rss
  • Hókoktél

  • Share on Tumblr

    Egy gombóc vaníliafagylaltot és 2 cent tojáslikõrt keverjünk jól össze...

    loading...

    ... majd öntsük nagy koktélospohárba, és 1 deci édes pezsgõvel hígítsuk fel.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tuna (tonhal) saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Különleges császármorzsa

    Hozzávalók: 7 db tojás, 2 dl tejszín, 1 csipet só, 20 dkg liszt, 10 dkg mazsola, 1 evõkanál vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor.

  • Disznósajtsaláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, kb 30 dekányi füstölt házi disznósajt, fél mk õrölt feketebors, 2 ek ecet, 1 kk só, 2 kk cukor.

  • Bableves kolbásszal

    Bableves kolbásszalA fejtett babot egy egész éjszakára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre megdinszteljük, rádobjuk a már felaprított paradicsomot, az összetört fokhagymát és a felaprított zöldségeket, a burgonya kivételével, mert az majd csak később kerül bele. Megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük vízzel, és beletesszük a babot. Sóval, összetört babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a meghámozott, egészben hagyott krumplit. Végül beletesszük a felkarikázott kolbászt, és készre főzzük. Tejföllel, ecettel kínáljuk.

  • Eperszósz

    Hozzávalók: 3 evõkanál cukor, 0,5 dl víz, néhány csepp citromlé, 2/3 csésze (15 dkg) eper.

  • Pezsgõmártás

    Hozzávalók: 2,5 dl szárnyas- vagy hal-alaplé, 1 finomra vágott hagyma, 12 szétnyomott borsszem, 2,5 dl pezsgõ, 2 dl tejszín, 5 dkg hideg vaj;

  • Welcome koktél

    Hozzávalók: 1 EK méz, 1 EK citromlé, 75 ml grapefruitlé, 75 ml narancslé, jégkocka, ásványvíz.

  • Füstölt sonkás pite

    Hozzávalók:

    a tésztájához: 25 deka liszt, 1 teáskanál só, frissen õrölt bors, 12.5 deka fagyosan hideg vaj, 5 evõkanál jéghideg víz
    a töltelékéhez: 1 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 50 deka füstölt, fõtt sonka, 2 evõkanálnyi apróra vágott, friss petrezselyem, 3 tojás, 2 teáskanál enyhén csípõs mustár, 10 deka reszelhetõen kemény sajt (amilyen épp van otthon)
    liszt a tészta nyújtásához, vaj a tortaforma kikenéséhez

  • Gombás rakott krumpli

    Hozzávalók: 4-6 személyre: 2 újhagyma, 1,2 kg burgonya, olaj, édesnemes pirospaprika, 25 dkg csiperkegomba, 15 dkg füstölt kolbász, 2 nagy paradicsom, 10 dkg trappista vagy mozzarella sajt, 4 tojás, 2,5 dl tej, 1/4 csokor metélõhagyma, só, bors, margarin.

  • Mazsolás tejbegríz, fahéjjal

    Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál méz, csipet só.

  • Szicíliai juhsajtos babsaláta

    1 kis doboz (425 ml) vesebabot hideg vízzel leöblítünk, lecsöpögtetünk. 2 fej vöröshagymát nagyobb kockákra vágunk. 2 fej jégsalátát vagy fejes salátát csíkokra metélünk. 1 kis doboz (446 ml) ananászkonzervet lecsöpögtetünk és feldarabolunk.

  • Tárkonyos raguleves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg csirkemell
    - 20 dkg vöröshagyma
    - 15 dkg zöldborsó
    - 10 dkg sárgarépa
    - 10 dkg gomba
    - 3,5 dl tejszín
    - 1 db húsleveskocka
    - 1 teáskanál citromlé
    - tárkony
    - só
    - bors
    - olaj

  • Tejfölös tyúkpecsenye

    Egy nagyobb tyúkot gondosan megtisztítunk, megmosunk, és vegyes zöldséggel, egész hagymával, borssal, sóval ízesített forrásban lévõ vízbe téve kb. 1 órán keresztül (a korától függõen) fõzünk, majd kiszedjük, és hûlni hagyjuk.

  • Palócgulyás

    Hozzávalók: 50 dkg marha- vagy disznóhús, zsír, olaj, 50 dkg burgonya, 50 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom, pirospaprika, só ízlés szerint, babérlevél, csipet majoránna, bors, 1 pohár tejföl. A csipetkéhez: 15 dkg liszt, 1 tojás.

  • Hagymás omlett

    Hozzávalók: 1 csomó újhagyma, 2 ek vaj, só, õrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 8 tojás.

  • Mandulás mignon

    15 dkg vajat elkeverünk 10 dkg porcukorral. Egyenként belekeverünk 5 tojás sárgáját, majd 2 evõkanál kakaót, 10 dkg reszelt csokit, 10 dkg lisztet; az 5 dkg cukorral felvert 5 tojásfehérjét, és 5 dkg hámozott, darált mandulát. Óvatosan keverjük össze, nehogy a hab össze essen.

  • Svájci karaj

    Hozzávalók: 4 dupla szelet karaj, 10 dkg gomba, 1 alma, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, 2 kávéskanál citromlé, só, bors, metélõhagyma, 3 evõkanál fehér bor, liszt, tojás, morzsa, olaj.

  • Paprikasaláta szõlõvel és juhsajttal

    A paprikát mossa meg, a csumáját vágja ki és szeletelje vékony csíkokra. Keverje össze a borecetet a mézzel és az olajjal, sózzal meg. Keverje hozzá a paprikát és kb fél órára tegye hûtõbe. Idõnként keverje meg. A szõlõt eközben mossa meg, szemezze le. A juhsajtot tördelje kis darabokra. Keverje össze a szõlõt a sajtot és a paprikát. Tegye tálba, szórja meg borssal és frissen tálalja.

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Sonka és friss spárga joghurtos öntettel

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt füstölt sonka, 40 dkg friss spárga, 1 pohár joghurt, 2 db fõtt tojás, 1 csokor friss kapor, 1 evõkanál ételízesítõ por, 1 ek. tejföl.

loading...