rss
  • Répás burgonyarösti

  • Share on Tumblr

    20 dkg sárgarépát és 20 dkg burgonyát meghámozok, lereszelek, majd felaprított rozmaringágat és zsályaleveleket adok hozzá.

    Lassan hozzászitálok 2 evõkanál lisztet és hozzáadok 4 evõkanál vizet. Összekeverem és négy egyenlõ részre osztom a masszát. Kevés forró olívaolajba beleteszem az egyik adagot, ellapítom, majd mindkét oldalát egyenletesen megsütöm. Forrón tálalom a ropogós finomságot.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hegedûs húsfalat

    Hozzávalók: 25 dkg maceszliszt vagy pászkagombóc dara, 25 dkg kicsontozott csirkemell, 3 dl tej, 3 db egész tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, kevés liszt;

  • Lyoni fánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 dkg vaj, 4 dkg cukor, 4 tojás, 1 leveseskanál konyak, só, 1,5 l olaj.

  • Szalonnás káposztasaláta

    Nagyon vékonyra felvágunk egy 80 dekás fehérkáposztafejet, és sós vízzel 1eforrázva, másnapig állni hagyjuk.

  • Lazaccal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 1 kis üveg piros lazactörmelék, 12 db elõre megsütött, sós palacsinta, 1 db egész tojás teáskanálnyi citromlé, 1 evõkanál tejföl, teáskanálnyi búzadara, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

  • Burgonyafasírt

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt burgonya, 50 dkg maradék fõtt vagy sült hús, 10 dkg zsír, 2 Tojás, 5 dkg hagyma, zöldpetrezselyem, só, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Fokhagymakrém leves

    Fokhagymakrém levesA megpucolt fokhagymagerezdeket áttörjük, majd a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és a húslével fokozatosan felöntjük, közben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk frissen reszelt szerecsendióval. Felforraljuk, majd lassú tűzön még 5 percig főzzük. A tűzről levéve a fokhagymakrémleveshez hozzáadjuk a tejszínt, így krémesebb levest kapunk. Tálaláskor, a fokhagymakrémleves tetejét díszíthetjük snidlinggel, vagy kevés sajttal is megszórhatjuk. Pirított kenyérkockát, vagy levesbetét gyöngyöket kínálhatunk még hozzá.

  • Jegeskakaó

    Hozzávalók: 1/2 l tejeskakaó, 2 adag vanilia-, vagy tejszínfagylalt, tejszínhab.

  • Gyümölcskenyér aszalt szilvával és dióval

    Hozzávalók: 18 dkg magozott aszalt szilva, 5 dkg dióbél, 5 dkg mazsola, 12,5 dkg margarin, 17 dkg barnacukor, 2 tojás, vaníliaaroma, 3 dl tej, 37 dkg liszt, 1 tasak élesztõ, csipetnyi só.

  • Sajtos kelbimbó

    Hozzávalók: 1 kg kelbimbó (vagy I doboz mélyhûtött kelbimbó), 1,5 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 10 dkg sajt, só, õrölt bors.

  • Sóskaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sóska, 4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 közepes fej vöröshagyma, 1,5 dl tejföl, cukor, só, 1,5 l csontleves (vagy víz).

  • Sajttal töltött csirkemell

    Sajttal töltött csirkemellA csirkemellet jó alaposan megmosni és jól lecsepegtetni. Közepét egy éles késsel felszúrni, majd beletölteni a szélesebb csíkra vágott füstölt sajtot. Hústűvel átszúrni, hogy a sajt sütésközben ne tudjon kifolyni. Ezután mindkét oldalát óvatosan megszórni sóval és őrölt borssal. Majd enyhén beolajozott tepsibe egymásmellé helyezni. Előmelegített sütőbe, közepes lángon szép pirosra sütni. Annyi idő alatt, ameddig a bacon szép pirosra sül, a hús is kellően átsül, jó szaftos marad és nem szárad ki. (Tekerhetünk rá kívülről bacont is.) Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínálni hozzá.

  • Nyári túrós palacsinta

    A szokott módon 20 db palacsintát sütünk. 25 dkg tehéntúrót habosra kavarunk 2 tojássárgájával és 10-15 dkg porcukorral.

  • Kókuszos-chilis csirke

    Hozzávalók:

    - 60-70 dkg csirkemellfilé
    - 2 db magozott chilipaprika
    - 1/2 lime
    - 1 dl kókusztej
    - 300 ml forró csirke alaplé
    - 2 tk étkezési keményítõ
    - 3 ek mogyoróolaj

  • Amaretti

    Hozzávalók kb. 40 db-hoz:

    a tésztához: 3 tojásfehérje, 300 g hámozott és darált mandula, 3 db hámozott és darált keserûmandula vagy 8 csepp keserûmandula-olaj, 300 g cukor

  • Paradicsomkosárkák

    Hozzávalók:8 db kisebb, kemény paradicsom, 10 dkg füstölt sajt, 1 csomó retek, 1 csomó újhagyma, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Babsaláta avokádóval

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g zöldbab, só, 500 g koktélparadicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 4 ek. fehérborecet, bors, cukor, 8 ek. olívaolaj, 1 cs. zöldhagyma, 1 avokádó, 1 cs. bazsalikom.

  • Kolbászos, zöldbabos penne

    Hozzávalók: 50 dkg gyermelyi tészta, 20 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, 3 evõkanál étolaj, 15 dkg zúzott paradicsom, 15 dkg szárazkolbász, 1 dl száraz fehérbor, 2 dkg vaj, 5 dkg reszelt parmezán, ételízesítõ, só.

  • Gombás kacsamell

    Hozzávalók:

    - 1 kacsamell
    - 200 g gomba
    - 1 lila hagyma
    - 50 ml whiskey
    - 50 ml balzsam
    - ecet
    - só
    - bors

  • Kapris húspogácsa

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás 1 teáskanál mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 evõkanál burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, kevés liszt.

  • Belga rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 30 dkg sajt, 10 dkg vaj, só.