rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Tepertõs pogácsa

  • Share on Tumblr

    Fél kiló liszt, tojás nagyságú vaj, langyos tejbe feloldott 2 deka élesztõ, egy egésztojás és 2 tojássárgája, só és tejfelbõl rétes tészta keménységû; tésztát készítünk s kelni hagyjuk.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Fél kiló tepertõ; húsvágón finomra vágunk, a tésztát kinyújtjuk s a tepertõvel bekenve összehajtjuk, kisodorjuk, ismét összehajtjuk és még kétszer kinyújtva, utoljára tetszés szerinti nagyságú pogácsákat szurkálunk, pléhre rakjuk s még kelni hagyjuk. Felvert tojással bekenve, jó tûznél megsütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Keleti sült oldalas

    Hozzávalók: 1 kg oldalas, 4 ek kínai szójaszósz, 1 ek aprított gyömbér, 1 ek kínai ötfûszer-keverék, 5 ek méz.

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Duna hullám

    Hozzávalók: 40 dkg margarin felolvasztva, 40 dkg cukor, 60 dkg rétesliszt,1 csomag sütõpor, 2 vaníliás cukor, 7 tojás, meggy, 5 dkg kakaó. Krém: 1 vaníliás pudingpor, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor. Tetejére: reszelt csokoládé.

  • Üdítõ gyümölcsleves

    Hozzávalók: 1,5 dl almalé, 2 dl gyümölcsjoghurt, fél csomag vaníliás cukor, csipetnyi õrölt fahéj, tejszínhab.

  • Metélõhagymás kukorica krémleves

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg Bonduelle Gold kukorica, 4 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, 2 púpozott evõkanál liszt, 1 csokor metélõhagyma, szerecsendió, õrölt fehérbors, só.

  • Iskembe corbasi (török pacalleves)

    Hozzávalók: 0,5 kg pacal, 1,5 liter víz, 1 tojássárgája, 1,5 pohár joghurt, 2 ek liszt, 2 ek vaj, 1 tk erõspaprika, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl ecet, só.

  • Paprikás csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú, csirke, 1 nagyobb fej hagyma, 3 evõkanál olaj, pirospaprika, só, 2 kanál paradicsompüré, néhány szem kömény.

  • Csokis mazsolás süti

    Csokis mazsolás sütiA 7,5 dkg margarint feldaraboljuk és a lisztel együtt elmorzsoljuk. A sütőport, a cukrot, a tojást és a tejet hozzáadva puha tésztát gyúrunk belőle. Enyhén lisztezett deszkán 35 cm*35 cm nagyságú lapot nyújtunk belőle. Ecsettel megkenjük az olvasztott margarinnal és elosztjuk rajta a mazsolát és az apróra darabolt csokit. Az így töltött tésztából tekercset formázunk és kb. 2,5cm széles szeletekre vágjuk. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és a szeleteket koszorú szerűen beállítjuk a formába és a tetejét a tejjel megkenjük.

  • Ajvar (szerb paprikamártás)

    Hideg vagy meleg sültekhez, nyárson- és rostonsültekhez kínáljuk ezt a szerb ételt.

  • Narancsos kefírturmix

    Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 dl méz, 1 narancs reszelt héja, 1 l kefír.

  • Budai burgonyasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg fõtt burgonya, 1 savanykás alma, 10-15 szem szilvabefõtt, 10 dkg reszelt rokfort, 4 ek. olaj, 3 ek. almaecet, 4 dl kefir, só, cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldhagymaszár, késhegyni tört szegfûszeg.

  • Cicanyelv házilag

    9 tojásfehérjébõl vert habba belekeverek 30 dkg cukrot, majd beleforgatok 1/4 liter felvert tejszínhabot, 30 dkg lisztet és némi vaniliaízt.

  • Sült kacsamell

    Hozzávalók: 2 kacsamell, só, szárnyas fûszerkeverék, 3 deci kacsazsír.

  • Joker-tarhonya

    Hozzávalók: mindegy csak hús legyen, (darálthús,virsli,lángoltkolbász,bármi...), tarhonya, rizs, krumpli, csemegeuborka, olaj, kis fej hagyma, paprika, paradicsom, só,fehérbors,kurkuma,õrölt paprika,ételízesítõ;

  • Narancsos piskóta

    Habosra keverünk egy egész tojást és három tojássárgát 15 deka porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, belereszeljük két narancs sárga héját, belecsavarjuk a levét. Végül felváltva adogatjuk hozzá a kemény habbá vert három tojásfehérjét és 10 deka réteslisztet.

  • Gyömbéres édeskömény-krémleves

    Hozzávalók:

    4 db édeskömény gumó, 2 kis doboz tejföl, ujjnyi friss gyömbér, ételízesítõ, só, bors

  • Cékla leves

    Cékla levesA zöldségeket meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük egy lábosban, rászedjük a kockázott zöldségeket, és 10 percet közepes lángon, folyamatosan kevergetve dinszteljük. Kakukkfűvel megszórjuk, majd a nagyjából ekkora kockára vágott sonkát vagy tarját is rászedjük, további 2 percet pirítjuk, hogy a hús íze átjárja az alapot. Felöntjük először a borra, hagyjuk, hogy az alkohol kipárologjon belőle, majd a vízzel felöntjük. Sózzuk, és 20 perc alatt készre főzzük. A végén belekeverjük a burgonyapelyhet, és 2 perc alatt besűrítjük vele a levest.

  • Hagymás - tejfölös csirkemáj

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj (szív nélkül), 50 dkg vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés só.

  • Körözött 1.

    Hozzávalók: egy doboz túró (25 dekás), egy doboz tejföl, egy fej hagyma (nagyon felaprítva),
    fûszerpaprika (ízlés szerint csemege vagy csípõs, szerintem vegyesen az igazi), só (ízlés szerint).

  • Diós szívek

    Hozzávalók: 13 dkg margarin, 8 dkg cukor, 16 dkg liszt, 7 dkg darált dió, késhegynyi só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...