rss
  • Bólé vegyes gyümölcsökbõl

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg meggybefõtt, 20 dkg õszibarackbefõtt, 15 dkg eper, 15 dkg ribizli, 1 dl konyak, 1 dl Maraschino likõr, 7 dl száraz fehérbor, 7 dl száraz pezsgõ.

    A befõtteket bóléstálban összekeverjük, hozzáadjuk a ribizlit és az epret. Ráöntjük a konyakot, a likõrt és a bort, majd egy órára hûtõszekrénybe tesszük. Fogyasztás elõtt felöntjük a lehûtött pezsgõvel.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sonkakrém

    Hozzávalók: 400g Pannon sonka, 2 fej vöröshagyma, csípõs Piros Arany, 1 dl olaj, 2 evõkanál fûszerpaprika, 3 dl kukoricaolajból készült majonéz, 2 kemény tojás.

  • Joghurttorta - sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 cs. babapiskóta vagy magunk által sütött vékony piskóta lap, 1 nagy doboz gyümölcsjoghurt, gyümölcs ízlés szerint, 1 cs. zselatin, 1 cs. tejszínhabpótló por vagy 1 pohár habtejszín, cukor ízlés szerint (5-10 evõkanál), kb 3 dl tej.

  • Gombás rakott krumpli

    Hozzávalók: 2 újhagyma, 1,2 kg burgonya, olaj, édesnemes pirospaprika, 25 dkg csiperkegomba, 15 dkg füstölt kolbász, 2 nagy paradicsom, 10 dkg trappista vagy mozzarella sajt, 4 tojás, 2,5 dl tej, 1/4 csokor metélõhagyma, só, bors, margarin.

  • Amerikai gyümölcssaláta

    Hozzávalók (4-5 személyre): 1 kg nyers gyümölcs, 20 dkg krémsajt, 1 dl tejföl, 1 citrom, porcukor, pirított mandulaszilánkok.

  • Sertéskaraj sajttal

    Hozzávalók: 4 szelet karaj, 10 dkg reszelt sajt / Trapista vagy Óvári /, ízlés szerint só, õrölt bors, 1 kávéskanál édesnemes paprika, kevés olaj a hús elõ sütéséhez, 3-4 vékony szelet margarin / fagyos /.

  • Birkapörkölt

    Hozzávalók:

    1-1,5 kg vegyes, csontos birkahús, 15 dkg zsír vagy olaj, 2-3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, ízlés szerint só, pirospaprika, cseresznyepaprika, mustár, vörösbor

  • Tojáspörkölt

    Hozzávalók: 8 tojás, 1 fej hagyma, olaj, pirospaprika, só, bors.

  • Kapros-túrós pite

    Hozzávalók:

    a tésztához: 50 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztõ, 1 evõkanál porcukor, 5 dl tej, 1 tojás, 1 mokkáskanál só; a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 3 tojás, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 3 evõkanál cukor, 2 dl tejföl, 1 csokor friss kapor, 1 mokkáskanál só; a tészta teteiére: 1 tojás; a tepsi kikenéséhez: 2 evõkanál zsír

  • Sajtos sonkás reggeli tükörtojással

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet Gici grillsajt, borsos és fokhagymás (Gictej-tõl), 60 g gépsonka (pápai), 1 db tojás, pár csepp olaj. A díszítéshez koktél paradicsom és petrezselyemzöld.

  • Szajmóka

    3 kg-hoz: 1 kg sertéslapocka, 1 kg friss, húsos hasaalji szalonna, 1 kg frissen pörzsölt bõr, 6 dkg édes-nemes pirospaprika, 2 dkg csipõs pirospaprika, 7,5 dkg só, l dkg durvára õrölt köménymag, 5 dkg fokhagyma, 3 sertésgyomor (a tisztitáshoz 1 marék durva só, 3 fej kockára vágott vöröshagyma, 7 dl ecet).

  • Apricot Nog

    Turmixgépben kevés jéggel összedolgozzuk, füles pohárba öntjük, s a tetejére szerecsendiót reszelünk.

  • Sült kukorica

    Hozzávalók: Kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só

  • Bőséges zöldséges ragu

    Bőséges zöldséges raguA hagymát apró kockára vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra szelt húst, az apróra vágott sárgarépát, és együtt pároljuk addig, míg a hús szépen kifehéredik. Utána lehintjük a liszttel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen elfedje, belemorzsolunk fél leveskockát, sózzuk, borsózzuk, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük, majd nem túl nagy lángon puhára főzzük. Ekkor a zöldborsót, és a felkockázott gombát adjuk hozzá, és pár perc alatt puhára főzzük. Tejszínnel felöntjük, egyet hagyjuk még forrni, és tálalható. Kifőtt tészta, vagy rizs illik mellé.

  • Finomfõzelék

    Egy diónyi vöröshagymát metéljünk apróra. 25 dg sárgarépát és 25 dg karalábét tisztítsunk meg, vágjuk kb. 0,5 cm széles kockákra, és a hagymával együtt 1 evõkanál étolajon, 1 púpozott mokkáskanál só, valamint fél mokkáskanál barna cukor hozzáadásával dinszteljük pár percig. Utána engedjük fel 4 dl vízzel, és fedõ alatt fõzzük kb. 5 percig, amíg kissé megpuhul.

  • Olivabogyós oregánós spagetti

    Hozzávalók: 40 dkg spagetti, 20 dkg paradicsompüré, 20 dkg tonhal (olajos), 1 gerezd fokhagyma, 2 ek oregánó (szárított), 1/2 ek peperoncino paprika, 1 ek extra szûz olíva olaj.

  • Füstalthalsaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla), 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Linzer

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 25 dkg margarin
    - 50 dkg finomliszt
    - 20 dkg kristálycukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 csomag sütõpor
    - 2 tojás
    - 1 csapott evõkanál keserû kakaópor

    A lekenéshez:

    - 1 tojás

    A tetejére:

    - maréknyi natúr (sótlan) mogyoró

    A töltéshez:

    - 30-40 dkg sárgabarackíz

  • Garibaldi öntet

    Hozzávalók: 8 evõkanál majonéz, 1 evõkanál Bio mustár, 2 evõkanál fehér balzsamecet, 1 evõkanál kapribogyó, 4 gerezd fokhagyma, csipetnyi Cayenne bors, kis csokor snidling, só.

  • Pizzás csiga

    Hozzávalók:

    1/2 kg liszt, 2,5–3 dl tej, 2 tojássárgája, 5 dkg margarin, kevés cukor, só, 3 dkg élesztõ, 1 pizzakrém, oregánó, reszelt sajt, olaj a kenéshez

  • Narancsos-kókuszos rizsfagylalt

    Hozzávalók: 4 dl tej, 0,5 dl rizs, 1 dl narancslé, 12-15 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evõkanál kókuszreszelék, csipetnyi só;