rss
  • Süllõ vajjal

  • Share on Tumblr

    Egy nagyobb, vagy két kisebb süllõt, ha lepikkelyeztünk, fölbontottunk, megtisztítva megmostunk, besózzuk és 1-2 órán át állni hagyjuk.

    Nagyon finomra tört és szitált zsemlyemorzsával behintjük, sütõ pléhre helyezzük, 15 deka forró olvasztott vajjal leöntjük s gyakori öntözgetés közben szép világos sárgára sütjük, óvatosan forgatva meg mindig a halat. Apró burgonyákkal, melyeket zsírban zöld petrezselyem és tejfellel sütöttünk, körítjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött sonka pirított sajttal

    Hozzávalók: 8 vastagabb szelet fõtt sonka, 25 dkg gomba, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyem zöldje, vaj, liszt, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl fehérbor, só, bors, 1 tojás, két kis paradicsom.

  • Görög saláta magyarosan

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 5 db paradicsom, 1 füstölt makréla konzerv, 15 dkg feta sajt, 2-3 gerezd fokhagyma, egy marék olívabogyó (zöld v. fekete, mindegy).

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Besamel-(tej)mártás

    Hozzávalók: 14 dkg vaj, 12 dkg liszt, 9 dl tej, 2 dkg só, 0,5 dkg cayennei bors;

  • Tejfölös krumpli paprikás

    Hozzávalók: 800 g újkrumpli, 50 g finomliszt, 40 ml olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejföl, finomra vágott petrezselyem, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, pirospaprika, õrölt fehér bors, kevés só.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1000 g fejeskáposzta, 1500 ml paradicsom ivólé, 1 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 2-3 db paradicsom, 40 g zsír, õrölt bors, õrölt kömény, só, ételízesítõ, pirospaprika, kis doboz paradicsompüré, liszt, cukor.

  • Puding gyümölcslevessel

    Hozzávalók: 1 db ananászkonzerv (darabolt ), 1db barackbefõtt, 1 db meggybefõtt, 1 cs vanillia pudingpor, citromlé, fahéj, szegfûszeg, vanilliáscukor, szerecsendió, kb. 1/2 l tej.

  • Zabpelyhes jércemell

    Hozzávalók:

    csirkemell

    A bundához:

    - 2 db karalábé
    - 1 db kisebb hagyma
    - só
    - õrölt bors
    - 2 evõkanál zabpehely
    - 2 db tojás
    - liszt
    - olaj

    A körethez:

    - 3 dl rizs
    - 25 dkg gomba
    - petrezselyemzöld
    - só
    - õrölt bors

  • Gombás halpaprikás

    Hozzávalók: 60 dkg filézett ponty, egy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, pirosparika, só, zöldpaprika, paradicsom, 15 dkg gomba, tejföl, egy halászlékocka, erõspaprika ízlés szerint.

  • Görög narancssaláta

    Hozzávalók: 3 narancs, 3 alma, 10 dkg zeller, 3 ek majonéz, 1 citrom leve, só.

  • Eperkrém leves

    Hozzávalók: 300 ml mascarpone, 50 dkg eper, 10 dkg cukor, 0,5 dl vörösbor, 1 db citrom, 3 db szegfûszeg, 1 rúd fahéj

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: 80 deka sertés lapocka, 50 deka oldalas, 10 deka füstölt szalonna, 50 deka savanyú káposzta, 12 darab savanyított káposztalevél, 1 doboz pritamin, 1 doboz paradicsompüré, 20 deka rizs, 2 dl tejföl, só, õrölt pirospaprika, bors, 2 db marhahúsleves
    kocka, 2 evõkanál zsíros rántás.

  • Palócleves

    Hozzávalók (4-5 személyre):

    30 dkg marhahús, 25 dkg zöldbab, 25 dkg burgonya, 4 evõkanál olaj, 1 púpozott evõkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, babérlevél, õrölt kömény, fûszerpaprika, õrölt bors, petrezselyem, só

  • Krémes ribizlis sütemény

    Krémes ribizlis süteményAz egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük. Öntsük hozzá az olajat, majd fakanállal keverjük hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 10-12 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. A pudingot a tejjel és a cukorral a szokásos módon készítsük el, főzzük sűrűre és hagyjuk kihűlni. Mixerrel keverjük habosra a margarint és kanalanként adjuk hozzá a pudingot. A kihűlt piskótára kenjük rá a krémet és sűrűn rakjuk ki ribizlivel. A tetejére készítsünk piros tortazselét a zacskón lévő leírás szerint. Pár órára helyezzük hűtőbe fogyasztás előtt.

  • Rizlingkocsonya

    Hozzávalók: 6 lap zselatin, 4 dl rizling, 2 ek cukor, 40 szem szõlõ.

  • Borsós tál

    Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 30 dkg mirelit kukorica, 30 dkg zöldbab, 2 paradicsom, 1 zöldségerõleveskocka, 1 fej hagyma, olaj, só, bors, petrezselyem.

  • Bearni mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

  • Fûszeres sült krumpli mentás joghurttal

    Hozzávalók:

    A krumplihoz: 40 dkg krumpli, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szárított chili , 1 ek. õrölt, római kömény, 0,5 ek. curry, olaj, só

    A joghurthoz: 1 dl natúr ivójoghurt, 1 ek. szárított menta, 3 ek. víz

  • Barackos kifli

    30 deka lisztet gyúródeszkára teszünk s közepén mélyedést csinálva beleteszünk 2 deka tejbe feloldott élesztõt, 3 tojássárgáját, sót, kis cukrot, 1-2 kanál tejfelt s mindebbõl rétes tészta keménységû tésztát gyúrunk és kissé kelni hagyjuk.

  • Rokfortos saláta

    Hozzávalók: 40 dkg tisztított kelbimbó, 10 dkg rokfort sajt, 3 dl tejföl (vagy tetszés szerint 1 dl tejföl és 2 dl joghurt vagy kefír), só, fehér bors, 1 csokor metélõhagyma.