rss
  • Egg-nog

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 tojás, 4 csapott evõkanál porcukor, 8 evõkanál konyak, 8 evõkanál tejszín, 6 dl tej, csipet reszelt szerecsndió vagy fahéj.

    loading...

    A tojások sárgáját , a porcukrot, a tejet és a konyakot turmixgépbe rakjuk, és fél percig turmixoluk, majd összeforgatjuk a tojások fehérjébõl vert kemény habbal, poharakba töltjük (ez 4 adag), és csipetnyi szerecsendióval megszórjuk. Azonnal tálaljuk.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csokis brownie

    Csokis brownieVajat a feldarabolt étcsokival vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. Mikróval óvatosan, nehogy megégjen. Mikor már olvadt, elkeverjük benne a kakaóport, és félretesszük hűlni. Az egész tojásokat legjobb, ha a szobahőmérsékletű cukorral kb 10 percig jó habosra keverjük. Én a gépem legmagasabb fokozatán dolgoztam. Szép, fényes, sűrű habot kell kapjunk. Levesszük legkisebb fokozatra a konyhai segédeszközt, és hozzákeverjük lassan a vajas csokit. Marad az alacsony fokozat, így megy hozzá a liszt is végül.

  • Aranka göngyölt csirkéje

    Elkészítése: 1 ek. margarint 2 percig 200 W-on felolvasztunk. 1 fej vöröshagymát apróra vágunk, és a margarinon 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk.

  • Sajtos spagetti

    Fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 1 pohár tejföl, 20 dkg reszelt sajt, só.

  • Császárfánk

    25 deka vajat, 25 deka lisztet, fél csomag sütõport és 18 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott õrölt mandulát, fél csomag vaníliás cukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá.

  • Chilis bab

    Fokhagymát és vöröshagymát (lehet lila hagyma is) olajon megpirítok. Általában 2 doboz Bonduelle mexikói csípõs chilis babot szoktam vásárolni.

  • Túrótorta tejszínnel

    Hozzávalók: 2 dkg zselatin, 1,5 dl víz, 40 dkg túró, 40 dkg tejszínhab, 13 dkg cukor, 10 dkg joghurt, 1 kerek sárga piskótalap, 1 citrom reszelt héja. Tetejére: 20 dkg fehér csokoládé, 75 ml tejszín, ostya lapok díszítésnek.

  • Apricot Nog

    Turmixgépben kevés jéggel összedolgozzuk, füles pohárba öntjük, s a tetejére szerecsendiót reszelünk.

  • Csirkés rizottó

    Hozzávalók:

    1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 l zöldség-, vagy csirkehúsleves, 5 deka vaj, 25 deka vialone-, vagy arborio rizs, 1 pohár száraz fehérbor, 3-4 ek. reszelt pecorino, 3 csirkemellfilé, 3 ek. olívaolaj, 2 szál szárzeller, fél citrom reszelt héja, pár csepp citromlé, só, és frissen õrölt feketebors, oregano

  • Dán karfiolleves

    Hozzávalók: 1 üveg karfiolkonzerv vagy 1 csomag mirelit karfiol, 30 dkg burgonya, 1 húsleveskocka, 2 pár virsli, só, 1 csomó zöldpetrezselyem.

  • Diós kockák

    Hozzávalók: 17 dkg méz, 40 dkg liszt, 15 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 1/2 csomag sütõpor, 1/2 citrom héja és leve, 15 dkg málnadzsem. Tojásfehérje hab: 3 fehérje, 10 dkg darált dió, 10 dkg cukor.

  • Pezsgö koktél

    Hozzávalók: 2 cl Cointreau likõr, 10cl pezsgõ, eper a diszítéshez.

  • Paradicsomos babsaláta

    Az elõkészített babot fõzd meg sós vízben és szûrd le. A vöröshagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a felforrósított olajon, majd add hozzá a paradicsompürét, végül öntsd fel 1,5 dl vízzel, keverd simára és ízesítsd borsikafûvel , kakukkfûvel, cukorral és sóval. Keverd hozzá a megfõtt babot és 1-2 órára tedd hûtõszekrénybe, hogy összeérjen.

  • Tejfölös túrós pontyszelet

    Hozzávalók: 1 db ponty (kb.: 1,50 kg), 20 dkg vöröshagyma, 30 dkg paprika, 30 dkg paradicsom, 1 kg burgonya, 15 dkg zsír, 3 dkg fûszerpaprika, 20 dkg túró, 2 dl tejföl, 2 dkg só.

  • Brokkoli krémleves

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 1 dl sovány tejföl, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 dl 3%-s fõzõkrém, 6 db kukoricás abonett, õrölt bors, reszelt vöröshagyma, só, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint.

  • Barna (spanyol) mártás

    Hozzávalók: 1000 g csont, 100 g zsír, 150 g liszt, 50 g cukor, 300 g vegyes zöldség, 150 g zeller, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 g paradicsompüré, 50 g gombaszár, 200 ml vörös bor, só, bors egész, 2 db babérlevél, kakukkfû.

  • Bolero

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 20 dkg porcukor
    - 20 dkg liszt
    - 4 db tojás
    - 1 dl tej
    - 1 dl olaj
    - 1/2 csomag sütõpor

    A krémhez:

    - 1 nagy pohár tejföl
    - 3 csomag vaníliás cukor

    Hozzávalók:

    A mázhoz:

    - 7 dl víz
    - 2 csomag vaníliás pudingpor
    - 20 dkg porcukor
    - 2 csomag italpor (bármilyen ízû)

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Csodatorta

    1 liter tejet felforralunk, 3 tojás sárgáját, 1 evõkanál lisztet, 1 cs. vaniliáscukrot kevés tejjel simára keverünk és a forralt tejhez öntjük.

  • Gyömbéres paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: kisebb fej káposzta, ujjnyi friss gyömbér, 1 fej hagyma, egy gerezd fokhagyma, 1 kiskanál méz, 1 doboz konzerv darabolt paradicsom, só, bors.

  • Péntekleves

    Hozzávalók: 1/2 bögre köles, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, olaj, 1 bögre zöldborsó, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 zöldségleves-kocka, 1 csipet õrölt kömény, magyaros fûszerkeverék, majoranna.

loading...