús, 8 dkg só, 4 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 3 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma

  • Tormás csirkemell

    Hozzávalók: 3-4 csirkemell, 1 leveskocka, 3 ek frissen reszelt torma, 5 szem feketebors, 1 babérlevél, 1 ek. ecet.

  • Mogyoróvajas kocka

    Hozzávalók:

    2 csésze mogyoróvaj két részre osztva, ¾ csésze lágy vaj, 2 csésze porcukor két részre osztva, 3 csésze kekszmorzsa, 2 csésze félédes csokoládédarabka két részre osztva

  • Calzone tészta

    Hozzávalók: 1 csipet cukor, 2 dkg élesztõ, 40 dkg liszt (finom), 1 csipet só, 5 evõkanál olívaolaj, 7 dkg sonka, 4 db paradicsom, 15 dkg sajt (mozzarella), 1 csokor kakukkfû, 3 db tojás, 20 dkg ricotta, 4 dkg sajt (parmezán), 1 csipet só, 3 evõkanál tej, 1 csipet bors (õrölt).

  • Palacsintatészta

    Hozzávalók (2 adagra): 3 tojás, 1 evõkanál natúr szójatejpor, 1/2 kávéskanál sütõpor, 1 dl tejszín, kevés víz, só vagy édesítõ.

  • Csorbaleves birkahúsból

    Hozzávalók:

    - 50 dkg birkahús
    - 1 murok
    - 1 zeller
    - 1 paszternák
    - csokor petrezselyemzöldje
    - 1 kanál paradicsomlekvár
    - káposztalé
    - csípõs paprika
    - só