rss
  • Erõleves halgombócokkal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: erõleves, néhány tengeri halfilé, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt.

    A tengeri halfilét apróra vágjuk, hozzáreszelünk egy kis fej hagymát, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd 1 kanál liszttel összegyúrjuk. Az erõlevest felforraljuk, a halas masszából gombócokat formázunk, majd a levesbe dobjuk. Tálaláskor petrezselyemmel vagy felaprított snidlinggel tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brokkolis-tejszínes tészta

    A brokkolit margarinon megpároljuk, enyhén sózzuk, annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje. Teszünk bele egy kevés zúzott fokhagymát, vagy fokhagymakrémet, és az egészet összeturmixoljuk.

  • Blue Lady

    Shakerben összerázzuk, jéggel félig töltött pohárba szûrjük, s a citromszelettel díszítjük.

  • Citrom-vodka befõtt

    Hozzávalók: 1 kg kezeletlen citrom, 3 dl vodka, 20 dkg cukor, 15 mentalevél.

  • Karfiolköret

    Hozzávalók: 1 kg-os tömör karfiolfej, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, 5 dkg reszelt sajt.

  • Szentgyörgyhegyi rizling mártás

    Hozzávalók: 60 g vaj, 25 g liszt, 1 ek. esszencia, 200 ml Szentgyörgyhegyi olaszrizling, 1 db alma, 200 g szõlõ, 20 g cukor, 150 ml tejszin, só.

  • Pizzás csiga

    Hozzávalók:

    1/2 kg liszt, 2,5–3 dl tej, 2 tojássárgája, 5 dkg margarin, kevés cukor, só, 3 dkg élesztõ, 1 pizzakrém, oregánó, reszelt sajt, olaj a kenéshez

  • Lebbencsleves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg burgonya
    - 8 dkg lebbencstészta
    - 5 dkg füstölt szalonna
    - 1 közepes vöröshagyma
    - 5 dkg lecsó
    - fûszerpaprika
    - õrölt bors
    - só

  • Sajtos-sonkás rizspogácsa

    Hozzávalók: 3 dl fõtt rizs (maradék is lehet), 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db egész tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj (vagy margarin), kis fej vöröshagyma, mokkáskanálnyi törött fehér bors, teáskanálnyi csípõs mustár, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Diós béles

    Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 1 csomag sütõporral elkeverve, 3 dkg cukor, 1 tojás, 12 dkg zsír.

  • Gyümölcsös tiramisu

    Hozzávalók:

    A piskótához:

    - 250 g babapiskóta
    - 400 g mirelit erdei gyümölcs keverék
    - ízlés szerint porcukor
    - ízlés szerint kevés gyümölcspálinka

    A krémhez:

    - 250 g Mascarpone
    - 200 ml tejszín
    - 250 g kristálycukor
    - 3 db egész tojás
    -10 g lapzselatin

  • Lazac grillezve

    Lazac grillezveA petrezselyem leveleit lecsipkedjük a szárról és finomra aprítjuk. A vajt megolvasztjuk,majd keverőtálban laposan kikeverjük,hozzáadjuk a reszelt citromhéjat,a citromlevet és a petrezselymet,majd sóval borssal ízesítjük.Egy megfelelő méretű tálcát letakarunk a vajból rózsákat nyomunk rá,végül hűtőbe tesszük. A lazactörzsek mindkét oldalát megkenjük citromlével.Kevés olajjal,és fóliával lefedve kb. 10 percig pihentetjük. Ezután a szeleteket enyhén sózzuk,borsozzuk a grillrácson mindkét oldalon átsütjük. A lazacszeletekre vajrózsát helyezünk és citromkarikával díszítve tálaljuk.

  • Ráchal cigányosan

    Hozzávalók: 1 kg ponty, harcsa, balin stb, 2-3 kanálnyi zsír, 20-25 dkg füstölt szalonna, 1,5-2 kg burgonya, 2 fej hagyma, 5-6 kanál lecsó, (esetleg 1 pohár tejföl), paprika, bors, só.

  • Zöld spenótsaláta

    Hozzávalók:

    50 dkg spenót, 2-3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, 2 dl joghurt, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj a sütéshez

  • Curry-s rántotta

    Hozzávalók: 3db tojás, 1 kis fej hagyma, sajt reszelve, 1 csapott kávés kanál curry, fél kávés kanál chilisbab fûszer,1 kávéskanál foghagymapor, 1 nagy evõkanál tejföl, maradék páriszi v. sonka, csipet só bors.

  • Lecsós pulykamell tarhonyával

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csipõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.

  • Tojásos nokedli

    Hozzávalók: galuska, tojás, só, olaj;

  • Gulyásleves

    Hozzávalók: 30 dkg sertés lapocka, 30 dkg burgonya, egy közepes fej vöröshagyma, 5-6 dkg zsír, 1-1 kávéskanál gulyáskrém,pirosarany, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, kávéskanál köménymag, só, ételízesítõ ízlés szerint.

  • Ricottás-spenótos cannelloni

    Hozzávalók: 50 dkg ricotta, 30 dkg spenót, 1 tojás, 10 dkg reszelt parmezán, mozzarella, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, paradicsomszósz, bazsalikom, olívaolaj, 1 doboz (25 dkg) cannelloni típusú tészta;

  • Wild kiwi

    Hozzávalók: 4 cl kiwilikõr, 2 cl fehér rum, tonic a feltöltéshez.

  • Bárányleves

    Hozzávalók:

    2 bárányborda, 1,5 liter húsleves (leveskockából), 1 citrom (leve), 4 szál újhagyma, 2,5 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 mentalevél, 2 evõkanál kapor (apróra vágott), 1 evõkanál koriander (apróra vágott), õrölt bors, só