rss
  • Tokaji mártás

  • Share on Tumblr

    Végy 4 dl barna mártást, 1 dl tokaji muskotályt, 2 dkg mazsolát, 2 dkg vajat és egy fél marék szõlõt.

    loading...

    A mazsolát fél-egy órára áztasd borba. A muskotályt keverd a barna mártáshoz és jól forrald össze, majd tedd bele a mazsolát és még egyszer forrald össze. A végén morzsold a tetejére a vajat, s tálaláskor tedd a mártásba a szõlõszemeket.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejfölös gombapaprikás

    40 dg gombát folyóvízben mossunk meg, és vágjuk nagyobb kockákra. Egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjünk bele 1 kávéskanál fûszerpaprikát. Öntsünk rá 0,5 dl vizet, adjunk hozzá 1 csapott mokkáskanál sót, és fedõ alatt pároljuk, amíg a gomba megpuhul.

  • Sült zöldséges tészta

    Sült zöldséges tésztaFőzzük fogkeményre a tésztát, közben állítsuk össze a mártást. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát kockázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk (vagy reszeljük, ekkor intenzívebb az íze), a gombát vékonyan szeleteljük, a brokkolit szedjük apró rózsáira, a szárát hámozzuk meg (a fás részt), majd karikázzuk. Olivaolajon pároljuk meg a vöröshagymát (csipet sóval, így könnyebben kiengedi a levét és az ízét), adjuk hozzá a tört borsot (kellemes ízt kap a pirítástól), majd a fokhagymát. Tegyük rá a gombát és a brokkolit, majd fűszerezzük és pároljuk a zöldségeket fogkeményre.

  • Paradicsomos cukkinileves

    Hozzávalók:

    1 liter paradicsomlé, 1 evõkanál olíva olaj, 1 fej vöröshagyma, 1liter húsleves (kockából), 1 közepes nagyságú cukkini, 1 dl vörösbor, néhány friss bazsalikomlevél, 2 evõkanál cukor, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Mézes-mázos datolyás alma

    Hozzávalók: egy marék, apróra vágott datolya, 2 és fél dl méz ,2 kanál darált dió ,1 citrom lereszelt héja ,2 evõkanál zsemlemorzsa ,1 teáskanál fahéj ,6 alma ,2 evõkanál olvasztott vaj

  • Almafõzelék

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg alma, 4 dkg liszt, 3 dkg cukor, 1 evõkanál ecet, kevés só, 1 dl tejfel vagy yoghurt.

  • Töltött borjúszegy

    Hozzávalók: 1 kilónyi borjúszegy, 1 áztatott, facsart zsemle, 1 csésze mélyhûtött borsó, 1 tojás, 1 csésze apróra vágott gomba, 3 kanál olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem.

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evõkanál olaj, 3 dkg vaj, só.

  • Gyros

    Személyenként 15 dkg gyros + 5 dkg reszelt sajt + 1 tojás.

  • Bundáskenyér variáció

    Hozzávalók: 4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg), 5 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 1 dl tej, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál ételízesítõ, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors és õrölt szerecsendió-virág, a tepsihez 2 evõkanál olaj.

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete tea, 2 EK cukor, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaniliáscukor.

  • Currys csirke

    A kicsontozott, lebôrözött csirkemellet vágd ujjnyi vastag csíkokra, szórd meg fehérborssal, sóval és curryvel. Negyed óra pihentetés után a húst kevés forró olajon pirítsd. Amikor már kicsit megfehéredett (a pirítástól), önts alá 1,5 dl vizet, és a csirkét fedõ alatt párold puhára.

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors, 1 csokor petrezselyem.

  • Padlizsán pizzasütõ módra

    Hozzávalók:

    4 db padlizsán, 4 dl sûrített paradicsom, 25 dkg tonhalreszelék sós vízben (NEM olajban!), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál oregánó, 1 mokkáskanál kakukkfû, 1 mokkáskanál rozmaring, õrölt kömény, bors, só

  • Gombócleves

    Hozzávalók:

    - 2-3 db krumpli
    - 10 dkg füstölt kolbász
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - 1 db tojás
    - liszt
    - petrezselyemzöld
    - ételízesítõ
    - só
    - õrölt bors
    - majoranna
    - 1 pohár tejföl

  • Hajdinával töltött hagyma

    Hozzávalók: 8 fej közepes vöröshagyma, só, bors, µ liter zöldségleves, 12,5 dkg hajdina, 25 dkg sárgarépa, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás, 10 dkgsovány túró, 1 kávéskanál õrölt koriander.

  • Gombás bélszínszelet

    Hozzávalók: 4 szelet bélszín, 1 fej hagyma, 2,5 dl fehérbor, 3 tojássárgája, 1 ek. vaj, fél citrom leve, só, bors, 25 dkg gomba, liszt, vaj, 0,5 l erõleves, fél pohár bor.

  • Ánizsos csirkemáj brokkolival

    Hozzávalók: 80 dkg csirkemáj, l dl száraz fehérbor, ánizs, 1 dl szójaszósz, 1 dl tejszín, 2 fej brokkoli.

  • Tõkemáj saláta

    Hozzávalók négy személyre: egy közepes kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 vöröshagyma, 2 doboz tõkehalmáj, só, mokkáskanál fehér bors, 2 kiskanál citromlé, 1 kiskanál friss, apróra vágott kapor.

  • Máglyarakás

    Hozzávalók: 6-8 kifli, 8 dl tej, 15 dkg darált dió, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 tojás, 1 ek. sárgabaracklek­vár, 50 dkg savanykás alma, 5 dkg mazsola, 1 üveg meggybefõtt, 2 csomag vaníliás cukor, íz­lés szerint cukor, porcukor, csipetnyi só vagy néhány csepp citromlé.

  • Cindarella

    Hozzávalók: 2cl kókuszszirup, 1cl grenadine, 8cl ananászlé, 8cl narancslé, 2cl tejszín.

loading...