Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hagyjuk langyosra hûlni, és állandó kevergetés mellett tegyünk hozzá 1 dl tejfölt. Dolgozzuk simára, majd engedjük fel 1 dl hideg tejjel, és adjuk a puhára fõtt zöldségekhez. Gyakran megkeverve fõzzük még kb. 5 percig, hogy besûrûsödjön. A sûrítést végezhetjük habarással is, a Zöldborsófõzeléknél leírt módon. Hüvelyes borsóból 0,5 kg szükséges hozzá. Melegen, feltéttel tálaljuk. Gombás szójafasírttal vagy tükörtojással fogyasztva érvényesül leginkább az íze.
A különlegességek kedvelõi Édes-savanyú hagymával tálalják. Hûtõszekrényben tároljuk. Ha másnapra besûrûsödne, öntsünk bele egy kis tejet, és forraljuk fel. Az ínyencek egyébként a karalábéval együtt 10 dg rózsáira szedett karfiolt is tesznek a finomfõzelékbe. Ebben az esetben a karalábé mennyiségét arányosan csökkentsük.
Jó étvágyat kván a recept.zug.hu!