2024.04.20. - Tivadar

Bodzalekvár (bogyóból cigány módra)

Hozzávalók: 5 kg érett bogyó, 3 kg cukor, 7 dl víz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A bodzát megmosom és leszemezem. A vízbõl és a cukorból szirupot fõzök, majd beleteszem a bodzát. Felteszem fõni és lekvársûrûségûre fõzöm. Elõmelegített üvegekbe teszem, lezárom, majd öt percre fejreállítom. Ezt követõen kidunsztolom. A cigánygyerek az udvaron, utcán általában bodzalekváros kenyeret eszik. Nagyon finom lekvár !!!

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!