rss
  • Tepertõs pogácsa

  • Share on Tumblr

    Fél kiló liszt, tojás nagyságú vaj, langyos tejbe feloldott 2 deka élesztõ, egy egésztojás és 2 tojássárgája, só és tejfelbõl rétes tészta keménységû; tésztát készítünk s kelni hagyjuk.

    Fél kiló tepertõ; húsvágón finomra vágunk, a tésztát kinyújtjuk s a tepertõvel bekenve összehajtjuk, kisodorjuk, ismét összehajtjuk és még kétszer kinyújtva, utoljára tetszés szerinti nagyságú pogácsákat szurkálunk, pléhre rakjuk s még kelni hagyjuk. Felvert tojással bekenve, jó tûznél megsütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paraszt reggeli

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g krumpli, 400 g zöldbab, 8 db tojás, 1 csomo snidling, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 db különbözõ színü paprika, 150 g szelet fött sonka, 150 g kockázott bacon szalonna, só, bors, szerecsendió, olaj.

  • Magyaros lecsó ürühússal

    25 dkg hagymát karikára vágunk, 10 dkg füstölt szalonnát, 10 dkg fokhagymás kolbászt kis kockákra, 1/2 kg ürühúst nagyobb kockákra darabolunk. Kb. 1 kg zöldpaprikát hosszában ujjnyi vastag csíkokra vágunk, végül meghámozunk 1/2 kg paradicsomot.

  • Csöröge fánk egyszerûen

    Hozzávalók: 3 db egész tojás, késhegynyi só, fél mokkáskanál sütõpor, liszt - amennyit felvesz, olaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz.

  • Vaníliás banántej

    Hozzávalók: 6 dl csökkentett zsírtartalmú tej, 4 db jó érett (közvetlen fogyasztásra már nem nagyon alkalmas) banán, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evõkanál citromlé, 1 púpozott evõkanál porcukor (vagy édesítõszer).

  • Spárgás-avokádós köles

    Spárgás-avokádós kölesA kölest megmossuk, majd olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, felforraljuk, sózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A tisztított spárgát csíkokra vágjuk, és szintén egy kanál olívaolajon megpirítjuk. Közben borsozzuk. A lime levét egy fedeles üvegbe tesszük, adunk hozzá csipet sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Majd hozzáadjuk a pisztáciaolajat, borsot, és lefedve összerázzuk. A lilahagymát finomra vágjuk, az avokádót felkockázzuk, ráöntjük a dresszinget, majd belekeverjük a kölest és a sült spárgát is. Langyosan fogyasszuk.

  • Keleti szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db kisebb kígyóuborka, 2 fej hagyma, 3 db burgonya, fél pohár joghurt, késhegynyi õrölt bors, 1 db babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Kókusztej

    Hozzávalók: 1 liter tej, 20 dkg kókuszreszelék, 3-4 ek. cukor.

  • Párizsi kosárkák

    Hozzávalók: 10-15 szelet párizsi, 3 db burgonya, 3 db fõtt tojás, 2 db ecetes csemege uborka, pirosarany, olaj a sütéshez.

  • Diós tallér

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliacukor, 25 dkg liszt, 25 dkg darált dió, 2 ek kakaó, 2 tk õrölt fahéj, 1 cs sütõpor, 1 csipetnyi só, dekoráláshoz 1 tojás fehérje és kb. 80-100 negyed dió.

  • Sajtosrizs

    Nagyon ízletes, kissé pikáns, a rizsnek következõ elkészítése. Megmosunk körülbelül 14 deka rizst s beletesszük az idõközben felolvasztott hét deka vajba

  • Epertiramisu

    Hozzávalók 6 személyre: 50 dkg eper, 1 citrom leve, 1 tasak vaníliás cukor, 6 evõkanál narancslikõr, 15 dkg babapiskóta, 25 dkg mascarpone, 25 dkg natúr joghurt, 3 evõkanál porcukor. A díszítéshez: citromfû.

  • Hûsítõ dinnyekehely

    Hozzávalók: 2 db sárgadinnye, 2 kg mandarin, 20 dkg eper, 1 db ananász, 1 doboz õszibarack, 1 dl triple sec, 1 db citrom.

  • Gombafejek sörtésztában

    Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 4 vöröshagyma (finomra vágva), 4 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg reszelt sajt, 1,5 ) víz, só és bors, 4 szelet kenyér, fõzõolaj a sütéshez, 2 evõkanál (30 ml) kukoricaliszt.

  • Paradicsommal töltött lepényhal

    Hozzávalók: 4 egész, konyhakész lepényhal, 50 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, fél citrom kifacsart leve, 6 evõkanál vaj, 1 evõkanál olaj, 4 szál metélõzeller, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 4 kis ág zsálya, só, bors.

  • Bakonyi vargányaleves

    Hozzávalók: 4 személyre: 300 g sertéscsont, 150 g vegyes zöldség, só, 250 g vargányagomba, 50 g zsír, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, õrölt feketebors, 1 pohár tejföl, 100 ml tejszín, 25 g liszt, csokor petrezselyem zöldje, tetszés szerinti levesbetét.

  • Bögrés sütemény

    Bögrés sütemény Hozzávalók az alaprecepthez: 4 csapott evõkanál finomliszt, 2-3 csapott evõkanál cukor vagy gyümölcscukor, 1 késhegynyi sütõpor vagy szódabikarbóna, 2 evõkanál fõzõ kakaópor, 1 tojás, 2 evõkanál olaj (pl. dióolaj), 2 evõkanál tej.

  • Lúdláb szelet

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 6 tojásól készült piskóta lap

    Krém:

    - 1 csapott ek liszt
    - 7 ek kristálycukor
    - 3 ek kakaópor
    - 4 dl tej
    - 25 dkg margarin
    - ízlés szerint rum
    - 10 dkg tortabevonó csokoládé

  • Májjal töltött libasült

    Hozzávalók: 1 liba, 25 dkg szárnyasmáj, 1 ek vaj, 1 hagyma, 3 zsemle, 2 tojás, leveszöldség, 1 babérlevél, szegfûbors, só, bors, fehérüröm, keményítõ.

  • Paradicsomos-tojásos raclette

    Hozzávalók: 8 keménytojás, 8 paradicsom, 2 ek olaj, kevés só, frissen õrölt bors, 60 dkg raclette-sajt, 8 szelet fehér kenyér.